Почетна / Микс / Атлетика

Шпановић: Неправда, из Србије сам, знам да је злато моје кад-тад (ВИДЕО)

Имала је Ивана Шпановић злато у џепу, али је "неко" хтео да се наша најбоља атлетичарка не окити најсјајнијим одличјем на Светском првенству у Лондону
ФОТО: Ројтерс

Центиметар дужи скок донео би јој бронзану медаљу, коју је освојила на два последња шампионата света, четири цеантиметра донели би јој сребро, а шест – злато, јер је имала боље друге скокове од девојака које су примиле медаље – Бритни Рис златну за 7,02, Дарија Клишина сребрну за 7,00 и Тијана Бартолета бронзану за 6,97 м. Најбољи скок Иване Шпановић износио је 6,96 метара.

– Жалили смо се на шести скок, јер је свима изгледао много дужи него што је измерно... Завршило се како се завршило. Не могу да кажем да сам разочарана, у некој врсти сам шока, јер нисам замишљала да ће ово такмичење овако да се заврши. Оно што сам говорила да идем на златну медаљу нисам говорила само зато што сам то желела, већ зато што из мене говорило вишегодишње искуство и самопоуздање које имам. То што ја осећам да могу не може нико да зна и не може нико да ми одузме – рекла је Ивана Шпановић пошто је изашла са атлетске стазе Олимпијског стадиона.

Будући да је морала на антидопинг контролу само је додала:

– Мислим да сам показала да сам била спремна за златну медаљу, а чињеница је да сам имала проблема на залетишту због пропуштених такмичења због повреда поготово када је дувао ветар, који је и мењао правац. Правила сам неке грешке које не бих правила...

У том тренутку судбина званичне жалбе још није била позната, већање жирија трајало је 45 минута и његову одлуку нам је саопштио тренер Горан Обрадовић.

– У просторији за видео мерење, видела се да тако кажем мала дисторзија у песку, али ни мериоцима није било јасно са које тачке треба мерити дужину скока. Морали су да одреде тачку поласка и она је била на 6,91 метар. Уложили смо жалбу која је након дугог већања одбијена, јер су нам рекли да су дошли до закључка да је број оставио траг у песку. Чак ни жири није био сигуран која је права тачка мерења, али његови чланови су морали да прихвате одлуку главног мериоца даљине. Само су нам још рекли да су констатовали да је то био победнички скок – рекао је тренер Горан Обрадовић који је јако тешко поднео све што се дешавало ове вечери.

Када је све на миру сагледала Ивана је после поноћи на Фејсбуку констатовала:

1. Неправда

2. Из Србије сам

Знам да је злато моје кад-тад.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bond
Čitajući komentare sa raznih portala dolazi se do zaključka koliko smo mi isfrustrirana nacija, kako svi žele da nam naude samo zato što smo Srbi, da je to zavera Amerike i Vatikana itd. Treba poraditi na edukaciji mladih ljudi, samo je problem kako to učiniti kad su im i roditelji vrlo sličnih ideja, da ne govorimo o smrdljivim političarima, koji na ideji o teoriji zavere pljačkaju narod i čuvaju vlast. Elem, izuzetno mi je bilo krivo sinoć nakon epiloga sa Španovićem, mnogo teže nego kad recimo Đoković gubi važne mečeve, međutim, gledajući mnogobrojne snimke famoznog skoka zaista je reč o pehu koji se retko dešava i koji je, nažalost, potpuno ispravno ostavio Ivanu bez medalje. Još nešto, pogledajmo samo kako je Ruskinja skakala, skoro svaki skok identična daljina dok je Ivana pravila prestupe i dovela sebe u poziciju da poslednji skok odlučuje - a to je već kocka.
vec vidjeno
Ceo svet postoji zbog amera! I sve se dogadja zbog amera! I ko da naljuti amere? Cavic to zna vec odavno...
journalist u mirovini
Pratim sport od malih nogu,ali sad imam stare noge od 80 godina!Moj stav je da je mala Španovićeva imala tri prestupa od šest skokova,pa smatram da je imala šansu za neki uspeh.No, koliko je trenirala i 4 mesto je uspeh.Ona više gleda na svoj izgled,nego na formu.I trenera treba promeniti,koji neće da podleže njenim hirovima.
санчо панса
У Србији се каже новинар у пензији. Кад си у пензији сматра се да си стекао и неку животну мудрост што се из вашег коментара не да закључити, чак напротив... При том тотално сте промашили тему. Овде се не ради о њеном изгледу, ко јој је тренер, да ли је тренирала већ о неправди која јој је нанесена. Чини ми се да је ваш уредник многе текстове које сте писали морао да коригује или да их не објављује.
RRR
Ivana ti si nase zlato, a na mitinge ces biti pozivana kao prvakinja Sveta.Neka je uz tebe i Caviceva patnja. Iako zmuri, ceo svet je video. Sa srecom.
Yugo
Potpuno su u pravu. Ali I pored svega ti si Nase Zlato. Puno zdravlja I srece u zivotu Ti zelim Kraljice. Pozdrav.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.