Почетна / Микс / Атлетика

Данило Кртинић тренер Татјане Мирковић

Рекордерка у бацању копља почиње сарадњу с прослављеним стручњаком
ФОТО: Н. Неговановић

Данило Кртинић је нови тренер Татјане Мирковић. Национална рекордерка у бацању копља (64,21 м) на базичним припремама у Почефструму (Јужна Африка), почетком године, раскинула је вишегодишњу сарадњу с Драгишом Ђорђићем.

Са овим стручњаком из АК Срем из Сремске Митровице дошла је до звања вицешампионке Старог континента и споменутог резултата број 1. Било је то у Цириху 2014. године.

И Кртинић је из Сремске Митровице, родног града Татјане Мирковић, само из АК Сирмијум.

Данило је у ствари мој нови–стари тренер – подсећа Татјана Мирковић, актуелна првакиња  Србије у бацању копља. – После дужег размишљања с ким би било најбоље да тренирам, дошла сам на ову замисао. Кртинић је био мој први копљашки тренер. С њим сам бацила свој први рекорд државе, наравно за пионирке.

Каже 26–годишња Татјана, коју неки знају по девојачком презимену Јелача, да се лако договорила с Кртинићем.

План је да у будућности померимо границу мог сениорског рекорда и да освојимо још сјајније међународне медаље.

Капитен женске екипе Црвене звезде обавестила је и клуб.

На нашем највећем стадиону поздравили су ову моју одлуку. Они иначе планирају да изграде и посебан терен за даљинска бацања тако да ће с условима бити и више стручњака, који ће се разумети у бацање копља. Сада можемо да их набројимо на прстима једне руке.

Кртинић се, када смо га позвали, такође присетио почетака рада с Татјаном:

Трчала је кросеве, када сам је преусмерио на бацање копља. Заједно смо дошли до неких 43 метра, пионирског рекорда, ако се добро сећам резултата. После нисам могао више да радим с њом због обавеза према Драгани Томашевић, државној рекордерки у бацању диска. Доста времена проводио сам на припремама, такмичењима у иностранству, па нисам могао да се посветим талентованој копљашици. Знали смо у клубу да јој је неопходно да има неког ко ће да је прати стално, па је колега Александар Спајић веома успешно преузео тада бригу о Татјани и ево сада ћу опет ја.

Како ћете с две врхунске такмичарке?

То је сада предност, јер ће обе боравити на практично истим припремама и такмичењима. Неопходно је имати врхунске услове, попут оних после Москве 2013, јер без тога нема ни врхунских резултата. То је чак и најбитнији моменат у овом тренутку.

Какви су вам планови?

Договорили смо се о сарадњи, али још не о детаљима. Зато ћу рећи основе свог става. Сви знају да је Татјана неко ко може до највећих медаља. Ових 54 метра с Првенства Србије у Крушевцу нису достојни њених могућности. Има још простора за напредовање, посебно у снази. Ја нисам присталица прича о интернет тренингу од сат и по дневно. То је шарена лажа. До овога што ја мислим да Татјана уради, а то је медаља на Првенству Европе следеће године и пре свега на Олимпијским играма 2020. у Токију, мора се принципом: крв-зној-сузе-срећа-памет. Ако преживи мој тренинг имаће и медаље...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.