Почетна / Микс / Атлетика

Београд спреман за најбоље ЕП у атлетици икада

Европско дворанско првенство у атлетици у Београду биће најбоље организовано у историји тог спорта на континенталном нивоу, закључак је на конференцији у Скупштини града Београда.
ФОТО: belgrade2017.org

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да је Београд у наредна три дана добио прилику за нову промоцију спорта у Србији, али и земље уопште.

-- Београд ће бити домаћин великог спортског спектакла, хиљаде гостију из Европе биће гости првенства у атлетици. Први пут искористићемо малу дворану у Комбанк арени, после 10 година и она ће касније бити у функцији. Ово је сјајна прилика за промоцију наше земље, града и спорта, много смо радили на томе - рекао је Мали.

Мали је подсетио да је Београд доказан организатор спортских такмичења, што се видело на континенталним шампионатима у ватерполу и футсалу.

- Сви који дођу у Комбанк арену биће импресионирани амбијентом. Београд је показао да је способан да прави велике догађаје и буде прави домаћин. Надам се да ће српски такмичари освојити велики број медаља.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић захвалио је Влади Србије, министартсву омладине и спорта, Граду на челу са градоначелником на помоћи да се одржи Европско првенство у Београду.

- Причао сам да ће бити једно од најбоље организованих Европских првенстава икада, а сада смо све те сумње разбили. Биће првенство са највише појединаца у историји наше земље, преко 800 атлетичара учествоваће, акредитован је велики број медија широм Европе и све је спремно за велики догађај - рекао је Јевросимовић и додао да ће Београд бити кандидат и за Светско првенство 2020. године.

Први човек Европске атлетске федерације Свен Арене Хансен поручио је да је Комбанк арена најбоља затворена дворана у којој је био у животу.

- Велико ми је задовољство што сам у Београду, желим да захвалим градоначелнику Синиши Малом на сјаној организацији. Био сам на много шампионата од 1996. године и видео много дворана, али Арена у Београду је најбоља. Први пут сам у Србији и одушевљен сам -  рекао је Хансен.

Европско првенство у атлетици, 34. по реду, почиње у петак и трајаће до недеље.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale
Jedva cekam da sutra pocne prvenstvo. Velika je stvar sto smo domacini. Steta sto nece biti nekih velikih zvezda evropske atletike- Lavilenija, Jozvik, Lemetra, Svanic...ali ce u nekim disciplinama biti kidanja, kao npr. na 400m( Dojl, Hejnova, Rosolova, Sprunger, Ge, Petersen, Salaski...), ili u skoku u vis( Palsite, Beitia, Lichvinko, Grin).

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.