Почетна / Микс / Атлетика

Подухват слабовидог маратонца из Крагујевца за Гиниса

Горан Николић, слабовиди маратонац из Крагујевца, који трчи 55 дана, 55 маратона кроз Србију, БиХ и Црну Гору, стигао је данас у Ужице где је уписао 42. маратонску трку, и рекао да се нада да ће поставити нови светски рекорд
ФОТО: Н. Неговановић

Горан Николић види само пет одсто, а од трећег септембра сваки дан трчи по једну маратонску трку (42,194 км). Овај у Ужицу му је био 42.

Овај подухват пријављен је за Гинисову књигу рекорда, а суштина је у томе да спортиста са великим степеном инвалидитета има амбицију да постави нови светски рекорд чије је актуелни власник потпуно здрав спортиста из Јапана ( 53 маратона за 53 дана).

Горан је након истрчаног маратона рекао да му је прави циљ подршка особама са инвалидитетом у реализацији програма афирмације колективних спортова:

- Драго ми је што сам данас у Ужицу, баш на дан када локална организација Савеза слепих обележава Међународни дан Белог штапа и драго ми је што сам део ове манифестације и мислим да ћу поставити нови рекорд - рекао је он.

Горан је данашњу деоницу од Овчар Бање до Ужица (42, 194 км) претрчао за четири сата и 41 минут.

Из Ужица одлази у Ваљево, потом у Шабац и Лозници завршава трку кроз градове Србије.

Потом ће трчати у неколико градова БиХ, а 55. маратонска трка требало би да се завршави у Црној Гори у Будви 27. октобра.

Николић је, заједно са људима из Савеза слепих пршетао до Градске куће. Њима су се у шетњи прикључили и ученици ужичких школа, који су у шетњи учествовали носећи повез преко очију, како би истакли слоган „Зажмури да би ме разумео”.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.