Почетна / Микс / Атлетика

Идејно решење за стадион у блоку 45

На странама „Спортског журнала“ већ смо писали о изградњи Атлетског стадиона у Доктора Ивана Рибара улици у блоку 45 на Новом Београду.
ФОТО: Д. Вишњић

Иницирао је то премијер Александар Вучић (на пријему асова српске краљице спортова после ЕП у Амстердаму), с идејом да се после Првенства Европе у дворани (од 3. до 5. марта 2017), код нас одржи и Шампионат Старог континента на отвореним борилиштима. За то је потребан одговарајући објекат, па се приступило реализацији.

Извесно време вео ћутања је покрио овај пројекат, све док се у једној популарној телевизијској емисији није опет чуло о томе.

Искористили смо прилику да Слободана Бранковића, генералног секретара АСС питамо докле се дошло и он је одговорио:

Тачно је да нисмо желели да излазимо у јавност и износимо појединости пре него што обавимо састанак код премијера. Требало би да то буде наредне недеље. Сада када је већ процурело да постоји Идејно решење, могу то да потврдим. Урадили смо га с Центро пројектом, истом кућом с којом смо сдарађивали око атлетске дворане и доставили га Вањи Удовичићу, министру омладине и спорта.

Као што се види на фотографији, није у питању само један, већ два објекта.

Реч је о главном и помоћном стадиону, као и простору за даљинска бацања.

Колико гледалаца ће да прими веће здање?

На трибинама има места за 25.000 људи. Све је урађено по пропозицијама Европске атлетике како бисмо могли да организујемо ово велико такмичење.

Све би требало да буде завршено до 2019. године. Србија ће конкурисати за првенства Европе 2022. или 2024. године. По свему судећи једно ћемо свакако добити, а како ствари стоје реалније је да буде оно 2024. 

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Duško
Daleke 1967. godine je štampan plan sportskih objekata na Novom Beogradu, na kraju bloka 45 je planiran atletski stadion i pista za Formulu jedan. Ništa nije rađeno i "formula jedan" je otišla u Budimpeštu.
Odnos glavnog grada i drugih delova države nije tema ovog članka. Pa sve i da jeste, treba reći da atletski stadion, pre ne go u Beogrdu, postoji u Sremskoj Mitrovici, a mnogo pre Beograda će biti gotov i atletski stadion u Novom Pazaru. Ideja o atletskom stadionu u Beogrdau je stara skoro 20 godina kada je prvi put razgovarano o lokaciji iza bloka 71 (naselje Ivana Ribara). Tada su na predlog Atletskog saveza Beograda predstavnici Atletskog saveza Srbije razgovarali u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište o ovoj lokaciji. Dugo se čekalo, ali eto sada je projekt gotov, a valjda će i stadion za koju godinu.
E MOJA LEPA ZEMLJO!!!
Moze li nesto u OSTATAK SRBIJE ili je Srbija samo Beograd???
lool
Da li ikog vise cudi egzodus mladih iz unutrasnjosti u beograd???Do te 2024 cela Srbija ce se zvati Beograd!!!!
ero
ma stadion na vodi! :)))

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.