Почетна / Микс / Атлетика

Најмлађа рекордерка - Ангелина Топић: Пресрећна сам, уписала сам се у историју српске атлетике

Умало и светски број 1
ФОТО: И. Веселинов

На митингу за даме бронзане серије Филотеи гала у Атини, Ангелина Топић је скочила увис фантастичних 1,95 м!

Колики је то подвиг ћерке и ученице легендарног Драгутина Топића, говоре подаци да је поставила три рекорда одједном: млађе јуниорски, старије јуниорски и апсолутни - сениорски рекорд Србије!

Пробала је и по оценама грчких медија сва три пута била веома близу, да надмаши 1,97 м, што би био светски рекорд млађе јуниорке.

- Пресрећна сам, уписала сам се у историју српске атлетике као најмлађа сениорска рекордерка до сада. Била сам изузетно мотивисана, јер сам скакала у јакој конкуренцији. Носила ме је предивна публика,  бодрила ме је све време. Иако је скакалиште краће од онога, које би мени одговарало, због чега сам имала доста проблема са залетом, успела сам да сигурно прескачем све висине од 1,70 до 1,90. Ту сам висину прескочила из другог покушаја и то је био мој најбољи скок икада, имала сам простора можда и за два метра. – најавила је Ангелина за Журнал још већа достигнућа.

Наредне две висине од 1,93 и 1,95 метара, прескочила је из трећег покушаја, да би на висини светског рекорда од 1,97 три пута „лизнула“ летвицу, како рекосмо. Куриозитет представља и чињеница да скоком од 1,95 м заузима тренутно четврту позицију на свету на сениорским светским ранг листама и наравно, прву у млађим категоријама.

- Хвала мом тиму који се брине о мени,  доктору Јовану Ђуровићу, физиотерапеуту Слободану Марковићу, нутриционисти Марији Анђелковић, спонзорима, олимпијском комитету Србије, Српском атлетском савезу и наравно мами и тати.

На питање када ће прелетети достижних 1,97 м, одговорила је:

- Очекује ме још важних такмичења и надам се да ћу поновити овакве, али и боље скокове и вратити се кући с медаљама с највећих такмичења.

Поносни тата и тренер Драгутин придружио се разговору на крају и констатовао:

- Очекују Ангелину, али и Теодору два велика испита, први је Европско првенство у јулу у Јерусалиму за млађе јуниорке, а потом и Светско јуниорско првенство у августу у Колумбији. Ангелина је сада фаворит за освајање медаља и потајно се надам да ће се и Теодора наћи на победничком постољу у троскоку, или скоку удаљ. Још су младе и време ради за њих, нека се и даље играју и остварују овако вредне резултате.

ПОРОДИЦА ТОПИЋ ЗА ГИНИСА

Податак за Гиниса је да сада породица Топић у истом тренутку поседује три национална сениорска рекорда.

Мама Биљана Топић у троскоку с 14,56 м, па у скоку увис тата Драгутин с 2,38 м, и Ангелина с 1,95 м.

БОБЕРИЋЕВУ ПОГУРАО ВЕТАР

Теодора Боберић је у Атини освојила седмо место у скоку удаљ доскочивши до 6,29 м. То би био њен лични рекорд (тренутно је 6,21 м), али је нажалост ветар у леђа био нешто јачи (+ 2,3 м/с) од дозвољеног (+ 2,0 м/с).

НАСЛЕДНИЦИ ИВАНЕ ВУЛЕТЕ

Не мора српска краљица спортова да брине за будућност.

Тако би, да се резултати са српских такмичења редовно ажурирају на светским ранг листама, на њима били, уз сада већ и сениорске звезде, Адриану Вилагош (бацање копља) и Ангелину Топић, још: Теодора Боберић у скоку удаљ и троскоку, Балша Милић на 400 м, Милош Нисић на 200 м, Бојана Новаковића на 110 м препоне, Јована Милошевић на 200 м, Милица Стојков у бацању кугле...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.