Почетна / Микс / Атлетика

Јевросимовић: Београд и Србија биће центар светске атлетике

Светско атлетско првенство биће одржано у београдској Штарк арени од 18. до 20. марта
ФОТО: САС

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић рекао је да припреме за предстојеће Светско првенство у дворани теку по плану и да ће Београд и Србија у марту месецу дефинитивно бити центар света.

Светско атлетско првенство биће одржано у београдској Штарк арени од 18. до 20. марта.

Конструкција на којој ће се у Арени такмичити најбољи светски атлетичари подигнута је четири метра од пода и на њој ће бити 50.000 шрафова. Посетила нас је и комисија Светске атлетске и они су задовољни оним што је урађено“, рекао је председник Јевросимовић у разговору за Танјуг телевизију.

Очекујемо да ће се на Светском атлетском првенству у дворани такмичити атлетичари из 150 земаља, а 100 земаља је откупило права преноса, тако да ће дефинитивно Београд и Србија у марту месецу бити центар света. Планирамо да 15 дана пре почетка првенства организујемо један веома јак митинг, који ће бити проба за главно такмичење“, додао је Јевросимовић.

ТВ преноси атлетике су изузетно сложени, али ми смо као оргранизатори тај тест положили 2017. године на Европском дворанском првенству, истакао је Јеверосимовић.

Ове године чак 56 камера преносиће све догађаје из београдске Арене. Продаја улазница за првенство иде одлично, тренутно навијачи из иностранства предњаче и зато апелујем и на наше љубитеље атлетике и спорта уопште да набаве улазнице за такмичења у Арени. Ми смо у претходних 12 година успели да изградимо 30 атлетских стадона у земљи, три прелепе атлетске дворане. Кроз организацију Светског првенства у дворани ми овај спорт дижемо на виши ниво, појачамо интересовање јавности и будућих асова овог спорта“, закључио је Јевросимовић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Peki
U jeku korone samo nam je ovo trebalo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.