Почетна / Микс / Атлетика

Ивана Вулета Шпановић се спрема за скок у легенду

– Боравићемо у Дубаију дуже него до сада, највероватније до првих такмичења у фебруару – казао је Иванин тренер Горан Обрадовић
ФОТО: Г. Обрадовић

Дубаи ће поново бити одскочна даска за Ивану Вулету (девојачко Шпановић). С тренером Гораном Обрадовићем и супругом Марком Вулетом, одлази сутра на припреме у овај град Уједињених Арапских Емирата. Зашто сте се определили за Дубаи?

- Ни сам не знам колико смо пута тамо боравили, јер је изванредно. Временски услови су у овом периоду идеални, температура је нешто изнад 30 степени – каже Горан Обрадовић.

О условима за рад не треба ни говорити, јер су стадиони изванредно опремљени. Домаћини су гостољубиви, па када је превише вруће упале нам рефлекторе да радимо ноћу на неком од бројних објеката.

Какав је план рада?

- Базични тренинг у овом периоду. Услови су суштина, јер на овом нивоу резултата ништа не сме да буде случајност. Ваља избећи ризик повреде.

Хоће ли бити неких промена у односу на досадашње боравке и планове припрема?

- Једино у дужини трајања. Боравићемо дуже него до сада, највероватније до првих такмичења у фебруару.

Све је усмерено ка Првенству света у дворани од 18. до 20. марта у београдској Арени?

- Наравно, као и нови подвиг пред домаћом публиком попут онога из 2017. с Првенства Европе у истој дворани, када је Ивана скоком удаљ од 7,24 метра остварила не само национални рекорд и трећи резултат свих времена у свету, већ и најбоље достигнуће такмичења. Сви скокови у финалу били су јој бољи од седам метара.

Које су станице пре главне?

- У фебруару, 4. односно 20. бићемо, како рекох, на митинзима у Дизелдорфу и Берлину.

Зашто и у главном граду Немачке, када се показао максимално баксузним за српску шампионку?

- Због тога што је на оба наведена митинга подлога од дасака.

Таква ће бити и у Арени?

- Тако је. Понашаћемо се као и пред Шампионат Старог континента, када се такмичила само у тим условима, а не и на тврдој подлози. Даске вибрирају и ваља се спремити за њих, навићи се. Није Иване било на нашем митингу тада, јер је тврда стаза у Атлетској дворани на Бањици, али ће нас бити овога пута, с обзиром да ће бити одржан 7. марта у Арени. Пре четири године генералну пробу имали смо у овом објекту на Првенству Балкана. Сада ће Шампионат нашег полуострва бити у Истанбулу, где је тврда подлога па нећемо учествовати.

У прилагођавању дворане потребама краљице спортова прво су, пре четири године, поставили мајстори залетиште за даљ, како би се Ивана што боље припремила?

- Биће тако и овога пута. Сачувана је подлога, биће то идентични услови и ми ћемо се припремати на начин који је донео најбољи скок у каријери моје пуленке. Од 15. фебруара требало би да будемо непрестано у Београду. Припремамо се за нови спектакл.

И за одбрану златне медаље из Бирмингема 2018?

- Наравно. Никада нисмо крили да увек идемо на победу...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.