Почетна / Микс / Атлетика

Спринтери изули легенду НФЛ–а (ВИДЕО)

Меткалф је после трке на 100 метара схватио да није ни близу Болту
ФОТО: БЕТА/АП

Кад год неко потрчи мало брже у фудбалу, одмах га извештачи  прогласе бржим од Болта. Можда ће искуство ДК Меткалфа бар на извесно време смирити гомилу таквих спортски неписмених новинара код нас и у свету.

Супер звезда америчког фудбала и Сијетл Сихоукса, одлучио је да се опроба на 100 метара и покуша да се квалификује на Олимпијске игре, као што смо најавили у „Журналу”.

У медијима с друге стране Атлантског океана, одушевљени ониме што показује на терену, дословно заслепљени колико је бржи од других у НФЛ–у, већ су га прогласили сигурним победником на атлетској стази и видели у Токију.

Ниподаштавање могућности спринтера прилично је повредило неке од њих. Вишеструки освајач златних олимпијских медаља на 200 и 400 метара, Американац Мајкл Џонсон, на свом Твитер налогу је написао пре окршаја, поред осталог и ово:

Разумем зашто се неки спринтери осећају непоштовано, али је атлетски спорт мало учинио да покаже огромне способности и таленат, који су потребни да би се 100 метара трчало за мање од 10 секунди. Публика не схвата њихове могућности. То није кривица ДК Меткалфа.

И дошао је Дан Д или боље рећи Дан О – великог отрежњења за бројне незналице. На Златним играма Ју-Ес–Еј–Ти–Еф у Волнату, Меткалф је трчао 100 метара за 10,37 секунди. Био је последњи у својој квалификационој групи. Није, наравно, ни прошао у финале.

Срећан сам што сам овде, узбуђен што сам имао прилику да трчим против оваквих спортиста светске класе. Хвала Богу на пруженој шанси да тестирам своју брзину против оваквих асова. Они то раде за живот. Ово се веома разликује од брзине у фудбалу – прокоментарисао је Меткалф.

Он је схватио!

Може да буде поносан на своје способности. Показао је да је заиста изузетно брз, а брзина је најважнија одлика савременог спорта. Свака му част на храбрости. Што рече Џонсон – није он крив.

Истина и у Србији, где спринт захваљујући атлетској дворани тек стаје на ноге, имали смо до сада неколико такмичара бржих од 10,37.

Вероватно се Меткалф питао „зашто стоји” када су његови земљаци Гилесби и Роџерс, као и Британац Ујах протутњали ка резултату од 10,11 (нису пружили максимум, чували су се за финале).

Подсетимо да је светски рекорд 9,58.

Један од извештаја завршен је следећим речима: „Свако ко је видео Меткалфа на фудбалском терену знао је да је брз. Али, видети га на стази било је јединствено искуство, које је показало колико је импресиван спортиста, али и колико су елитни спринтери заиста невероватно брзи”.

Шта ли би му тек Болт урадио? 

МОЖДА СТИГНЕТЕ ДО КВАЛИФИКАЦИЈА

Ато Болдон, бивши олимпијац, преносио је трку за један од тамошњих медија:

Ово би требало да охрабри сваког брзог НФЛ момка. Нисте толико далеко. Уколико дођете на прави тренинг, можда стигнете и до олимпијских квалификација.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Isidor
Metkalf ima 23 godine i tek je dve godine u NFL. Prema tome on nije nikakva "legenda".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.