Почетна / Микс / Атлетика

Руски атлетичари суспендовани због допинга

Андреј Силнов и Наталија Антјух су прошле године оптужени за употребу или покушај употребе забрањених супстанци или метода
ФОТО:ЕПА/Лорен Гилерон

Бивши олимпијски шампиони, руски атлетичари Андреј Силнов и Наталија Антјух суспендовани су на четири године због допинга, саопштио је данас Суд за спортску арбитражу (ЦАС).

Они су прошле године оптужени за употребу или покушај употребе забрањених супстанци или метода, а оптужбе су произашле из истраге Светске антидопинг агенције (WАДА) против Русије 2016. године.

Силнов је освојио златну медаљу у скоку у вис 2008. године на Олимпијским играма у Пекингу, а Антјух на Играма у Лондону 2012. године у дисциплини 400 метара са препонама.

Она је, такође, освојила и броназну медаљу на 400 метара и сребро у штафети 4x400 метара 2004. године.

И Силнов и Антјух ће задржати освојена одличја.

Они се нису такмичили од 2016. године, а Силнов је до 2019. године био потпредседник Атлетског савеза Русије када је поднео оставку због истраге.

Елена Соболева, која је 2006. године освојила сребрну медаљу на Светском дворанском првенству у трци на 1.500 метара, суспендована је на осам година, а бацачица кладива Оксана Кондратева, која је дисквалификована са петог места на Светском првенству 2013. године, кажњена је забраном од четири године.

ЦАС је, такође, смањио казне за четворо руских атлетичара, међу којима је и скакач у вис Иван Ухов, којем је одузета златна медаља са Олимпијских игара 2012. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.