Почетна / Микс

ОКС огранизовао предавање за спортисте о вакцинацији

Сарадња ОКС и Владе Србије апострофирана је, од стране МОК - а као прави пример сарадње националног олимпијског комитета са државним органима у изазовним временима
ФОТО: oks.org.rs

Олимпијски комитет Србије (ОКС) организовао је данас путем видео конференцијске везе предавање под називом “Имунизација чланова Тима Србије против инфекције ЦОВИД-19”, ком је присуствовало око 200 спортиста и чланова спортских савеза.

У светлу припрема за Олимпијске игре, а у складу са актуелном пандемијском ситуацијом везано за инфекцију ЦОВИД-19, Олимпијски комитет Србије је формирао Радну групу за праћење свих аспеката ЦОВИД-19 инфекције на спортисте и чланове Мисије.

Ова Радна група коју сачињавају еминенти стручњаци из најрелевантнијих институција донела је иницијативу за давање могућности за вакцинисање свих квалификованих и потенцијалних учесника Олимпијских игара у оквиру Мисије ОКС.

Ова иницијатива прослеђена је Министарству омладине и спорта које је разумело и подржало важност приоритетне имунизације учесника Олимпијских игара и у складу са тим, сви заинтересовани квалификовани и потенцијално квалификовани спортисти за Олимпијске игре и особе из стручног окружења спортиста имају могућност да се вакцинишу.

Како је саопштио ОКС, данашње предавање држали су еминентни медицински стручњаци проф. др Тања Јовановић, чланица Кризног штаба за сузбијање негативних ефеката од последица вируса Цовид 19, доц. др Верица Јовановић из Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и чланица Кризног штаба, доц. др Ивана Милошевић са Клинике за тропске и инфективне болести Клиничког центра Србије и проф. др Драган Радовановић са КБЦ "Др Драгиша Мишовић" ипредседник Здравствене комисије ОКС.

Након детаљног предавања које је имало за циљ да отклони све недоумице око важности вакцинације у циљу заштите против вируса ЦОВИД-19, сви спортисти и спортски радници који су пратили предавање, могли су да постављају питања медицинским стручњацима и добију одговоре на сва питања која се тичу њихове имунизације.

Како наступ на Олимпијским играма неће бити условљен вакцинисањем спортиста, ипак је пожељно и важно да ову могућност искористе сви спортисти. Имунизација спортиста ће бити јако битан корак у заштити целокупног становништва у Републици Србији, што и јесте примарни циљ. На овај начин спортисти ће стећи имунитет и неће бити преносиоци овог изузетно заразног вируса, што је јако битно и друштвено одговорно.

Међународни олимпијски комитет је на недавно одржаном Извршном одбору посебно похвалио програм имунизације спортиста који спроводи Олимпијски комитет Србије у сарадњи са институцијама.

Сарадња ОКС и Владе Србије апострофирана је, од стране МОК - а као прави пример сарадње националног олимпијског комитета са државним органима у изазовним временима.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ćoravi
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.