Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда у Берлину без Гиста, Браун и Јовановић у тиму

Црвено-бели у Берлин су отпутовали после пораза од Асвела и у вечитом дербију од Партизана, а после сусрета са Албом, у четвртак гостују Жалгирису у Каунасу
ФОТО: И. Веселинов

Тренер кошаркаша Црвене звезде Андрија Гавриловић, пред меч 9. кола Евролиге против берлинске Албе, рекао је да његов тим очекује тежак меч, али да је обавеза да у шусрет уђу са жељом за победом.

Црвено-бели у Берлин су отпутовали после пораза од Асвела и у вечитом дербију од Партизана, а после сусрета са Албом, у четвртак гостују Жалгирису у Каунасу.

- Очекује нас још једна тешка утакмица за цију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са Асвелом и продужетка и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије - рекао је Гавриловић за клупски сајт.

Он је истакао да су црвено-бели поново у ситуацији да имају веома мало времена за припрему меча.

- Наша је обавеза, без обзира на већ две одигране утакмице у петак и недељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намером да га добијемо. Тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра Алба и у добром расположењу чекају овај меч, јер су победили Панатианикос у Атини. Ипак наш циљ се зна - рекао је Гавриловић, који на овој утакмици неће имати на располагању Стратоса Перпероглуа и Џејмса Гиста, а у Берлин су отпутовали Дерик Браун и Никола Јовановић.

Кошаркаш Звезде Огњен Добрић каже да српски и регионални шампион мора да одигра добро у одбрани ако жели да непоражен напусти немачку престоницу.

- Очекује нас изузетно тежак испит и дуел са немачком екипом која игра брзо са пуно шутева и кошарку на велики број поена. Морамо да одиграмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. Са друге стране, заиста немамо много времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу после две физички врло захтевне утакмице током викенда. Наш циљ пред сваку утакмицу се зна - рекао је Добрић.

Меч између кошаркаша Албе и Црвене звезде игра се сутра од 20 сати.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdas111
Svi strani igraci koji su sada u Zvezdi su odlicni igraci. Odlicni igraci su i Davidovac i Dobric. Ali oni ne mogu igrati u skladu sa svojim mogucnostima jer im smeta Filip Covic.On kao organizator igre upropasti i igru i sputa pojedinacno ostale igrace. U odbrani sve bi bilo drukcije i bolje da on uopste i ne igra i da igraju sa cetiri igraca. Makar ne bi smetao drugim igracima Zvezde da kvalitetno igraju. Filip Covic je problem svih problema u igri Zvezde.Nije cudno sto se sve protivnicke ekipe raduju kada vide da ce se Filip Covic naci na terenu.
drago
Jeremic u roster odmah lazic u fmp 2 ako postoji to
milo
Lazic vec JESTE u fmp-2!
THE COMSAT ANGELS
Svim crnim košarkašima Zvezde treba dati otkaz.Takođe i Laziću,Simaniću,nenadiću e onda se mora stvarati nova Zvezda da do kraja ABA lige bude jaka i jača od rivala.Čoviću ne dozvoliti da on dovodi strance.To treba da radi neki ekstra profesionalni trener koji dobro prati i tržište ali i kvalitet igrača.Ovo što Zvezda trenutno ima je loše.Oni i dobro igraju kako je loš sastav.Gavrilovića ne krivim ali bih volio da i njega smijene.
ne razumem
A ko to cokiju da ne dozvoli bilo sta?
srbijanac
Covic zna da igra kosarku ali mislim da nije zasluzio da odigra poslednji minut s obzirom da je poceo da gresi i smatram da to sto je tatin sin ne znaci i da moraju da ga svi treneri tolerisu.Pocinjem da mislim da je vreme da se porodica Covic povuce iz Zvezdu i prepuste vodjenje kluba nekom drugom jer ocigledno da su se zasitili i nekako mi deluju nezainteresovani da Zvezda ima vrlo sposobnog trenera koji moze da razdrma ovu ekipu koja cvrsto u to verujem zasluzuje mnogo bolji plasman u Evroligu a ABA liga je preslaba za njih na zalost igrama to ne potvrdjuju ocigledno je da im treba sok terapija koju mirni Gavrilovic ne moze da im da.
posmatrac
Neka je Filip Covic ziv i zdrav ali on nebi trebao da ide iz cisto sportskih razloga. NE ZASLUZUJE.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.