Почетна / Кошарка / Звезда

Човић још две године у Црвеној звезди: Евролига посебан изазов

Пре Човића, Црвена звезда је продужила уговоре са најбољим играчем Билијем Бероном и капитеном Бранком Лазићем
ФОТО: kkcrvenazvezda.rs

Кошаркаш Црвене звезде Филип Човић продужио је уговор до 2021. године, саопштио је данас првак Србије и регионалне АБА лиге.

Човић се са клубом са Малог Калемегдана обавезао на нову двогодишњу сарадњу након што је дао велики допринос освајању обе титуле и пласману у Евролигу, пре свега у завршници сезоне и дуелима против Партизана и подгоричке Будућности у тренутку када је био повређен први плеј Џо Регланд.

Овај 30-годишњи кошаркаш на Јадрану је у просеку бележио по шест поена и асистенција, а учинак је подигао у полуфиналу и финалу против Партизана и Будућности са скоро 10 поена и осам асистенција по мечу.

Пре Човића, Црвена звезда је продужила уговоре са најбољим играчем Билијем Бероном и капитеном Бранком Лазићем.

Кошаркаш Црвене звезде Филип Човић рекао је данас да се радује свом првом учешћу у Евролиги и да се нада да ће екипа поновити макар део успеха из недавно завршене сезоне.

- Иза нас је веома тешка сезона, али успешна и свима нам је драго због тога, јер смо испунили циљеве, скоро све које смо зацртали. Оно што ће бити посебан изазов је Евролига, коју ћу први пут играти, најјаче такмичење у Европи и јасно је да ће бити теже него што је било ове сезоне. Ипак, надам се да ћемо остварити макер део успеха из ове управо завршене сезоне у којој смо освојили три трофеја - рекао је Човић за клупски сајт.

Он је рекао да још не размишља о очекивањима у новој сезони, већ да екипа прво треба да се одмори и спреми, пошто је чекају велики напори.

- Нове две екипе у Евролиги, већи број утакмица, АБА лига сигурно јача него ове године, све ће то изискивати велике напоре и много изазова. Али, заиста верујем да можемо да поновимо успех из прошле сезоне и направимо нешто додатно. Морамо добро да се спремимо, имамо довољно времена. Драго ми је због новог уговора, задовољан сам прошлом сезоном и радујем се почетку припрема за нову - навео је Човић.

Човић је са Звездом освојио две титуле првака Србије, АБА лигу и Суперкуп АБА лиге.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Bravo!
Mosquito
Za dlaku su ga maznuli Bostonsima, i tako je cedo ostalo kod BIG tate.
Mosquito @ zak
A gde si ti to nasao da ga mrzimo? Filipa cenim, i kao coveka i kao igraca, za razliku od njegovog oca. Razlozi je toliko, da ih ne treba pominjati.
zak
Vi grobari mozete da ga mrzite ali on daje 200 posto na svakoj utakmici,pogotovo protiv vas.Mi cemo dovesti prvog pleja ,ali on je uvijek tu kada zatreba,nas vojnik kao i kapiten Lazic.
Ilija
Nije važno ko igra! Nije važno koliko koraka napravi! Kad ja sudim pobedićete!
Sloba Delija
Ovaj ugovor je sasvim zaslužen, predstavlja satisfakciju za njega, jer je momak prevazišao očekivanja u najtežem delu sezone, kada smo se borili za titule i ostali bez Reglanda. Ne pravi se roster samo za EL, treba dosta igrača za mnogo utakmica u sezoni, tako da njega vidim ponovo kao dobru pomoć ekipi, sigurno ne nosioca. Nosioca na pleju će Čovke svakako naći, ne sumnjam u njega. Što se tiče Lazićevog ugovora, to je već stvar sportske kulture u porodici. Ni Toti ni De Rosi nisu na kraju igrali kao ranijih sezona ali moraju se ispoštovati fanatizam i lojalnost.
Daki
Bravo za komentar! Svaka reč u centar! Momci su zaslužili nove ugovore, radom i zalaganjem! I Laza i Fića!
kosarkas
Malo ko ce da gleda Evropligu ako u Zvezdi budu igrali Lazic, Covic, Keselj i slicni. Cak i u domacoj konkurenciji kada su oni bili u postavi na terenu taj deo igre Zvezda nikada nije dobila.Ne bi Zvezda smela da se vraca na onaj nivo razmisljanja o timu koji je imala predprosle godine sa onim Alimpijevicem kao trenerom. Makar kada je rec o treneru sada nema one opasnosti.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.