Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда: Колико су били „угрожени" у Београду, говори и податак, да су појединци из делегације Будућности насрнули на људе за записничким столом

Црвена звезда непријатно изненађена излагањем тренера Будућности Јасмина Репеше на конференцији за медије након друге утакмице финала плеј офа АБА лиге
ФОТО: Д. Жарковић

Београдски црвено-бели су се саопштењем огласили на изјаве тренера Подгоричана:

"КК Црвена звезда мтс непријатно је изненађен излагањем тренера КК Будућност ВОЛИ Јасмина Репеше, који је своју конференцију за медије након друге утакмице плеј офа АБА лиге јтд у Београду, искористио да дешавања у хали „Александар Николић" окарактерише као покушај „линча, и понашање за психијатрију"...

КК Црвена звезда мтс има дугу и поносну историју у којој је организовао захтевне и важне утакмице, међу којима је и више десетина у доигравањима, Евролиге, Еврокупа, АБА или српске лиге...

Своје излагање господин Репеша пребацио је са пораза свог тима, на овим просторима, увек популаран „терен" политике и односа међу народима на просторима бивше Југославије, и тиме грубо заменио тезе у свом излагању. Свако може да погреши, па и господин Репеша, али за врло информисаног и умереног човека каквог га је знала (до недеље) кошаркашка публика у Србији и Београду, просто нам је невероватно да се није информисао око „извесних догађаја" који су обележили прошлогодишњу завршницу плеј офа истог овог такмичења.

Заиста нам је жао ако је господин Репеша претрпео душевни и психички бол у Београду,  али сматрамо да је то производ нервозе изазване обавезама које је преузео од својих налогодаваца, који га плаћају. Ми ту не можемо да помогнемо, јер је у питању његов приватни аранжман.

Зарад истине, ако се господин Репеша није информисао, или знао, ми као клуб смо ту да га подсетимо шта се дешавало прошлог пролећау Подгорици: Организовани напад на играче КК Црвена звезда мтс одмах по доласку у хотел „Подгорица", бацање петарди и топовских удара на играче приликом представљања играча пре почетка утакмице, физички напад на свакога у хали ко је имао неко обележје Црвене звезде, организована скандирања „Убиј Цигана...Четници..." бацање свињских одрезака на клупу Црвене звезде са намером да се понизи тада играч Црвене звезде Ален Омић, рушење заштитне ограде иза клупе са играчима Црвене звезде, председник клуба који је у гледалишту стојећи пратио утакмицу ван свих, било каквих протокола који постоје о организацији једне утакмице и био засут најгрубљим увредама, као и чланови његове породице...има тога још што господин Репеша "не зна", али би нам требало много простора и времена да пребројимо све „пропусте" у прошлогодишњем финалу плеј офа, од доласка делегације КК Црвена звезда мтс у Подгорицу. Није заборављено, али неко покушава да представи као да се то није догодило?
 
КК Црвена звезда мтс никада се није слагао, нити подржавао било какво насиље на спортским борилиштима, и увек ће апеловати да спорт остане спорт.  И заиста не знамо каквој атмосфери линча је говорио тренер КК Будућност ВОЛИ?  Међутим, као клуб за који навијају милиони људи, нећемо дозволити ни да неко „заборавља" поједина дешавања у прошлосезонског финала, а посебно да мења тезе и „припрема терен" за идентичну атмосферу у Подгорици, као она која је виђена прошле године на истом месту. Нити то може да ради господин Репеша, а још мање поједини „аналитички" портали финансирани од стране разних сумњивих извора, који су од понедељка почели да „подгревају" атмосферу „шокирани" оним што су „видели и доживели" у Београду?

Ми нисмо заборавили шта се дешавало у Подгорици у априлу 2018. године, а очигледно да нису ни многобројни навијачи Црвене звезде и српска јавност.

Колико су били „угрожени" у Београду, говори и податак, да су појединци из делегације КК Будућност ВОЛИ, вербално и физички насрнули на људе за записничким столом, помоћне судије, незадовољни појединим скандирањима са трибина (на које је званични спикер сваки пут правовремено реаговао) о чему постоји и записник делегата утакмице, који је то све видео и унео у свој записник.

Господин Репеша би требало да зна, да као што не постоји колективна одговорност навијача Црвене звезде за атмосферу у хали, тако не постоји ни колективна амнезија код истих, који су видели и памте, што су на првом месту као људи, доживели многи у делегацији КК Црвена звезда мтс током прошлогодишњег боравка у Подгорици.

КК Црвена звезда мтс као клуб за који навијају милиони људи, свестан је своје друштвене одговорности.Зато позивамо бројне навијаче Црвене звезде у Црној Гори и Подгорици да се понашају фер и коректно у дворани „Морача", бодре нашу екипу, уједно имајући у виду одличне односе са навијачком групом „Варвари" из Подгорице."

КК Црвена звезда мтс

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sone
budite mirni
ja onako...
Repesa, ne mogu ga nazvati gospodinom jer to svakako nije, svoju i nemoc svog nazovi tima, mada tu od tima nema ni malooo t, prenosi na cuveni politicki milje ovih prostora, za sve su krivi oni SRBI. Postovao sam te repesa kao trenera od znanja ali sada si dokazao da nemas politisko znanje niti domace vaspitanje. I jos nesto. Nula si od trenera. Ne znam ko ce te posle ovoga angazovati? Fljarmurtari, mozda? Zamenio si na klupi trenera koji je stvorio tim i sve si upropastio. DZikic NIKAD ne bi izgubio ni sa dvocifrenom razlikom a kamo li sa -38.
creator
Repesa je kao i mnogi na ovim nasim prostorima , skromno neuspesan u svom poslu i kao svaki hrvat ne priznaje poraz od boljeg i uvek ce traziti dlake u jajetu, takav je to narod , iskompleksiran ... nazalost, takvi su i ovi mladji milogorci u njiovoj banana drzavi od 400 000 ...
Gervasius Twinkleminkleson
Brate mili,sa celim svetom u svadji,osim sa svojim klubom i navijacima! Bukvalno! Saopstenja kad gubis,saopstenja kad dobijas,saopstenja pre,saopstenja posle utakmice,a pre sledece...pa covece,pretvori nam zivote u saopstenja! I to sada kada si ubedljivo najbolji. Sta ako kojim slucajem nekada neko drugi bude bolji,da skacemo sa solitera da bi pobegli od saopstenja?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.