Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда се нада брејку у Валенсији, Шпанци ипак фаворит (20,45)

Из београдске зиме, на пролеће у Валенсију. Био је то пут који су црвено-бели започели јуче у раним поподневним часовима, на свега два степена Целзијуса, а завршили на прелепих 17
ФОТО: Д. Жарковић

За разлику од већине који су до последњег места испунили чартер лет са жељом да споје љубав према Црвеној звезди и уживају у чарима прелепог града на Медитеранском мору, изабраници Милана Томића кренули су само са једном жељом да у среду (20,45) сруше великог ривала и направе огроман корак ка четвртфиналу.

Традиција је на страни црвено-белих. Последња два пута из Валенсије су се вратили са великим брејком, али историја им неће много значити против екипе која важи за највећег фаворита за освајање Еврокупа. Истакао је то и Огњен Добрић и поручио:

У Топ 16 фази свака утакмица је битна и тешка. Клубови су у овој фази са разлогом, играли су на високом нивоу и желе у четвртфинале. Извукли смо поуке са гостовања Малаги и мислим да ћемо овога пута другачије почети утакмицу. Идемо по победу. Да бисмо то урадили морамо да будемо концентрисани свих 40 минута, да дамо све од себе и да се боримо до последње капи зноја. Да уђемо са великом енергијом, паметно и да градимо резултат од почетка. То је једини начин да се победи тако квалитетна екипа као што је Валенсија.

Цирбес и Берон у саставу

Црвена звезда ће сигурно бити лишена помоћи Бранка Лазића који је у Малаги добио ударац у мишић и предстоји му пар недеља паузе, а на пут није кренуо ни Марко Кешељ који има проблема са леђима.

Под знаком питања је Филип Човић који је на гостовању у Лакташима повредио колено. Али, када се отворила тема повреда, Добрић је то гледао са ведрије стране:

Цирбес и Берон су се опоравили и доста ће нам значити – рекао је бек Црвене звезде који ће вечерас носити капитенску траку.

Црвено-бели до сада у Еврокупу не могу да се похвале добрим учинком у гостима. Од шест мечева, само су два добили. Ипак, Добрић наводи да ту не постоји нека матрица.

Не размишљам на тај начин, тако се намести да одиграмо лоше, да лоше отворимо утакмицу. Касније ми дођемо на неки свој ниво, али пад концентрације на почетку нас углавном доста кошта. Сваки меч је прича за себе. А, ми увек идемо на победу.

Тако размишља и Стратос Перпероглу који је са 23 поена, од чега четири тројке из пет покушаја, био кључни да се у Малаги избегне убедљив пораз.

Троструки првак Европе је пред пут у сунчану Валенисију истакао да црвено-беле очекује веома тежак меч, поготово што се ради о четвртом везаном гостовању.

Валенсија има одличан тим што значи да морамо да будемо фокусирани свих 40 минута. Ривал се доста ослања на контранапад што позива на додатни опрез и максималну концентрацију. Наш ривал је одлично попуњен на свим позицијама, али посебно добар посао у одбрани морамо да урадимо на Дубљевићу. Његов учинак морамо да сведемо на што мању меру.

Семафор трећег кола Г групе Еврокупа:
Уникаха – Лимож      
Среда:
20,45: Валенсија – Црвена звезда
Табела: Валенсија 2-0, Црвена звеза и Уникаха по 1-1, Лимож 0-2.
Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Major
Sta je sad ovo!? Kada su bili u grupi sa Partizanom,Valensija je bila prosecna spanska ekipa nikad slabija poslednjih godina. Sada,kada je u grupi sa tzv. Zvezdom,odjednom je evroligas i najveci favort za osvajanje Eurocupa! Kakava transformacija jednog tima za samo mesec dana!
gropn II
zvezdasi, cigani, Delije .... puno sinonima, ista osovina
gropn II
zbog prevelikog broja komentara na sinocnje CASOVE LJUBAVI u Pioniru, bicu slobodan da veceras posvetim malo paznje i da vam dam sugestije kako da jos vise volite ono sto ne postoji, kako da vam iluziju da ste nesto raskrinkam i otezam verovanje na vas privid ! ne bih ovo radio da ste malo parlamenrarni objektivnii manje zajedljivi ... dakle, spremite se ... da zvezda (?) izgubi sa najmanje 10 poena razlike, licno bih voleo sege radi da bude preko 15 ! evo saveta ... kazite da niste u punom sastavu, pa onda opletite (za razliku od nase sinoc) po sudijama, pa kazite kako su vam igraci dugo putovali... znate gde je cak Valensija ... hajde, godinama ovo radite ... budite sasvim svoji ... vi tako uradite ... a ja cu vam se javiti da klimam glavo kao Brazilac Luiz u klipu !
gropn II
za drmanje, kafez i koseve na adresu kluba iz Zeleznika
ćela
Au dečko koji kompleksi , ili ti neko drma "kafez"
Hocemo Pojacanja
Ako uprava i Covic ne dovedu pod hitno jos 3 dobra Pojacanja na kecu,trojci i cetvorci nema nista od titule i EL ni naredne sezone,smem da potpisem! Svi nasi konkurenti u ABA se pojacali pakleno samo mi stagniramo i ne dovodimo nikog.. ako ovako ostane do kraja sezone i ne dovedemo ni jedno pojacanje opet ce mo gledati milin svercerski klub u EL i naredne godine,zivi bili pa videli!
Ma nece milov
Gledacemo sampiona evrope u el ja se iskreno nadam!
Dule "Grobar"
Pun uspeh "Zvezdi" protivu "Valensije"!
Марко
Само високо, јер ту је твоје гнездо!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.