Почетна / Кошарка / Звезда

Црвено-бели разбили Брешу: До сада невиђено

Импресивним полувременом Црвена звезда поставила рекорд такмичења, пласирала се у Топ 16 и одушевила навијаче
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда је сачекала да Монако добије Галатасарај како би постала члан Топ 16 друштва, али ехо импресивних 20 минута против Бреше је и даље далеко јачи.

А зашто је то тако најбоље знају сви они који су среду вече провели у Пиониру, или меч испратили уз ТВ екране.

До одласка на велики одмор, црвено-бели су убацили десет тројки из 15 шутева.

Из рекета су имали 77 одсто успешности (18-14), уз чак 18 асистенција (Регланд седам, Берон пет).

Уз тимски индекс 92, било је то издање резервисано, иначе, за НБА паркете.

Милан Томић је ротирао деветорицу играча од којих се само Фаје није уписао, док је трио - Регланд, Лазић, Берон - био двоцифрен.

Ипак, све то не би имало тежину новог рекорда Еврокупа од плус 43 на полувремену да ривал није спуштен на свега 22 поена, од којих је у другој четвртини убацио само осам.

- Перпероглу нам је у полувремену рекао да за 20 година своје каријере никада није видео овако нешто. Био је у праву, ово се баш ретко виђа, чак и у НБА неке екипе не постигну толико кошева. Играли смо одлично у нападу, а одбрана је била још боља. Тренер Томић није имао замерки, само нам је рекао да уживамо и наставимо да будемо агресивни – открио је Душан Ристић детаље из свлачионице који додатно потврђују доминацију Црвене звезде.

Иако је, радећи много добрих ствари на терену, Били Берон био свестан да Црвена звезда гази Брешу, био је и затечен када је на полувремену видео резултат 65:22.

- Стварно нисам обраћао пажњу на кретање резултата, погледао сам на семафор и помислио „вау“. Био сам фокусиран на сваки посед, знали смо колико је овај меч важан, можда и најбитнији у досадашњем делу сезоне. Показали смо се у добром светлу, али морамо да наставимо даље. Не смемо да дигнемо главу, морамо да останемо на земљи и да будемо мотивисани.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KK CZ. Velikan
Samo tako nastavite, sva podrska!
Taurunum Igi
Bravo Zvezdo, bravo Delije!
Бари
Поред домаћих сад постављамо и европске рекорде на велику жалост нашег малог недораслог комшије!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.