Почетна / Кошарка / Звезда

Џо Регланд поручује: Јаки тимови то не раде

„Када причам о добрим и лошим стварима, причам о тиму. А, ја сам део њега. Зато кажем, доста је ствари које морамо да средимо“
ФОТО: И. Веселинов

За статистику се каже да је као бикини, све показује, а ништа се не види. Тако и бројеви код Џо Регланда јасно кажу и потврђују да је искусни организатор игре, главна полуга Црвене звезде.

А, оно што се не види, јесте преузимање одговорности, енергија, залагање у одбрани, што су такође велики квалитети бившег члана Милана, Локомотиве, Кантуа и Авелина.

Томићев тим после три кола АБА лиге и исто толико у Еврокупу, не зна за пораз, као што не зна за губитак у пет мечева припремног периода и три на Супер купу. А, учинак Регланда је за сваки респект.

На оба поља је најкориснији играч тима. У АБА лиги има просек од 13,3 поена, уз 7,3 асистенције по чему је један од лидера такмичења. А, просечан индекс му је 18,3. Што се тиче евро сцене, може да се похвали са 18 поена по мечу и 4,7 асистенција. Индексом 16,3.

Бек црвено-белих из меча у меч показује класу. Али, не само на терену, већ и на начином како носи победе и поставља ствари. Тако је после пада Андоре, углавном причао о грешкама и простору за напредак, мање о значају тријумфа:

- Била је то добра победа. Три кола Еврокупа су иза нас, а још увек немамо пораз. Први смо у групи и то је веома важно. Али, дефинитивно постоји много тога што треба да решимо као тим. Примера ради, имамо превише изгубљених лопти. Морамо то да средимо, почев од мене. Такође, ту је још доста неких ствари које јаки тимови не раде и које морамо да искоренимо. Дакле, пред нама је много рада и учења. Тек је почетак сезоне, морамо да будемо фокусирани и спремни за наредни тренинг.

Ни потенцирање одличног учинка од 24 поена и осам асистенција, уз високе проценте шута из игре (8-5, 6-4) није помогло да Регланд „промени плочу“.

- Када причам о добрим и лошим стварима, причам о тиму. А, ја сам део њега. Зато кажем, доста је ствари које морамо да средимо.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KK CZ. Velikan
Tako je majstore, tako razmislja ozbiljan igrac koji igra u ozbiljnom klubu sa visokim ambicijama. Mene brine sto on nema na svojoj poziciji adekvatnu zamenu, jer Covic uopste nema kvalitet koji iziskuje Zvezdin dres. Sva podrska, uvek uz Zvezdu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.