Почетна / Кошарка / Звезда

Милан Tомић из Олимпијакоса стигао у Београд на завршне преговоре са Звездом

Дугогодишњи помоћни тренер црвено-белих из Атине пред промоцијом на Малом Калемегдану
ФОТО: olympiacosbc.gr

Милан Томић (44), српски тренер, са грчким пасошем, захвалио се на позиву београдских црвено-белих јер је раније договорио да још годину дана асистира првом тренеру Олимпијакоса Јанису Сфаропулосу.

Отприлике у ово доба прошле године тако је гласила вест из Грчке, али су сада ствари знатно другачије. Тада је препрека био важећи уговор, а сада препрека нема, па је Томић допутовао у Београд на завршне преговоре.

Жеља црвено-белих за сарадњом са Томићем постоји већ дуже време, али су се сада "коцкице поклопиле". Од почетка је био прва опција тима са Малог Калемегдана.

Томић је 1990. прешао из београдског Радничког у Олимпијакос, где је био до 2004, а онда је по годину дана играо за Аурора баскет и Колосос.

Године 2008. Панајотис Јанакис постаје први тренер Олимпијакоса и позива Томића у свој тим. Од тада је је Томић незаменљив члан стручног штаба Атињана и поред промена првог тренера. Током 2014. године био је привремено и главни тренер након одласка Барцокаса, док управа није именовала Сфаропулоса.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ненад
Потписо је уговора на три године са Звездом
Pavicevic za trenera
Tomicu sve najbolje, ali on je totalan pocetnik i isti profil trenera kao i alimpijevic koji nikad ni jednu ozbiljniju ekipu nije direktno trenirao vec samo bio pomocni trener a to moze biti svako pa cak i treneri iz druge lige, ako zelimo opet u EL jedini i najbolji izbor je Mihailo Pavicevic trener mornara koji je demolirao 10 puta jacu i bogatiju buducnost sa sve dzikicem na klupi i osvojio titulu, i dokazao svima na prostoru balkana da mu nema premca sto se tice trenera i trenerskog posla! Pavicevic je jedini trener u ovom trenutku koji moze Zvezdu da vrati u EL i nastavi tamo gde je Radonjic stao,zato sto je isti tip kao i Radonja strog,forsira ekstremno jaku odbranu i zahteva paklenu disciplinu kako u igri tako i na terenu,jedini na ovim prostorima koji moze dostojno da zameni Radonjica je upravo Mihailo Pavicevic!
@angel
Pozdravio te vlasnik tvog kluba dodik!
angel
Disi decko...
Covicu
Ako ti je zaista stalo do Zvezde dovesces PAVICEVICA trenera sampiona c.gore mornara umesto tomica, vec smo se jednom Opekli sa trenerom pocetnikom ove sezone i svi smo videli kako se zavrsilo totalnom katastrofom po tim i rezultate, tomic nema nikakvo iskustvo i ne moze da vodi tako veliki klub kakav je Zvezda i da ga vrati u EL, nema sanse teoretske. Mihailo Pavicevic je sa malim klubom kakav je mornar igrao osminu finala evro kupa ove sezone, pa onda na sve to igrao polufinale ABA lige i na kraju(kao slag na tortu) uspeo da osvoji Titulu i demolira prebogatu buducnost u finalu! Ako je covek uspeo sve to da ostvari i osvoji sa tako malim klubom kakav je mornar i sa tako malim budzetom, zamislite sta bi tek radio ako bi dosao u Zvezdu... Pavicevic je trenutno bez premca ubedljivo najbolji trener na balkanu i jedini koji bi mogao da nastavi tamo gde je radonjic stao,smem da potpisem!
crno-beli svet
Ma kakvu crnu zvezdu on da vodi,pa taj klub ne postoji,covek ce da vodi privatni klub iz zeleznika i sta se vi cigani mesate u izbor trenera privatnog kluba-pa valjda covicev fmp moze sam da izabere trenera.Izgleda da vi stvarno verujete u bajke
u kom to svetu ti zivis?
"Prebogatu Buducnost"...ha, ha, ha...E, a vi sa nekoiliko imena i adresa ste puki siromasi...E, bas me razonodi...
THE COMSAT ANGELS
Što reći,bolji je i on nego Alimpijević ,ali vjerujem da će i njega išćerati.Ako Zvezda ne napravi neku bolju ekipu onda ni on nije svemoguć ustvari potreban.Ima znanja bar tako mislim.Bolji je od Sfaropulosa koji stvarno ništa nije znao zato su ga i išćerali.Žao mi je za Topića,ali njemu preporučujem neku mlađu selekciju reprezentacije Srbije ,recimo umjesto Klipe koji nezna ništa.Nemoj biti asistent ,BUDI TRENER Topiću.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.