Почетна / Кошарка / Звезда

Јуниори Звезде победили Партизан 90:59 и пласирали се на Завршни турнир Евролиге

Црно-бели евентуално могу да учествују на Завршном турниру јуниорске Евролиге од 17. до 20. маја, ако добију накнадни позив за учешће
ФОТО: Д. Жарковић

Јуниорски тим Кошаркашког клуба Црвена звезда пласирао се вечерас на Завршни турнир турнир Евролиге, пошто је вечерас у Железнику на квалификационом турниру победио Партизан са 90:59 (18:15, 22:12, 25:18, 25:14).

Најефикаснији у екипи Звезде био је Зоран Пауновић са 26 поена, а уз то је имао осам скокова и четири асистенције, док је Бојан Томашевић додао 18.

С друге стране, истакао се Марко Брекић са 14 поена, Александар Давитков додао је 13, док је Марко Пецарски остварио „дабл-дабл” од 10 поена и 11 скокова.

Пласман на Завршни турнир Евролиге у Београду путем квалификационих турнира до сада су обезбедиле јуниорске селекције Реал Мадрида, Лијетувос Ритаса и Хувентуда.

Црно-бели евентуално могу да учествују на Завршном турниру јуниорске Евролиге од 17. до 20. маја, ако добију накнадни позив за учешће.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rs
Manje više za rezultat, u ovom uzrastu je bitno da se igrači pripremaju za seniorsku košarku. Već od naredne sezone Paunović mora igrati ABA ligu u dresu FMP-a i imati minutažu preko 15 minuta da bi već godinu kasnije mogao na znatno viši nivo i da bi te minute mogao igrati i u EL ili EK u zavisnosti šta Zvezda bude igrala. U Zvezdi od naredne sezone vidim Radanova a da Uskoković,Paunović i Momirov dobiju veće minutažu u FMP-u i da im to bude godina pripreme za veće izazove i time bi Zvezda za dvije godine gotovo riješila spoljnu liniju. Radanov,Uskoković,Momirov,Paunović,Davidovac,Dobrić i prostor za jos jednog kvalitetnog stranca. Dok bi unutrašnju liniju činili Ristić,Janković,Jovanović,Lesor i tu ima prostora za kvalitetnog stranca. Zvezda, ako bude pametno odradila naredni period od dvije-tri godine, onda za Zvezdu nema problema jer mislim da bi na uštrb rezultata trebalo raditi na razvoju ovih talenata jer je to budućnost i put za opstanak kluba!
Bik Koji Sedi
Cestitke na ubedljivoj pobedi! A da u komentarima pojedini ovde lupetaju-lupetaju za sve pare. Pogotovo ovaj bivsi profesionalni fudbaler-"Beogradjanin"...
istina
Sve cestitke klincima Zvezde koji su se poigravali sa protivnikom. Sta reci osim bravo. Valjda je svima jasno ko stvara mlade igrace, a ko kupuje i otima gotove talente. Ovom pobedom su dokazali da KK Partizan nikad nije imao, niti ima, skolu kosarke i da nikad nije stvarao mlade igrace , vec se uvek bahatio i otimao najtalentovanij igrace od 18, 19, 20 god i onda se kitio tudjim perjem. Mnogo puta sam i u komentarima isticao upravo ovo, jer niko nemoze da mi nabroji bar 5 velikih igraca (jer ne postoje) koji su izasli iz partizanove skole u zadnjih 20 god.
Dragon
Koliko je igrača oba tima poniklo u Zvezdi i partizanu, a koliko je iz drugih klubova, da nekažem iz drugih sredina?
Dragan Bgd
Nemoj tako a Pecarski,njihovo dete??????? Tačno tako,otimačina prvenstveno Zvezdinih igrača je počela još 1946-7 kad su nam po nalogu sa vrha države,tito,franjo...oteli braču Šaper,Aleksandra Nikolića i Boru Stankovića,potom Saleta Đorđevića,Tomaševića Tarlaća....e tome je došao kraj i ovako se završava,mada pazi došli su do finala,malo li je za instant klub.
rs
Sa Paunovićem se mora pažljivo raditi jer se ovakav bek nije pojavio još od Bogdana Bogdanovića u našoj košarci. On,Uskoković i Radanov bi uz Davidovca i Dobrića za dvije godine trebali da čine okosnicu spoljne linije KKCZ a s obzirom na očekivani povratak Ristića i vidan napredak Jankovića Zvezda zaista ne mora da brine za budućnost.
bata mare
Busi,ha,ha,ha.. Prst na celo bato!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.