Почетна / Кошарка / Звезда

Лазић: Створила се та нека слика да смо толико добри да не можемо да изгубимо

Тако близу, а тако далеко... Осећај је који на Малом Калемегдану имају када помисле на завршни турнир Куп Кораћа и прокоцкану прилику да освоје први трофеј у сезони
ФОТО: И. Веселинов

Пораз је увек тешко прогутати, поготово када значи и губитак пехара. Али већ сутра вече (20,45) пред Црвеном звездом је гостовање Бамбергу и нови изазов у Евролиги, где се и даље пита за пласман у Топ 8. А, онда одмах затим у понедељак иде на ноге Игокеи и наставља борбу за пол позицију у најважнијој трци сезоне. Трци за шампионски трофеј АБА лиге и визу за Евролигу.

Црвено-бели су навикли на позицију да јуче на постоји и да је сваки наредни меч најважнији. Ипак, пре отварање теме - Бамберг, Бранка Лазића смо питали како са ове дистанце, хладне главе, размишља о Купу Кораћа и свему што се протеклог викенда дешавало у Нишу.

- Непријатан осећај је и даље присутан и доста јак. Испустили смо први трофеј у сезони и прилику да наградимо себе за досадашњи рада и труд. Већ од Бораца и те прве утакмице се показало да нисмо ту ни са главом, ни са свиме што је потребно да испунимо циљ. А, управо то је касније довело до пораза у финалу и изгубљеног трофеја.

Пред пут у Ниш, Црвена звезда је убедљиво је добила Милано, вратила се на лидерску позицију АБА лиге, опоравио се Антић. Али, ништа од тога се није видело на паркету Чаира. На питање, шта је разлог, капитен трофејног клуба је рекао:

- Створила се та нека слика да смо толико добри да не можемо да изгубимо. До сада смо урадили много добрих ствари. Добро тренирали, побеђивали, све време расли. Сада је све то требало да крунишемо тим Купом. Али, олако смо схватили тај турнир и то нам се обило о главу. Ако из овога научимо нешто и ако нас то учини спремнијим за следећи трофеј, онда нека то буде цена коју смо платили.

(Цео текст можете прочитати у данашњем штампаном или ПДФ издању нашег листа)

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aleksa
Niste toliko dobri :)
Алек
Искрено колико пара је уложено у овај тим ,и који су играчи доведени, минимум за очекивати је био фајнал 4 евролиге. Један од разлога је и та организација турнира у Београду, то се очекивало. Е сад , шта ће бити до краја сезоне видећемо.
propade jos jedan evroprojekat
Pa nece biti prvi put da drzava baca pare na evroprojekte. Bila vec dva evrozvezde, evo sada propade i projekat evrofmp-a...
KuvarNC
A prosle sezene si zaboravio na salmonelu ??? Ili nisi , kuhinja je ista.
Dragan
Lazo, nije baš tako. Vidimo da je ova sezona limitirana, i baš zbog toga smo očekivali da ne propustimo ovakvu priliku kao Kup. EL je završena priča, ABA će da bude teška teška borba. Zato smo očekivali Kup i KLS kao sigurno naše. A i ti brate ove sezone nikako da proradiš u napadu, kao da psiha steže ruku.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.