Почетна / Кошарка / Звезда

Бранко Лазић после рекорда: Заједно смо расли!

Човек са највише одиграних мечева у црвено-белом дресу сећа се тешких почетака и уздизања клуба и играча
ФОТО: Д. Жарковић

Када је, 8. октобра 2011. године, одиграо меч без грешке против Хемофарма, нико није помислио да Црвена звезда добија неког новог клинца који ће у годинама који следе донети дуго чекане титуле.

Бранко Лазић, тада 22-годишњи дебитант у црвено-белом дресу, већ наредну утакмицу је преседео на клупи, у следећој није прошао ни кроз протокол... Био је момак који ће чврстином помоћи екипи Светислава Пешића, али не ударна снага тог тима.

Био је човек задатка, а не неко коме ће се навијачи клањати. Бар је тако требало да буде...

Нешто више од шест година након тог дебија против Хемофарма, Бранко Лазић је на истом месту. Чак је и дворана променила име, само се тај борбени бек није мењао. И даље је човек задатка. Човек који је у међувремену освојио десет трофеја, који је учинио Звезду стандардним евролигашем, који је ставио капитенску траку око руке...

И човек коме дворана кличе.

Тихи момак са Дрине 12. фебруара 2018. године одиграо 430. меч у дресу Црвене звезде и постао рекордер клуба кроз који су пролазили многи, а толико се задржавали највреднији.

- Искрено, посебне су емоције. Није мала ствар – поручио је Лазић после меча. - Није ни једноставно играти након што се све оно десило пре утакмице. Подлегао сам мало атмосфери.

ОДБРАНИТИ ТРОФЕЈ У НИШУ

Куп Радивоја Кораћа је пред вратима. Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде, пожелео је да Бранко Лазић постане и најтрофејнији играч Црвене звезде већ у Нишу.

- Креће брзо, а наш циљ је јасан – да освојимо трофеј – поручио је Лазић. - Почињемо од Борца и спремамо се само за тај меч. Када се он заврши, окрећемо следећој утакмици. Даћемо максимум јер желимо да одбраним трофеј.

Ту атмосферу чинили су навијачи, слављеничка торта, супруга и кћеркица на терену заједно са њим, поруке бивших саиграча... Огроман је пут прешао овај снажни бек од 8. октобра 2011.

- Наравно да се сећам утакмице против Хемофарма. Био је то први меч за Црвену звезду и остаће посебно упамћен. Као и овај против Задра.

За шест година у црвено-белом клубу Лазић је освојио десет трофеја, победио сваког евролигаша, подигао Звезду на ниво на којем није била у модерној историји... Питање чега се посебно сећа готово да није било на месту.

- Свега се сећам – тврди Лазић. - Прошло је стварно доста времена, ево сада тече седма година. Много смо прошли као клуб и као играчи. Расли смо сви заједно из године у годину, Црвена звезда, управа, играчи... Свака сезона ће остати посебно упамћена. Из године у годину смо постизали боље резултате и постајали већи конкурент у Европи.

Првих година је било болних пораза за амбициозну Црвену звезду. Онда су ти порази одједном постали велике победе које и даље трају.

ПОСЕБНО СЕЋАЊЕ – ФЕНЕРБАХЧЕ

Лазић је истакао да се сећа свега што је чинило црвено-бели налет чији је део од првог дана. Ипак, неки кош, или нека утакмица коју посебно памти...

Кош не могу да одредим, али утакмица против Фенербахчеа у Београду је нешто посебно. Верујем да је већини остала у памћењу. Препричаваће се дуго у клубу да смо победили клуб какав је Фенер у онаквој атмосфери.

- На почетку је било најтеже. Кренули смо од нуле, градили годинама стрпљиво да бисмо дошли до овог тренутка. Тренутка који је најлепши.

Лазићев пут ка звездама је слика и прилика тихог хероја. Увек човек из сенке - уствари увек најважнија карика. На питање да ли се осећа као тихи херој или као легенда, капитен црвено-белих одговара спремно.

- Осећам се као неко ко је предводник ове генерације. Апсолутно сам подређен екипи и стварима које су потребне за победу. То „легенда“ или „тихи херој“ ћемо оставити за крај каријере, када се све слегне и будем имао више времена да размислим о свему.

Делује као да је Бранко Лазић постигао све у каријери. Неостварена жеља му је:

- Само Евролига.

Али, пре тог сна...

- Најважније је да смо победили Задар и наставили борбу за прво место у АБА лиги.

Тако размишља човек који је војник. И легенда Црвене звезде.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

hypatija
Стварно је човек цар. Дефинитивно cool лик. Свака част и све најбоље .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.