Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда на Ефес, Добрић се враћа у тим

- Ово није исти тим, са којим смо играли у Београду - поручују тренер Душан Алимпијевић и првотимац Џејмс Фелдин
ФОТО: Д. Жарковић

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали у Истанбул на меч 17. кола Евролиге са Анадолу Ефесом.

Тренер Душан Алимпијевић може да рачуна на све снаге и играче, пошто се у тим након повреде скочног зглоба враћа и Огњен Добрић.

Црвено-бели ће у четвртак увече тренирати у дворани „Синан Ердем" у Истанбулу, и покушати да се што боље спреме за ривала кога су савладали у Београду 8. децембра резултатом 100:81.

Ипак, од тада, турски евролигаш је кадровски променио доста тога:

- Доста промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што „упада у очи" је да играмо поново у кратком временском периоду, дакле не по оном, да га тако назовемо „правилном распореду" већ је то све промењено сада у другом делу ЕЛ. Оно што се догодило у међувремену, је промена тренера, али и промена улога играча. Прво, нешто другачија улога Лида и Владимира Штимца, ту је одлазак једног и долазак другог играча, и Дерик Браун. У Београду се враћао из повреде, сада је носилац игре, изванредан играч. Зато не мислим да ће ова утакмица по било чему бити слична оној коју смо одиграли у Београду, играју другачије, и сигурно да нови тренер жели да промени одређене ствари у свом тиму - рекао је пред полазак у Истанбул Душан Алимпијевић. - Чека нас заиста тежак јануар, петак Ефес, па врло важна утакмица у АБА лиги против Цедевите у недељу, па уторак, па четвртак...па опет утакмица у АБА лиги. Изузетно тежак период је пред нама. Ми се пред ту нама важну утакмицу са Цедевитом враћамо у суботу у Београд, а играмо већ у недељу. Оба пута пред Будућност и Цедевиту имали смо напоран распоред који нам није дао времена за опоравак и детаљну припрему, али то доноси Евролига и идемо напред. Огњен Добрић се враћа у тим, путује у Истанбул, и полако га враћамо у ритам.

Џејмс Фелдин је додао:

- Идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. То је дакле, нови тим, морамо да будемо спремни за њихов атлетицизам, за другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ треба да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге, да играмо чврсто, у високом ритму. Имамо пуно самопоуздања, знамо шта је потребно да учинимо да би побеђивали утакмице и на гостујућем терену и кући.Ово је нови тест и спремни смо за њега.

Утакмица Анадолу Ефес – Црвена звезда игра се у петак од 18.30 часова, екипа се враћа у суботу у преподневним часовима за Београд, и одмах почињу припреме за врло важан меч 16.кола АБА лиге са Цедевитом у Београду.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Covicu
Kad ce POJACANJA na centru i krilu??
Стари Делија
Ефес нам "не лежи!. Промена тренера и довођење нових играча, по правилу, диже игру. Нисам оптимиста. Потрудимо се да се неко не повреди и да се, превише, не изморимо. Ефес је мање важан од Цедввите
Danilo
Da nam ne "lezi", neko te slagao,trenutno samo 3:2 za Efes u EL. Ranije u evrokupove Zvezda ga redovno tukla .Stvar je od kakvog si materijala iskovan i koliko si izdrzljiv.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.