Почетна / Кошарка / Звезда

Алимпијевић: Са 11 нових играча сигурно не можемо у новембру одлично да играмо

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Београду од Басконије са 85:81 (22:17, 25:21, 17:19, 21:24) у деветом колу Евролиге
ФОТО: И. Веселинов

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је вечерас да га радује што је његова екипа  направила делимични искорак у игри у евролигашким утакмицама, уз оцену да то није било довољно да се победи Басконија.

- Одиграли смо много боље у другом полувремену, али то није било довољно да се победи Басконија која има паметне и искусне играче. За нас је ово била нешто мало боља утакмица него у последње време у Евролиги. Добар помак смо начинили, али недовољан да се добије Басконија која игра одлично у последње време - рекао је Алимпијевић новинарима после утакмице.

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Београду од Басконије са 85:81 (22:17, 25:21, 17:19, 21:24) у деветом колу Евролиге.

- Кажњавали су сваку и најмању грешку. Ми јесмо млад тим који је у подизању и грађењу, али морамо да научимо из ових грешака које се понављају и да их елиминишемо - рекао је Алимпијевић.

Он је додао да га радује што су "почели да се појављују одређени млађи играчи са својим улогама".

- Мислим да нисмо били без енергије... Давидовац је показао да може да игра. Појавили су се млађи играчи, а посебно је то било битно јер Перо Антић није играо због неодложних породичних обавеза и морао је да путује за Скопље - рекао је тренер црвено-белих.

Упитан колико Звезда може боље да игра него тренутно, он је казао да ће то време показати.

- За све нас је ово једна школа у којој ми растемо. Звезда ће играти боље оног тренутка када носиоци буду имали неки стандард и када се по тројица, четворица младих играча у континуитету буду појављивали. Ми са 11 нових играча сигурно не можемо у новембру одлично да играмо. Знам који су приоритети Звезде, да буде конкурентна, да побеђује... Ограничавајући фактор је тај буџет, али нема кукњаве, то треба да буде наша предност, та младост и што стварамо нове играче. Да ли у овом тренутку, док склапамо тим треба да будемо бољи него у марту? Ја не мислим да треба - закључио је Алимпијевић.

Тренер кошаркаша Басконије Педро Мартинес рекао је да је његова екипа вечерас против Црвене звезде остварила веома битну победу у Евролиги.

- Увек је битна победа на гостовању. Мислим да смо првих 25 минута играли феноменално. Посебно у нападу, али и у одбрани смо били на високом нивоу. Играли смо константно. У другом делу изгубили смо ритам, направили смо много грешака, чак 10, што је превише. Звезда је играла добру одбрану у другом делу. Нисмо добро трчали, али ипак, успели смо убацимо неке битне шутеве у последњих пет минута и на крају успели да тријумфујемо - рекао је Мартинес новинарима после утакмице.

Звезди је ово седми пораз и налази се на последњем, шестом месту, док је Басконија 10. са четири тријумфа и пет пораза.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rs
Mislim da timu treba dati vremena, od svih koji su došli početkom sezone najveća razočarenja su Radičević i Feldin. Od visokih igrača nisam odmah puno ni očekivao i odmah sam znao da ovakva kompozicija ekipe mora igrati više vani nego na obruču i to Zvezdi možda najviše i fali, naravno prije svega drugi plej. Ročesti je i morao podbaciti jer zbog stvarno lošeg Radičevića troši sigurno znatno više minuta i u ABA ligi od onoga šta je planirano. Feldin igra u velikom strahu, bježi od svakog mogućeg kontakta i to me više nervira u napadu nego u odbrani. Kod većine igrača se vidi napredak u igri, za Jankovića se vidi da igra u grču i kada se oslobi pružaće mnogo bolje partije, Jovanović je sve bolji, pogotovo timski i u napadu i u odbrani, Lesor za moj ukus previsoko iskače kod pika i tu nam odbrana puca i primamo lake poene. Dangubić? Evo već četvrta sezona i opet ništa. Ako je već a jeste, ova sezona za EL izgubljena onda maksimalno forsirati Davidovca,Dobrića,Jankovića i Jovanovića.
the comsat
@rs ...Odlicna procjena za ova 4 igraca.Davidovac je trebao biti plej jos prije 2 godine ali je forsiran nesposobni Guduric kao i Lazic od koga nemamo nikakve koristi.Prica o njegovoj odbrani je smijesna.Dangubic pojma nema.Trener bez iskusva je smijesan.Antic nepotreban.Bjelica los,nikakav sut cijele sezone.Lesor ne treba Zvezdi nista.Treba Filip Covic i jedan centar.Ja sam mjesecima sugerisao da treba kupiti Penoa,Todorovica,Novaka i Jelovca,ali tata pojma nema o kosarci tako da me proslo vise da nesto kazem o pojacanjima.
Zeka Zeleznik
Treba i tvoje školovanje da trpimo. Taman kad naučiš da vodiš tim otići ćeš.
Mićko
A koliko je bilo publike?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.