Почетна / Кошарка / Звезда

Црвено-бели већ у Загребу, Давидовац у 12 уместо Кешеља

Кошаркаши Црвене звезде допутовали у Загреб у суботу у раним поподневним часовима пред велики дерби АБА лиге са Цедевитом.
ФОТО: Н. Неговановић

Звезда је у петак у фантастичном амбијенту дворане „Александар Николић" победила двоструког првака Европе, екипу Барселоне, али као и после пораза од Жалгириса, нема много времена за анализу, јер црвено-беле већ у недељу од 17 сати, чека врло важна утакмица у АБА лиги, против екипе Цедевите у Загребу.

Експедиција Црвене звезде кренула је у суботу око девет часова аутобусом ка Хрватској, а у Загреб је стигла око 14,00.

Времена за припрему ове утакмице против противника који је током лета значајно реконструисао екипу и још једном показао највише амбиције у регионалном такмичењу, нема превише.

Екипа ће по доласку у Загреб одрадити два тренинга, и покушати да потпуно спремна и регенерисана дочека ову утакмицу.

Тренер КК Црвена звезда, Душан Алимпијевић, пред меч са Цедевитом је рекао:

- Сви смо свесни да ће победа над Барселоном имати свој значај само ако славимо и у Загребу. А до повољног резултата ћемо доћи само ако имамо прави приступ и ако извучемо поуке из претходних утакмица. Сада имамо и то искуство из претходног периода када смо у врло кратком временском периоду играли са евролигашку утакмицу са Жалгирисом, и против Будућности само два дана касније. Немамо пуно времена да се спремимо за овај дерби и освежимо, очекује нас само један тренинг до утакмице. Цедевита је екипа направљена за врх АБА лиге, имају потенцијал за највише домете. Поново ћемо наступити без повређеног Дангубића, док ће у 12 играча за ову и утакмицу у Москви  против Химкија, бити Давидовац уместо Кешеља – казао је тренер црвено-белих.

Првотимац Огњен Добрић  пред овај дерби регионалног такмичења је рекао:

Немамо пуно времена да се припремимо за ову утакмицу. Победа над Барселоном нам много значи,највише за наше самопоуздање, али ми смо већ више пута напоменули, шта је наш такмичарски приоритет ове године, а то је АБА лига, па тиме ова утакмица још више добија код нас на важности. Знамо све квалитете Цедевите, покушаћемо да се што боље спремимо, да се освежимо и регенеришемо након Барселоне, и идемо на победу у Загребу – истакао је Добрић.

Црвено-бели ће од петка до наредног четвртка, одиграти четири тешке утакмице, после Барселоне, и утакмице у Загребу, следи пут у Москву право из главног града Хрватске, а након утакмице са Химкијем, повратак за Београд планиран је за среду у раним поподневним часовима. Већ у четвртак у „Београдску Арену"  стиже вишеструки првак Европе, екипа Макабија.

Дерби 4. кола АБА лиге Цедевита – Црвена звезда игра се у „Дому спортова" у недељу од 17 часова, уз директан пренос на ТВ „Аренаспорт".

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rs
Dobra odluka, Davidovac moze pomoci i Radicevicu u organizaciji napada, moze dobro i u odbrani, ima veliki raspon ruku i moze dobro braniti pik ono sto, i jeste najveca boljka ove Zvezdine odbrane. Mada treba traziti zamjenu za Radicevica i poslati Apica i Jovanovica u FMP u zamjenu za Odza a mozda i Radanova vratiti u Zvezdu.
Voja delija
Pa taj Davidovac je trazio razgovor za odlazak. Mozda ga se ovaj malo kasno setio. Covek nije igrao 4 meseca i vise.
LOl
Keselj vise nije ni poluamaterski igrac,on je nesto najlosije sto sam gledao uzivo....Raskinuti ugovor i dovidjenja!
Jel ZNA NEKO
Zasto je doveden Keselj ???
Стари Делија
За ову замену били је, крајње, време.
Dfobnjak iz auta!!!
Koj Bili??? Piton???

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.