Почетна / Кошарка / Звезда

Алимпијевић: Барселона јача него прошле сезоне, Томић и Наваро су им 11. и 12. играч, шта више рећи?

Улазница за спектакл у дворани Александар Николић, овосезонски евролигашки деби црвено-белих пред домаћом публиком, гост је Барселона, већ у среду није било
ФОТО: Д. Жарковић

Осећа ли се код играча психоза надолазеће велике утакмице? – питали смо шефа струке Душана Алимпијевића после поподневног тренинга.

Осећа се тај позитивни набој, посебно код странаца који су само из прича и Јутјуба упознати са атмосфером на евролигашким мечевима Звезде у Београду. А, они заправо и не знају шта их чека, какав ће то бити хук са трибина кад истрче на паркет или кад сусрет почне. Играли су против Жалгириса пред 12.000 људи и показали да се не плаше, а сада ће ти звуци из гледалишта бити много, вишеструко јачи. Верујем да ће нас та подршка мотивисати за бољу игру.

Будућност сте заборавили, све и да нисте хтели?

Морали смо, нема се времена за јадиковке, наравно после интерпретиране анализе. Мора се даље, пред нама је тежак распоред, поклопило се да смо се у АБА састали са екипом из Еврокупа и уместо да играмо понедељком, имали бисмо више времена за опоравак од пута у Литванију, то смо урадили у недељу.

Барселона је у одличној форми.

Налази се у сјајној серији, иза Барсе је доминантна победа над Панатинаикосом са 27 разлике. Изванредно селектиран састав са одличним појединцима, шутирају тројке са 45 одсто успешности, а имали су 110 покушаја. У игри „један на један” су просто незадрживи, пред нашом одбраном је велика одговорност. Томић и Наваро су 11. и 12. играч. Шта више рећи.

Јачи су него прошле сезоне.

Много јачи, али играмо пред нашим навијачима и морамо да покажемо реакцију после пораза од Будућности. И да верујемо да су чуда могућа.

Семафор другог кола Евролиге
Четвртак:
20,05: Макаби – Басконија
20,15: Панатинаикос – Бамберг
20,45: Милано – Фенербахче
21,00: Реал – ЦСКА
Петак:
19,00: Химки – Жалгирис
19,00: Црвена звезда – Барселона
20,00: Олимпијакос – Уникаха
21,00: Валенсија – Ефес
Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

alimpijevicu
ODLAZI IZ ZVEZDE! Pod hitno vratiti radonjica ili karija pesica ili smo propali nacisto sa ovim cirkusom od trenera na klupi!
zorge
Ponovo se aktiviralo nezadovoljstvo Davidovca i Apica zbog minutaze. Vrlo uskoro moguc rastanak ili pozajmica....
Bobbie
Nemanja Besovic znas li mozda ko je to?Igra li negde, procvetao u Partizan kao i Djekic i njega znas sigurno.Pa Miljenovic, pa Andjusic, da ne nabrajam slabo pratim vase mlade igrace koje ste usavrsili toliko da neki vise i ne igraju kosarku.
nemam pojma
Velika greška Davidovca što nije pre tri godine došao u KKP. Slično se desilo i sa Apićem, Novakom, Rakićevićem, pa i Dangubićem. Slična priča će se ponoviti sa Jovanovićem, Jankovićem i Radičevićem. Ali ko bi odoleo trostruko većem novcu i mogućnošću igranja Evrolige. Veći je problem ovih što su pristali na Fićinu igračku. Ovi što su upali u prvi tim, još mogu nečem da se nadaju, mada, Davidovac će uzalud baciti nekih 4 godine. Vidimo da ni Simanić ne igra ni u Fićinoj ekipi, Rakićević dobija minute na kašičicu. Mali Rebić se pametno odlučio i prešao makar u Megu. Ne igra Evropu, ali bar ima odličnu minutažu u ABA. A kod Fiće se ne napreduje, pošto on cerini loptu skoro 70% vremena. Vidimo lepo na primeru Ljubičića, kako je prodisao u Igokei. A Radanov?
Прикажи још одговора
SS
A mi slabiji 40% plus ti jos 25%. I to je to.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.