Почетна / Кошарка / Звезда

Василије Мицић, плејмејкер Жалгириса: Не видим да је Звезда слабија него прошле године

То је млада, талентована и квалитетна екипа која има све да направи добар резултат – истакао је репрезентативни плејмејкер Србије Василије Мицић
ФОТО: Н. Неговановић

Нова селидба, нови клуб и све шта то подразумева, поново Евролига и на старту стари клуб – Црвена звезда.

Тако би у најкраћим цртама могла да се опише позиција Василија Мицића док у дресу Жалгириса чека овосезонску премијеру у крему Европе, заказану за петак од 19 часова.

Али, пре приче о мечу који за њега има посебну тежину, са продуженом руком Шарунаса Јасикевичујуса како је протекло привикавање на нову средину, након лета са репрезентацијом и сребра на Евробаскету.

Све је супер. Имао сам мали спазам леђа, али то је брзо решио. Иза нас је добијени дерби са Лијетувос Ритасом и већ пет кола. Систем такмичења у домаћем шампионату је такав да свако са сваким игра четири пута. Као на траци. Само штанцујемо.

Ритас вам је и даље најјачи конкурент?

Добар је Нептунас и Лијеткабелис. Јувентус који је пети по буџету, њих смо баш лако добили. Генерално, нису лоше екипе. Улагање у кошарку је све веће.

Црвена звезда. Како дочекујете тај меч? Премијера у Евролиги и бивши клуб.

То код мене носи још већи изазов. Искрено, највише се радујем што ћу одмах да видим нека добро позната лица. Дангубић ми је баш добар пријатељ. Знам одлично и неке играче који су стигли овог лета, као што су Радичевић и Јовановић. Надам се да ће бити простора и да се испричам са Дангом. Наше пријатељство датира још из времена играња за Мегу. Али, наравно резултат и жеља да победом отворимо Евролигу су приоритет. Имамо тежак распоре на старту, али уз мало среће можемо добро да кренемо.

На папиру, Жалгирис је велики фаворит. По многим проценама, Црвена звезда је по снази стављена на последње место. Шта ви мислите?

Морам да кажем да нисам тог мишљења. Црвену звезду видим другим очима. По мени, она има баш добар тим и све што је потребно за добар резултат. То је млада су, талентована, квалитетна екипа, тренер захтева квалитетну одбрану... Када се све узме у обзир, не видим да су слабији него прошле године. Претходних година, на снази је био систем рада са Дејаном Радоњићем. Сада је ту нови тренер, са новом филозофијом.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Danilo
Tacno tako! Zalgiris ne moze biti nikako veliki favorit protiv CZ, moze samo biti favorit, i cvrsto verujem da ce Zvezda pobediti ako nas sut bude slyzio, i ako odbrana byde na nivou. I svaki prvi mec u sezoni za domacine je tezak, setimo se Zvezda- Darusafaka... Zvezda ima proverene igrace, i dokazane u vecini.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.