Почетна / Кошарка / Звезда

Човић: Кокошкова смо желели да доведемо у Звезду...

Председник Звезде је истакао да посебно цени селектора Словеније Игора Кокошкова, кога је раније желео да доведе у Звезду.
ФОТО: Н. Неговановић

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић оштро је данас критиковао ФИБА, уз речи да се нада договору те организације са Евролигом.

- ФИБА ни у чему није у праву, она хоће силовањем да некога натера да игра нешто, а при томе ништа не даје. Када ништа не можете, идете системом уцене, нападате савезе, уцењујете да ћете суспендовати репрезентативне селекције, од млађих до сениорских, уцењујете судије и на крају добијете овакво такмичење - рекао је Човић новинарима.

Он је позвао челнике ФИБА да "смање своје плате" које износе између 10 и 15 хиљада евра и да их дају фондовима за клубове који преживљавају.

Навео је да се, ипак, нада помирењу на релацији Евролига - ФИБА.

- Надам се да ће ФИБА и Евролига да се договоре. Искрено се надам, то је у интересу европске кошарке. То све може да маргинализује кошарку у однос на налет фудбала. Није моје да вучем било чију страну, али имам право да кажем оно што мислим и за шта сматрам да је разбијање кошарке. И то све зарад личних интереса и сујете појединаца.

Он је истакао да је "ортодоксна глупост" елиминација најбољих европских судија које су на листи Евролиге са Европског првенства у Истанбулу.

- Те судије плаћају цену судара Евролиге и ФИБА. Страшно ме је разочарало то што нема квалитетне кошарке ако имате судије испод нивоа. Па, они, бре, појма немају, појма немају. Али, ни то ме не чуди знајући ко координира у ФИБА.

За судије финалне утакмице између Србије и Словеније је рекао да су "три залутала индијанца".

- Никад нисам тражио да ми било шта поклањају, али сам увек тражио да ме не краду. Само да ми суде поштено.

Посебно је говорио о репрезентацији Србије и освојеном другом месту на континенталном шампионату.

- Не може свака земља да има такве могућности, да јој недостаје осморица играча, а стигне до финала, што довољно говори о кошаркашкој снази Србије. Ми смо мала земља и Сале Ђорђевић је урадио сјајан посао. Од тих осам играча би бар пет-шест било међу 12 и од њих сигурно може да се направи комплетна петорка са три веома квалитетне измене. Одличан резултат.

Он је упутио и искрене честитке репрезентацији Словеније за освојену златну медаљу на Европском првенству, не желећи да због речи о судијама умањи успех те селекције.

Истакао је да посебно цени селектора Словеније Игора Кокошкова, кога је раније желео да доведе у Звезду.

- Кокошкова смо желели да доведемо у Звезду али, нажалост, нисмо успели јер је већ био потписао НБА уговор. То је млад стручњак који је у налету и мислим да ће направити још већу каријеру - рекао је Човић.

Он је навео да је Звезда много помогла Јадранској лиги у унапређивању формата тог такмичења и истакао да га не радује што се у региону не размишља о рационализацији кошарке.

- Неопходно је да се прво пречисти ко је озбиљан, а ко неозбиљан клуб. Европа никог неће да чека. Не могу школице кошарке да имају исто право гласа као професионални клубови. Друга АБА лига је замишљена тако да полако издижемо и враћамо бивше центре из бивше Југославије, код нас Чачак и надам се Вршац, враћамо Сплит, Босну, појавио се Охрид, ту је поново Широки...

Небојша Човић је подсетио да су клубови власници Евролиге, а не "приватник" и истакао да је регион "због наше неслоге" изгубио три представника у Евролиги и да сада сви морају да се боре да се сачува и то једно место које сада има.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Grobar
Ovaj "doktor" sve hteo da dovede. I Dončićai Koškova i Stef Karija i lebrona i sv.Petra. Ma mnogo pametan čovek. Od svega samo uspeo da ojadi Srbe sa Kosova.
Draza
Nemojte tako.On je od Srba krao, "posteno"!
realno
ABA je zbog tebe i takvih kao ti izgubila dva predstavnika u EL. Isao si na to da bude samo jedan ucesnik, jer si racunao da drugi klubovi nece jacati ako samo tvoj privatni klub bude igrao to takmicenje. Malo si se preracunao, jer se Cedevita toliko pojacala ove sezone, da ne vidim mogucnost da je pobedis. I to je onda kraj tvoje price u CZV, jer bez EL nema ni sponzora ni igraca. I da, niste vi odustali od Goss-a Partizan vam ga je uzeo ispred nosa. Prestani da farbas one koji ti slepo veruju.
zorge
GOSSA je doveo Obradovic ali nije poznato na koju kombinaciju.
Dragan1971
A Partizan ga je uzeo(GOSSA)!kAKO!Odakle vam novac,zar niste rekli da nemate para a sad odjednom par stranaca koji verovatno igraju"iz ljubavi".!
Прикажи још одговора
ljubo
3 predstavnika smo izgubili zbog tebe
eh
Ma kakav Kokoskov, u NBA verovatno zaradjuje 600-700 hiljada dolara po sezoni, nema se para za njega.
Baki delija Dorcol
Pored Kokoskova u planu je bio dolazak Vidmara, Vilijams-Gosa i Stefana Fundica.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.