Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић на ивици суза: Нисам више тренер Звезде!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић, после освајања титуле првака Србије, у емотивном разговору поручио је да, како ствари стоје, највероватније одлази са клупе
ФОТО: Д. Жарковић

Црногорски тренер Дејан Радоњић практично на ивици суза истакао је да зеља није спорна, али да у овој тешкој финансијској ситуацији није реално да предводи Црвену звезду у новој сезони.

Истиче ми уговор и са правне ствари нисам више тренер Звезде. Причали смо Небојша Човић и ја о томе, али разговори нису реални. Много тога мора да се уради да Звезда иде напред, много тога се изградило и надам се да ће се наставити у том правцу. Жеља није спорна, али у овим околностима није реално да останем – рекао је Радоњић на конференцији за медије. - За  наше играче би се тимови распитивали свакако јер нисмо конкуренти већини екипа свакако. У овим околностима не видим простора за разговор. Немам одговор на питање шта ће бити везано за то. Мислим да је неко време већ потрошено и да треба да се види у ком правцу ће све да иде. Надам се да ће ићи у добром правцу, али нисам рекао да ће тако бити. Мислим да сам био довољно јасан – у овим околностима није реално да се разговара о томе. Хипотетички не бих постављао ствари.

Црвено-бели су трећи пут надиграли ФМП 87:57 и дошли до треће узастопне титуле шампиона Србије, а укупно 18. у клупској историји.

Урадили смо оно што смо рекли на почетку Суперлиге, хтели смо да добро играмо у завршници и мислим да смо били у таквом статусу. Ова сезона је трајала 259 дана, одиграли смо 84 утакмице и 17 само изгубили. Три утакмице смо изгубили у такмичењима у региону (два у АБА лиги, један у домаћем првенству). Захвалио бих се свима у клубу. Сви смо заједно дали велики допринос да бисмо дошли до оваквих резултата. Наравно, посебна захвалност иде играчима и мојим најближим сарадницима. Захвалио бих се навијачима који су још једном показали да су посебна наша снага. Поново су препознали моменат. Желели смо још једном да осетимо оно што смо осећали на пуно мечева ове сезоне. Хвала им на томе, а надам се да су и они задовољни показаним ове сезоне. Ова сезона је била изузетно тешка. Били смо свесни шта нас очекује, али смо се по први пут суочили са новим системом такмичења и практично три нове лиге. Потрошња није била присутна само физичка. Сезона је била кошаркашки јако тешка, али и због некошаркашких ствари који су били присутни читаве сезоне. Оно што је посебно битно је то да смо без обзира на све показали да смо тим и да нико од почетка сезоне није могао да претпостави да имамо проблеме. Сви ви знате о чему се ради, а мени као тренеру није било лако да читаве године радим у таквој ситуацији. Био сам у ситуацијама да се бавим стварима ван терена. Ради се о дуговањима и исплати новца. Показали смо карактер и да можемо да се носимо са свим. Дошли смо до краја и можемо да причамо на крају о једној фантастичној сезони.

Тренер ФМП-а Душан Алимпијевић честитао је Звезди на титули и одличној сезони.

Све су то заслужили, имперсивно су играли током целе сезоне. Само против Звезде је било готово немогуће играти, за нас је догађај бити део овакве атмосфере, бар као противничка екипа. Поносан сам на мој тим, немам замерке – поручио је Алимпијевић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nuls
Pa kad si ti bio trener cz. A nemoj zezati. Ali ima vremena kad tad bicrs I to. A sada uzivaj u covicevom fmpeuczdivaitd.
Snoopy
Srecan mu put,navijam za zvezdu ali on takoreci nista nije uradio i ako je imao ogromnu podrsku u svakom smislu,da je makar odabir igraca bio bolji....
Yugo
Dakle ides u Cedevitu. Pozdrav.
Iskreni
Kao iskren Partizanovac zelim da cestitam Dejanu na partijama u Evropi i na dominaciji u regionu. Zalosno je sto je neko unistio Partizan da bi Zvezda dominirala. Ipak to Dejanov rad ne moze da obezvredi. Napredak Jovica, Lazica, Simonovica, Kuzmica... u prethodnim sezonama Marjanovica, Kalinica, Dzenkinsa potvrdjuje Dejanov kvalitet. Sve cestitke njemu i igracima.
Radonja ostaje
RADONJIC 100% OSTAJE!!! To je proverene informacija ljudi iz uprave kkcz. povecace mu se plata za 30-40% I ostaje jos najmanje jednu + jednu godinu po potpisivanju produzetka ugovora!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.