Почетна / Кошарка / Звезда

141. ДЕРБИ: Радоњић: Црно-бели ће бити екстремно мотивисани и користиће подршку навијача, већ смо у таквом амбијенту изгубили један меч у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде (једини непоражени у првих осам кола) састају се у четвртак (19 часова) са екипом Партизана у утакмици 9. кола Моцарт Супер лиге
ФОТО: Д. Жарковић

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић на конференцији je говорио о предстојећем дербију са Партизаном. Меч почиње у четвртак у 19 часова уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Меч се игра у дворани "Александар Николић", а у овом дуелу номинални домаћин је екипа Партизана, коју су црвено-бели у првом сусрету савладали резултатом 85:74 уз 17 поена Луке Митровића и 15 Чарлса Џенкинса.

Ово ће бити 256. по реду вечити дерби, а 141. првенствени, који играју ова два клуба.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић претходних недеља је имао проблема са повредама, одсуствима (Јовић, Лазић, Џенкинс, Волтерс...) и великим умором играча који су одиграли велики број изузетно тешких утакмица.

Пред овај дуел тренер црвено-белих ће моћи да рачуна на све снаге и комплетан састав. Најавио је велику борбу утакмицу у којој положај на табели и тренутна форма никада нису били пресудни за крајњи исход:

- Још један дерби, свима је позната специфичност ове утакмице коју у овом тренутку играју два најбоља клуба у земљи. Такмичарски јако битан меч у овом тренутку с обзиром на то да су се ова два тима издвојила у борби за прво место. Зато овај меч умногоме може да дефинише борбу за прво место, и поред чињенице да и после ове утакмице има да се игра. Партизан је у досадашњем делу урадио оно што је имао за циљ, са њима смо одиграли већ доста утакмица у АБА лиги, финалу Купа и један у првенству. Сви су били у другачијим околностима, оно што је било јединствено је мотивација која је код свих била на највишем нивоу, на максимуму.

Овога пута номинални домаћин је екипа Партизана, која ће имати много већу подршку са трибина:

- Биће екстремно мотивисани и користиће подршку својих навијача. Већ смо у таквом амбијенту изгубили један меч у АБА лиги, и зато баш због те чињенице, морамо да одиграмо одговорно, концентрисано, чврсто и тако одговоримо. Осим Бранка Лазића, који је у тренажном процесу, али ће највероватније бити у саставу у четвртак, сви остали играчи су спремни за овај меч.

Кошаркаши Црвене звезде су једини непоражени тим у досадашњем току Супер лиге са осам победа. Утакмица у дворани "Александар Николић" почиње у 19 часова, а директно ће је преносити ТВ Арена спорт на свом првом каналу.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Idi begaj
To prosto nije moguće. Partizan i Crvena zvezda su odigrali mnogo više prvenstvanih derbija.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.