Почетна / Кошарка / Звезда

Марко Симоновић: Да будемо генерација о којој ће се причати (ФОТО, ВИДЕО)

Из те жеље црпимо велику енергију која нас пуни, када се сетим прошле године и славља на Калемегдану, желим све поново да доживим
ФОТОГРАФИЈЕ: Д. Жарковић, Н. Неговановић

Након два сата жестоког рада, Дејан Радоњић је у четвртак око поднева свирао крај тренинга.

И по томе се видело да се екипа сада налази у тотално другачијој фази него у већем делу сезоне, кад су се као на траци смењивали мечеви, путовања, све са спавањем на аеродрому и пажљиво дозирани тренинзи. А, у складу са огромним оптерећењем и пакленим темпом.

У таквом распореду, где је иза црвено-белих већ 67 мечева, играчи су увек морали да мисле на дуеле који следе. Без обзира да ли је пре њих био спектакл и судар са неким европским великаном, или веома важан меч у АБА лиги.

Постојала је само блиска будућност, а прошлост и анализа привилегија за коју се нема времена. На славље нико није ни могао да помисли, иако је повода било на претек.

Али, сада је све другачије. Црвено-бели имају довољно времена за рад, али и да сумирају утиске. У духу тога смо Марка Симоновића, на почетку разговора, прво питали да ли у свлачионици и на тренинзима још увек има одјека недавног вечитог дербија.

Искрен да будем, након финала АБА лиге, имали смо највише времена да подвучемо црту и сумирамо утиске. А, после дербија и нисмо баш имали пуно простора. Већ у суботу играмо против ФМП-а који, стварно игра сјајно. У прва два кола Суперлиге је показао да ће бити озбиљан конкурент за сам врх. Баш сам пријатно изненађен. Момци играју сјајно. Види се да је са новим тренером дошло до промене у игри и у складу са тим очекујем неизвестан меч, тако да нам је фокус већ бачен на то гостовање.

На основу речи Симоновића, лако је било извући закључак да је екипа остала у истом коду, да је и даље акценат на наредном мечу.

Нема стајања. Ми смо под пуним гасом док се не заврши сезона. А, онда ћемо тек да причамо шта је било.

Ипак, оно од чега зависи како ће се кројити будућност трофејног клуба, сада је иза Црвене звезде. Освојена је АБА лиге, извађена виза за Европу, а завршено је и учешће у Евролиги која је носила толико узбуђења, снаге и емоција.

Ту су утисци већ почели да се слежу. А, нема тог навијача који гледајући мечеве Реала и Дарушафаке није помислио, да је спортске правде, Црвена звезда је сада требало да игра Топ 8. Исто је помислио и Марко Симоновић.

Не може од тога да се побегне. Кад сам гледао први меч, емоције су ми прорадиле. Заслужили смо да играмо тај плеј-оф Евролиге, без обзира како би се завршио. Али, Боже мој, то је спорт, то је живот.

У духу реченог, ас црвено-белих је наставио излагање:

Кад сам после АБА размишљао о свему, увек ми је кроз главу пролазило колико смо били доминантни. Током целог регионалног такмичења, али и у Европи. У наш град су долазили великани европске кошарке, гиганти у сваком смислу те речи, а код свих њих се увек видела огромна доза респекта према нама и нашој игри. То је прелеп осећај.

Из угла да су узели два трофеја и испунили приоритетни циљ, поставља се питање како црвено-бели себи кажу – још није крај, треба узети и титулу првака Србије.

Лако – надовезао се Симоновић.

Гладни смо победа и трофеја. Желимо и ту титулу шампиона Србије, желимо да будемо та генерација. Генерација која је направила толико великих ствари, која ће се дуго памтити и често спомињати. Из те жеље црпимо велику енергију која нас пуни. Наша глад је и даље велика. Само када се сетим прошле године и славља на Малом Калемегдану, желим све поново да доживим.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pero
Simonoviću, ja ću te zauvek pamtiti.... ono kad stojiš na tribini sa ukradenim peharom.
Sasa delija
Zasto da nas bude sramota, sto smo oporavili klub sto dominiramo posebno nad vama instifucijom koja se gasi, i vi bi hteli nekog kao Covica ali vas niko nece, to je vas problem,mi cemo jos dugo dominirati a vi se patite
Laza
Istini za volju, vi ste najurili i Vujoševića 1991 godine...
Shone
Vidi se da pratis kosarku par sezona! Odavno smo mi imali Covica, samo ti niko nije rekao! Covic je bio u Partizanu kao igrac u mladjim selekcijama i kao funkcioner, pa je najuren!
erik
da da, pricace se. . . o tome kako ste osnovani 2012. krali pehare, drmali koseve, bacali urin na teren itditd
Labud
Naravno da je bilo potaman. Jer se jedva ustanovilo posle nebrojenog prebrojavanja Tegeltijinog snimka. Po tebi je jedna veoma teska i nenamerna sudijska milimetarska odluka ravna finansijskim kerefekama vrednim 16 miliona i kradji pehara? To moze samo balavac ili potpuno zombirani navijac da izjavi, a da ga ne bude sramota.
Drobnjak iz auta!!!
Poznato ti je mozda ime pod kojim se prijavljujem???? Tada vam je sve bilo potaman.....
Reporter sa TV-a
Siiimooonooović...trooojkaaa.
bo
njegova slika sa ukradenim peharom se u dalje prepricava!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.