Почетна / Кошарка / Звезда

ЧОВЕК КОЈИ СРЦЕМ ЗАСЛУЖУЈЕ НАЦИОНАЛНИ ТИМ: Лазић: Ко не би волео да игра за репрезентацију? (ВИДЕО)

Бранко Лазић је прошао стазу којом се тешко иде, од оспораваног играча до љубимца навијача Црвене звезде МТС
ФОТО: Д. Жарковић

Он је као Дрина поред које је растао у Љубовији, јер вода увек пронађе пут. Могло би се рећи и као и истина и идеја.

Метафоре боје кошаркашку каријеру Бранка Лазића рођеног 12. јануара 1989. у Лозници, бека и ниско крило Црвене звезде мтс, који је дуго, баш дуго крчио пут афирмације да би у 28. години дочекао да га реномирани тренери предлажу селектору Александру Ђорђевићу за репрезентацију Србије.

Када Лазића упитамо да ли би волео да заигра за сениорску репрезентацију, одговара:

- А ко не би волео?

Знате ли репрезентативце?

- Мачван је моја генерација, али знам и остале још из из млађих категорија.

Његов успон, крчење заблуда и сумње у домет поклапају се са израстањем Звезде у доминантни клуб на просторима бивше Југославије, а Лазић има најдужи стаж у овом тиму, на Мали Калемегдан је стигао из ФМП-а 2011. приликом склапања „пословно техничке сарадње“.

И природно је да га после одбране шампионског прстена АБА лиге, Црвена звезда је експресно са 3:0 савладала Цедевиту, упитамо како се осећао свих тих година док његове вредности нису стекле легитимитет, можда и нашег најбољег одбрамбеног играча, који уме и да погоди, продре и закуца.

У том ходу по трњу - Лазић обавља најсложеније задатке, увек чува најопаснијег противничког играча са којим је на талону, очи у очи - нема ничег сензационалног. У стилу тренер га није волео, или...

- Свих тих година само сам радио свој део посла, максимално ангажовано, чак и преко те границе, да бих ствари поставио на своје место.

Освојени АБА прстен, трећи узастопни му је, девети трофеј у црвено-белом дресу – две титуле шампиона Србије и четири Купа Кораћа. Цедевита је савладана убедљиво са 3:0.

- Пут од оспораваног играча до миљеника навијача Звезде траје колико и носим црвено-бели дрес. Међутим, нисам се обазирао на приче, радио сам, трудио се да докажем онима који сумњају да нису у праву. Морао сам да истрајем и да им покажем да греше – одговорио је Лазић, чија каријера би могла да буде путоказ многим кошаркашима по принципу да никада није касно. Ако се човек, наравно, у међувремену, не преда.

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
Ovo je neko prepucavanje menadžera .Mislim da Branko ne zaslužuje mjesto ni u drugoj reprezentaciji Srbije.Nema čovjek kvalitet,ali ako Sale Đorđević ga bude uzeo među 12 onda ću vjerovat da je zaslužio.Odlaskom za mene lošeg Markovića iz reprezentacije samo Jaramaz može na to upražnjeno mjesto.Pomenuli su čak i Pena,ali taj Peno se sa ničim nije dokazao da je tako veliki talenat.Dragi Peno dođi u Srbiju pa igraj za FMP ili Megu ili za Zvezdu ili Partizan jer će te stići godine kao velikog talenta.Branko jeste borac ali to ne znači ništa jer on nije plej a nama samo plej nedostaje odlaskom Markovića.Prodajte i Gudurića koji ništa nezna i ja ću biti najzadovoljniji da ga više ne gledam u Zvezdi.Branko neka ostane u Zvezdu jer je stekao povjerenje i navijača i stručnog štaba.Za Zvezdu je dobar ali reprezentacija je SVETO MJESTO samo za odabrane.
rs
Branko Lazić je igrač zadatka(čitaj vojnik), za taj tip igrača ima mjesta u svakom timu da bude u 12 igrača. Lako će reprezentacija za poene, tu su Teodosić,Bogdanović,Jokić,Mačvan,Marjanović,Raduljica ali ovom timu odlaskom Markovića fali igrač profila baš kakav je Lazić, neko ko će svojom energijom pokrenuti i ostatak tima, neko ko će najbolje protivničke bekove izbaciti iz takta svojim neprestanim disanjem za vrat! Gledao sam ne malo puta kada igrači odustaju od bježanja od Branka, jer čovjek je sposoban da probije i po dva uzastopna bloka i da stigne onog za koga je zadužen u velikom broju slučajeva da ovaj ne može ni loptu da primi! Najbolje je pitati Džeksona iz Unikahe,Dilejnija iz Lokomotive, Spanulisa pa zašto ne i Pavlovića kako je teško uopšte primiti loptu kada te Lazić čuva! Puna podrška pozivu Lazića u reprezentaciju! Nadam se i produžetku ugovora Zvezde sa ovim igračem!
Jedan
Konacno smislen komentar, svaka ti je ka Njegoseva! Sve si u pravu!
Kompletan igrač
Najbolji evropski bekovi bi mogli da kažu i kakav je već godinama Dragan Milosavljević igrač. Ja ću samo dodati da je ove sezone najbolji trojkaš Evrokupa.
Вождовчанин
Видим да се доста навијача Партизана буни на помен идеје да се Бранко Лазић нађе у репрезентацији. Набрајају се разни неки други играчи, пише се како не зна, не уме, како има само срце итд. Хтели да признате или не, Бранко Лазић својим партијама заслужује позив, на шири списак сигурно, ако већ не у 12. Мора да су Кари и Дуда одлепили зато што га препоручују. О томе какав је Бранко играч могу понешто да кажу Спанулис, Љуљ, ДеКоло и разни други који су се наиграли у директном судару са њим. Уосталом, пошто имам довољно година, не сећам се нешто да сте се некад бунили на звање Весе Петровића у репрезентацију, а однос Бранко - Веса је као да поредите небо и земљу. Тако да само лагано, уосталом легенда вашег клуба и српске кошарке је селектор, ако га он позове, то је то.
dusan ilic
lazic je dobar igrac ali stvarno nije za reprezentaciju

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.