Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Борили смо се колико смо могли, али морало је много боље

Већ имамо фантастичну сезону у Евролиги, предност домаћег терена у АБА, водимо 1:0 у полуфинала, карактер, велику жељу и мотивацију – истиче Радоњић
ФОТО: Н. Неговановић

Из прохладне Барселоне, преко Рима, до сунчаног Београда. Црвена звезда је јуче око 11 часова стигла на аеродром Никола Тесла.

Лица играча су јасно говорила шта је иза њих, колика потрошња, оптерећење, али и туга због пропуштене шансе да победом у Каталонији изаберу лакши пут до Топ 8.

Односно, шанса да отворе себи могућност да, коло пре краја, са евентуалном победом против УНИКС-а крунишу фантастичну евролигашку сезону, без обзира на друге резултате. 

Овако, прво морају да чекају да виде шта ће Дарушафака да уради на гостовању Бамбергу и тек након тога да сагледају опције. А, само две су могуће.

Ако Немци не одбране домаћи терен, црвено-бели ће имати само један пут, а он подразумева победу у Истанбулу

Али, ако Трикијери и његов тим поново покажу снагу, онда ће Црвена звезда имати прилику да против Руса стави тачку на трку за плеј-оф. А, чак и да њу пропусти, последњу шансу имала би у директном дуелу са Дарушафаком.

Истичући солидан ниво у одбрани, шеф струке Црвене звезде је започео анализу меча у Блауграни.

Борили смо се колико смо могли. Али, нисмо имали адекватан квалитет у нападу, што је неопходно да би се савладала Барселона, на њеном терену. Морали смо много боље. При томе не мислим само на проценат шута за три поена, већ и многе друге сегменте који су неопходни за победу. А то је такође последица ствари о којима сам говорио. Није нимало једноставно сваки пут пронаћи нова решења и мењати позиције. Сада, колико је то могуће, треба одморити ове момке који су видно исцрпљени жестоком борбом. А, тек онда их враћати на њихове природне и првобитне позиције, где је јасно постојала идеја шта и како мора да се ради. Предуго већ трају наши проблеми и доста нас оптерећују

Иза Црвене звезде је пети циклус са два ерволигашка меча у исто толико дана, а први у коме је оба меча изгубила. Ипак, то није разлог због чега се може констатовати да се Радоњићев тим налази у најтежој позицији од старта сезоне.

На то упућује чињеница да се Црвена звезда истовремено бори за Топ 8 и за начин на који ће се кројити будућност клуба, што је директно повезано са улогом у АБА лиги.

Наш први задатак је да направимо баланс између играча који се враћају и ови који су преуморни. Након сваког циклуса, без обзира на учинак, имали смо неку нову проблематику. А, сада је ту и полуфинала АБА лиге, што подразумева знатно већу психолошку потрошњу. Али, покушаћемо да нађемо адекватна решења, као што смо то радили читаве сезоне. До сада смо имали много сличних ситуација и тешких момената. Много тежих од овог. Како год да се заврши, ми већ имамо фантастичну сезону у Евролиги. Имам предност домаћег терена у плеј-офу АБА, водимо 1:0 у полуфинала, имамо карактер, велику жељу и мотивацију. Дакле, све што смо до сада урадили и све изузетно тешке препреке које смо прешли, дају нам право да верујемо да ћемо и овога пута наћи права решења. Из тог угла, један меч сигурно не може да буде мерило за било шта. Свестан сам да се обично гледа само та последња утакмица, али ми до краја сезоне имамо још скоро 30. А ја морам да мислим и о томе – истакао је Дејан Радоњић.

Будућност и карта умора
Колико год приче о Топ 8 и Евролиги биле у фокусу, Црвена звезда мора да их баци у сенку онога од чега се живи, а то је АБА лига. Такмичење преко кога осигурава континуитет у европској елити.
Истакао је то Радоњић и отворио тему реванш меча полуфинала плеј-офа у Подгорици, заказаног за уторак од 20 часова.
Биће то веома тежак и захтеван меч, са свих аспеката. Целе сезоне наши противници играју на карту да смо уморни, да не можемо више, да ћемо сигурно да паднемо. Морамо да урадимо све што можемо да време које имамо искористимо на најбољи могући начин и спремимо се за тај дуел. Надам се да ћемо бити коначно комплетни. Иако је сигурно да још увек не можемо да будемо на највишем нивоу. Што због повреда, што због враћања и уклапања играча. Али, свесни смо тежине изазова и шта желимо да урадимо.
Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Provereno
Rakicevic trazio obecanu minutazu.
Grizli
Nasi stranci su horor,sve sami promasaji...Skot,Braun,Mekel,Sofo,Flouters,Tompson 1,Tompson 2 (nadam se da vise nijedan Tompson nece dolaziti u Zvezdu makar se zvao i Klej) svuda su stranci nosioci igre samo su kod nas 3 izmena...
Ni blizu nisi u pravu
Braun je dobro pocro, ali je slicna prica kao i sa Silbom, sa nekim se posvadjso i igrao je sve manje. A na te pobrojane imas Cirbesa, Kvinsija Milera, Omara Tomasa, Kinsija, Nelsona, Markusa Vilijamsa i naravno Djenku. Dosta vise ih je bilo dobrih, a i dok su Sofo i Mekel ocigledni promasaji jer su trebali biti nosioci igre, Tompsoni to nisu. Volters je isto tu da bude zamena Jovicu jer ipak smo klub koji juri da veze dva cetvrtfinala EL tako da nam trebaju i povoljni stranci da budu u rotaciji, a ne da budu nosioci. Nismo levati koji ce imati dva Amerikanca koji ce davati po 25 poena, a ostali sta urade.
Rale
Jedna violina o ostalo trube,tj duvacki orkestar.
Gepard
Radonja, manite se Evrolige, spremaj taktiku za Aba ligu, prolaz medju osam nam ne donosi nista a moze puno da uzme...
THE COMSAT ANGELS
Tražiti opravdanje u umoru igrača koji su u najboljim godinama je kukavičluk.Svi timovi imaju isti broj utakmica ali u tim utakmicama odlučuje lucidnost trenera i znanje igrača.Ti mene ničim nisi dokazao da znaš voditi ekipu kada je teško.Sve završnice si izgubio.Da je bilo sreće prije 4 godine kada si izgubio ABA ligu u Aleksandrovcu išćerali bi te.Pa sledeće sezone u BG final four od cibone.Da ne pričamo prvenstva Srbije i kupove koje si izgubio.Čović se kocka sa imenom Zvezde jer si mu ti uzdanica.Koja si pojačanja doveo Tompsona,Voltersa,Dangubića,Gudurića,Skorcanitisa,Mekela,Nelsona,Lipovija ,Samardžiskog ,pa to je bruka i sramota.I ti takav si još ovdje da širiš demagogiju.Veliki će biti uspjeh kada ti budem vidio leđa jer ti neznaš ništa.Učiš se sa Zvezdom.Dokle trpjeti više ovakvo poniženje.Sve utakmice koje si pobijedio u LŠ su bile sumnjive jer te ekipe su redovno dolazile sa oslabljenim sastavom.Samo da ti vidim leđa i da odeš iz Zvezde pa idi u lovćen đe si i počeo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.