Почетна / Кошарка / Звезда

Иван Паунић: Љуља нека чува Лазић

Гостовање Црвене звезде у петак у Мадриду и меч са Реалом, али и одличне игре Ивана Паунића у Фуенлабради, скрећу пажњу на освајача сребрне медаље на Европском првенству у Пољској 2009.
ФОТО: Е. Кобос/Фуенлабрада/Еврокуп

Био је репрезентативац Србије још на два велика такмичења, Светском шампионату у Турској 2010. и Евробаскету 2011. у Литванији.

Занимљиво је да је Паунић у државни тим ушао играма у иностранству, али није био непознат играч за кога се овде није знало.

Селектиран је врло рано, а био је пионирски, кадетски, јуниорски и омладински првак Старог континента, као и универзитетски шампион.

Дакле, имао је предиспозиције за велика дела. Но, када је још 2008. прешао у Остенде више се није враћао у клубове из матице. Статус репрезентативца изгубио је 2013.

Тешко је и побројати где је све играо. Из Партизана - дошао као 10-годишњак из Гроцке - 2005. је отишао на каљење у Мегу, па у Морнар из Бара, да би се 2006. као замена за Миленка Тепића преселио у Војводину.

После две године се отиснуо у Остенде, задржао једну сезону, а онда су се као на текућој траци ређали Арис (Грчка), Нижњи Новгород (Русија), Виртус Болоња (Италија), Азовмаш (Украјина), Сан Себастијан и Фуенлабрада (Шпанија), Астана (Казахстан), Будућност (Црна Гора)…Од јесени 2015. поново је у Фуенлабради…

Професионалног спортисту је неумесно питати за мотив, али кад се осврнете и анализирате, шта видите, који је заједнички именитељ, осим новца наравно? – упитали смо Паунића.

- Увек сам хтео виши ниво, ово ми је трећа сезона у Фуенлабради и кад се заврши сешћу да разговарам са послодавцима, јер има заинтересованих за мене у Турској, Русији, Шпанији...

Извините, али навијачи Звезде су нестрпљиви да чују у каквој атмосфери Реал дочекује њихове миљенике, а Ви сте комшија Краљевића. Иза Реала су три узастопна пораза, два у Ендеса лиги, од Гран Канарије у Мадриду и за викенд на Тенерифама, пре тога у Евролиги од Галатасараја у Истанбулу.

- Није се то одавно догодило. Тенерифе су рецимо водиле 20 разлике, Реал се спуштао на минус 10 и ништа више од тога. Звездин домаћин није у најбољој форми. Љуљ и Рендолф су стално на највишем нивоу, Дончић често, али остали нису. Читам и медији, посебно из Мадрида, врло су забринути. Јер виде да са Звездом нема шале.

Да ли сте гледали Звезду, како Вам изгледа?

- Како да не, у договору са нашим тренером подесили смо термине тренинга тако да увече можемо да гледамо утакмице Евролиге. То је најјаче такмичење, уживање је бити актер, али и гледати. Звезда је изванредна, њена одбрана је најбоља у Европи. Тачно се зна ко шта ради и такав концепт одлично функционише. Играју тимски.

Може ли Звезда да победи?

- Ситуација у Реалу није добра, а Звезда је јака. Домаћин је под притиском да мора да победи, ући ће снажно у утакмицу, вероватно са пресингом. Љуљ је мотор, од њега све креће, он је кључ победе. Њега треба неутралисати. Даје по 15-20 поена, игра по 35 минута, као да не може да се умори. Могао би да га притисне Бранко Лазић. То је задатак за њега.

Лазић по стилу игре подсећа на Вас?

- Подсећа иако је само две године млађи. Фајтер је, али осећа игру, уме да процени. Лазић држи Звезду, као Стефан Марковић репрезентацију Србије. Уз то је и много добар човек.

Хоћете ли на утакмицу?

- У суботу играмо са Валенсијом, вероватно ћемо у петак на пут, па нећу моћи. Да је другачије сигурно бих ишао.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Занимљиво је да је Паунић у државни тим ушао играма у иностранству, али није био непознат играч за кога се овде није знало... Da li je pisac znao sta hoce da kaze.....ja nisam razumeo...mislim da se novine "pisu' zbog ovakvih kao sto sam ja a ne "enigmaticara,anagramista" a inace vrlo je lepo sto Paunic hvali Lazica narocito sto kaze ISTI JA...
КК Цз великан
Тако је Иване, велики поздрав за тебе!
THE COMSAT ANGELS
ZVEZDA TREBA DA se usredsredi na utakmicu sa Milanom.Ovo nije bitna utakmica jer je Real ipak jedna od 3 najbolje ekipe u Evropi.Ima 9 stranaca.Zamislite da Zvezda ima samo još 2 crnca koliko bi bila jaka.Sa prosječnim strancima je postigla ogroman uspjeh.Pa i ako se ne kvalifikuje za 8 najboljih uradila je dosta .
THE COMSAT ANGELS
@ Стари Делија · ... do juče sam bio objektivan ,ali i sada sam.Najveći treneri nemaju pojma u odnosu na Radonjića .Mislim na Obradovića i Blata.Ja jedino uvjek pišem protiv Gudurića koji nije zaslužio dres Zvezde.
Bane
Nema tu puno šta da se razmišlja. Privatizuješ klub i onda možeš da imaš stranaca koliko ti volja. Ovako od siromašne države teško možeš uzeti išta.
Прикажи још одговора
grobar
Tako je,on samo ide na simulaciji

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.