Почетна / Кошарка / Звезда

Симоновић: Када Делије погурају...

Пред спектакл са Барселоном (среда, 19 часова) и почетак до сада невиђене евролигашке седмице капитен Црвене звезде Марко Симоновић охрабрен
ФОТО: Н. Неговановић

Нико не воли да чује „јесам ти рекао“, али управо то је рекао Дејан Радоњић након нове драме и нове победе, овога пута против Игокее и тако подсетио да се у недељу вече догодило управо оно што је најавио.

Учинио је то само пар минута пошто је Драган Бајић, стратег првака БиХ, изразио жаљење што његов тим није искористио моменат и умор Црвене звезде, а Данило Шибалић који је све време био највећа опасност поручио:

- Свака част, победили су, а видело се да су уморни.

Иако је потрошио много емоција и живаца након јубиларног 250. меча на кормилу Црвене звезде, Радоњић је задовољно констатовао да су играчи са два бода испунили једино што је од њих тражио, а затим изразио наду да ће и на крају сезоне, када се буду делили трофеји поново моћи да каже – јесам вам рекао.

Срце ми је порасло

Мало играча је имало част да им навијачи скандирају име још на загревању. Па затим скоро сваки пут када дође у контакт са лоптом.

Марко Симоновић то је заслужио издањем против Галатасараја.

- Хвала им на подршци. То много значи. Трудићу се да у сваком мечу будем све бољи. Да напредујем на сваком тренингу, на свакој утакмици. Морам признати да сам се на почетку мало збунио. Али, срце ми је баш порасло. Хвала им. Очекивао сам да ћемо као тим бити награђени. Ипак ми као тим правимо све те ствари. Мада вероватно људима та утакмица мало више значи због историје. Било је сјајно.

На констатацију да је лош шут можда и највише кумовао да навијачи стрепе до последњег секунда, Радоњић је рекао да је умор само један сегмент који је кумовао таквом издању његовог тима. А, затим додао:

- Без обзира на слабости које се виде у статистици, морамо да будемо свесни да овај тим мора да уради много тога доброг током сваког меча да би функционисао и дошао до жељеног резултата. Неке утакмице смо добијали лагано, па је било размишљања да ће то стално да се понавља. Али када би то могло тако да буде, онда би се ово звало видео игрица. Ипак није тако. Ово је жива ствар, живи људи. Апсолутно сам свестан да ће систем такмичења и распоред који имамо донети оптерећења и осцилације.

Распоред о коме је Дејан Радоњић говорио у пракси, за наредних седам дана изгледа овако – сутра (19) Барселона, у петак Панатинаикос, у понедељак Морнар.

А, оно што у целој причи такође треба нагласити јесте и да су се црвено-бели у суботу ујутру вратила из Истанбула. После непреспаване ноћи и са великим брејком. Управо на то је подсетио Марко Симоновић и додао:

- Доста смо се истрошили на гостовању Галатасарају и стварно се уморили. Много играча није ни спавало после утакмице. Авион је био рано ујутру, исто вече смо одрадили припрему за Игокеу која игра сјајно. Требало је да има скор 4-1, случајно је изгубила од Будућности. Ево и од нас је сада поражена на једну лопту. Са њом је увек тешко. Прошле године смо изгубили. Али ето, овога пута смо добро одрадили посао, што је најбитније. Мало да одморимо и да се спремамо за Барселону.

Нови систем и формат Евролиге подразумевају паклени ритам, али и врхунско уживање. Тако ће предстојеће седмица донети нешто до сада невиђено у Европи, а то је чак 16 врхунских мечева у само четири дана. Кошаркашка магија никада неће бити јача у овом делу сезоне. А, Црвена звезда ће томе допринети спектаклом у Арени и мегданом у ОАКА Арени.

- Стварно је тешко. Мечеви, путовања... Али, такав нам је посао. Борићемо се – кроз осмех се надовезује Симоновић.

Ни на помен наредног меча није променио израз лица:

- Шта рећи о Барселони. Долази нам један од највећих спортских брендова на свету, што у фудбалу, што у кошарци. Апсолутни је фаворит. Имамо домаћи терен и наше навијаче, трудићемо се да играмо што је могуће бољи меч. Видећемо какав ће бити исход.

Према последњим информацијама из Шпаније, Наваро је повређен и под великим је знаком питања. А, Доелман има проблема са скочним зглобом и не долази у Београд.

- Наша предност би могла да буде агресивна одбрана, да се растрчимо, да отворимо контре, да се ослонимо на транзицију. Јако је тешко ривалима то да бране. Поготово када смо на нашем терену, па нас публика још мало погура. Онда то баш добра изгледа – истакао је Марко Симоновић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezda Sampion
Samo napred Simone Delijo!
Стари Делија
Ти Бјелица сте и доведени због оваквих утакмица. Да својим искуством помогнете овим млади, талентованим играчима-

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.