Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић пред МЗТ: Још увек тражимо играче како бисмо појачали тим

Отишли су Милер, Цирбес, Тејић, Мицић, Кинзи, Штимац, Апић. Вратили се Чарлс Џенкинс, сада и са српским пасошем, Милко Бјелица, шансу је изборио Огњен Добрић о чијем раду и квалитету се може чути доста добрих ствари. То би најкраће могуће изгледала прича око прелазног рока Црвене звезде овога лета
ФОТО: С. Галијели

Али, тачка на ту причу још увек није стављена. Поручио је то јасно Дејан Радоњић када смо га, у предвечерје АБА лиге и суботње (19, ТВ Арена) премијере против МЗТ-а, на почетку разговора, питали да направи паралелу између Црвене звезде прошле и ове сезоне.

Још увек није добар тренутак за поређење, с обзиром да још увек тражимо играче како бисмо појачали тим. Отишло је неколико носилаца игре, покушавамо то да надокнадимо појачањима како бисмо оформили тим способан да одговори захтевима и амбицијама Црвене звезде.

Кад се ради о шампиону, као што је случај са Црвеном звездом мтс, онда навијачи постављају ствари у принципу, на упражњена места, довести играче истог или сличног типа. Али, то није начин на који Радоњић ради.

Види се то и по променама и системима у игри, за протекле три сезоне. Оно што се није мењало, неће ни сада. Одбрана ће бити темељ на коме ће Црвена звезда градити шампионски тим.

Игра се прилагођава играчима, њиховим квалитетима, али и манама. То је основна идеја. Сигурно да разлике у односу на прошлу сезону постоје и то није ништа ново. Свакога лета остајемо без великог броја играча и то оних који су носили игру. Налазимо начина да то надокнадимо, али никад не размишљајући да нађемо исте играче. Већ реагујемо на основу тржишта и могућности.

Лазић, Симоновић, Јовић, Митровић, Дангубић, Ребић, Гудурић и Симанић су остали. Колико то помаже или само даје привид да је костур тима остао, поготово када се зна ко је све отишао.

Не бих се бавио тим анализама. Играчи су прошле године направили много добрих ствари за клуб и себе. Отишли су у добре клубове, са великим уговорима. Добра ствар је што смо успели да задржимо доста играча који су већ дуго заједно. Надамо се да ћемо са појачањима, успети да направимо свима конкурентан тим. Наши ривали у Евролиги су били доста активни на тржишту, а и АБА лигаши су учинили све да буду бољи него прошле сезоне. Надам се да ће наше искуство играти битну улогу у жељи да превазиђемо све изазове и дођемо до циља.

Џенкинс зна систем, Бјелица зна шта је Црвена звезда. Кузмић је ту од првог дана на припремама. То су сигурно велики плусеви.

Чарлс је већ био са нама и сигурно да ће адаптација бити лакша. Милко се вратио после десет година, али је искусан играч и уклапање ће сигурно ићи брже. У сваком случају треба времена да све легне. Треба да нам дође још играча, а то све заједно није мали број, да би све тако брзо дошло на своје место. А, при свему томе, морамо што је пре могуће да дођемо до неког оптималног нивоа, с обзиром да од почетка играмо против веома квалитетних противника.

Као такмичење које води у европску елиту, за Црвену звезду је АБА лига приоритет. Радоњић је то истакао и додао:

АБА доноси нешто што је од огромног, да не кажем елементарног значаја за Црвену звезду и природно је да на њу гледамо кроз ту призму. Уједно, то је веома квалитетна лига која из такмичарског угла такође има велику тежину. Као таква, АБА лига нам уз играње Евролиге, омогућава да остваримо још један примарни циљ поред резултата, а то је да сви заједно будемо бољи него на почетку сезоне.

Опште је мишљење да АБА лига наредне сезоне гарантује већи квалитет и неизвесност. Радоњић се слаже:

Много је више екипа које су направиле боље тимове него прошле сезоне. У групи кандидата за сам врх су сигурно Цедевита, Будућност, али и Партизан који има одличан тим. Мега пуца од талента, МЗТ је амбициозно приступио формирању екипе, Игокеа је јача, Морнар такође има интересантан тим. Цибона је одлична, затим ФМП. Олимпија је мало каснила, али на крају је формирала доста добру екипу. Све то нам говори, да ћемо морати да будемо веома квалитетни и спремни да успешно носимо изазове самих утакмица, али и путовања. То ће вероватно донети мало већи број пораза него раније, ипак кључно је да крај буде исти – истакао је Дејан Радоњић.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pravda
Za Radonju!
Pojacanja
CENTAR,PLEJ I BEK(umesto nesposobnog dangubica)... POD HITNO!!!
THE ANĐEO
Vidite,Dangubića je kao i Krstića koji danas igra za Mornar bar promovisao Dud Ivković.Oba košarkaša pojma nemaju ili blaže rečeno nisu za jaku evropsku košarku.A takvi su i Gudurić i Mitrović i Lazić i Simanić.Bez šuta igrač je šutav.Fale 2 centra ,plej i četvorka ali i i bek šuter.Neozbiljno je shvaćena ova sezona.Vjerujem da će tata da se uozbilji.Trenutno sa jednom četvorkom i jednom peticom mi smo smiješni...Nekada je u mladom timu Hemofarma Mitrović igrao trojku i nije imao pojma a zašto ga je Zvezda uzela neznam.Tu je 3 sezone i ništa nije nikada uradio ...KAPITEN ?
gepard
ajde bre vise daj dovedite ta pojacanja pa makar promasili, samo dovedite...
pero
Prpa sinko, aaa?
Zvezdale
Podrska Radonji i zvezdi, ajmo sampioni.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.