Почетна / Кошарка / Звезда

14. ЗВЕЗДИН КУП - Елиот: Имала сам план! Мишељић: Знале смо зашто смо дошле у Ниш

МВП Купа Милана Циге Васојевића Кендриан Елиот, крилни центар Црвене звезде, о походу на први трофеј у сезони
ФОТО: kss.rs

Ниш 2022, по лепом ће памтити на Малом Калемегдану. У само месец дана на терену „Чаира” као освајачи националног Купа прво су крунисани кошаркаши Црвене звезде, а онда и црвено-беле даме.

На завршном турниру Купа Милана Циге Васојевића Звезда је апсолутно оправдала епитет фаворита и дошла до 14. трофеја намењеног најбољој екипи најмасовнијег клупског такмичења у Србији. И то пошто претходне две године није ни долазила до меча за трофеј.

Оба меча Звезда је на крају славила двоцифреном разликом, али је оба преломила тек у последњој четвртини. Рекли бисмо – захваљујући искуству, али и чврстини, које је стицала током сезоне у Еврокупу. А што њене ривалке нису имале.

Када је требало да се спусте у чврст став, звездашице би то и урадиле. Рецимо – последњих пет минута против Краљева. Какву су само тада одбрану одиграле. И надокнадиле све што су претходно пропустиле.

Авлијаш: Пресрећна сам!

Марија Авлијаш је бисер Црвене звезде. Тачније, не само Звезде, већ и српске, па и европске кошарке. Тек 17-годишњакиња свој таленат је показала и у финалу Купа Милана Циге Васојевића, када је за 16 минута у игри успела да дође до двоцифреног броја поена.

- Само желим да честитам мојим девојкама на борби. Такође и Арту – био је први коментар Марије Авлијаш.

Не престајући да се смеје, признала је..

- Треба да се слегну емоције. Али пресрећна сам.

Једно је ипак било јасно...

- Од првог тренутка смо ушле јако у утакмицу. Свих 40 минута нисмо посустајале. Зато смо и победиле – поручила је.

Када је требало да се скупљају одбијене лопте под кошем ривала, то су – пре свих – Маша Јанковић и Кендриан Елиот страшно добро радиле. И претварале промашаје у поене. Давале остатку екипе преко потребну сигурност.

Када је требало погодити споља, то је – рецимо у финалу – радила Нађа Недељков. Са три тројке у последњем периоду одбила последњи налет Арта који је озбиљно претио у трећој четвртини финала.

Укратко – био је то прави победнички мозаик. Који се кроз турнир склапао коцкицу по коцкицу, све до победничког „потрета“ на крају. А у чијем склапању је посебну улогу имала Кендриан Елиот, Американка која игра на позицији крилног центра, из Вичите у Канзасу. Рођена 1997, висока 187 сантиметара, која је на Мали Калемегдан стигла из Португалије...

Статистика - 22 поена, 12 скокова, једна асистенцију, две украдене лопте, индекс 32 – каже да је баш она била најзаслужнија за победу и нови трофеј Звезде.

Док је у рукама држала МВП трофеј и разне награде које иду уз њега, први коментар је био...

- Срећна сам јер је мој тим успео да дође до победе.

Додала је...

- О овоме смо причале доста дуго. Срећна сам јер смо изашле на терен као прави тим, чувале једна другој леђа и победиле.

О пехару „више“ који је понела из Ниша, кратко је рекла...

- Не бих то успела да урадим без подршке саиграчица. Само сам радила свој посао. Стварно се осећам добро, драго ми је што сам успела у томе.

Кроз осмех је признала...

- Уствари, то ми је и био циљ пре доласка на турнир. Наравно, најважније је било да победимо, а драго ми је да сам помогла на начин на који сам то урадила. Баш сам срећна због тога.

Цигин Куп су вратиле на Мали Калемегдан, сада их чека одбрана шампионске титуле. До краја лигашког дела остала су још два кола. Извесно је да ће звезда у одбрану титуле кренути са прве стартне позиције на табели.

- То је наредни циљ који имамо ове сезоне. Морамо да наставимо да радимо, да бисмо завршиле сезону на победнички тим – јасна је Елиот. Б. Костреш

Понос. Ако би се тражило једно осећање које преовладавало на лицима девојка из Црвене звезде по освајању трофеја у Купу Милана Циге Васојевића, то би био управо понос. Надјачао је чак и срећу која се јасно видела у сваком њиховом покрету. У свакој њиховој речи.

Поносна је била и Милина Мишељић. На цео тим. Саиграчице, тренере, све у клубу. Тим речима је почела кратку анализу нишког финала. И није само поносна. Већ и...

- Задовољна сам како смо одиграле утакмицу. Честитам екпи Арта на борби – каже.

У анализи финала – кратко...

- Цела утакмица је била неизвесна, иако резултат на крају то не показује.

На констатацију да делује како су тежи посао имале у полуфиналу против Краљева, да су финале одиграле много боље, крилни центар Звезде је потврдила...

- Много боље је било у финалу. У полуфинале против Краљева као да смо ушле у неком грчу. Сада смо знале за шта смо дошле у Ниш. Ово је само један од наших циљева ове сезоне. Надам се да ћемо овим ритмом наставити до краја – поручила је Милина Мишељић.

 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Veliko BRAVO princeze zemlje Srbije.
hard rock...
CRVENA ZVEZDA-KOŠARKAŠKA INSTITUCIJA!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.