Почетна / Кошарка / Звезда

Радоњић: Да одиграмо што боље у финалу

Звезеда је вечерас победила Мегу у првом полуфиналу 72:53 и прасирала се у финале
ФОТО: М. Ивановић

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је најважније да је његов тим изборио победу у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Звезеда је вечерас победила Мегу у првом полуфиналу 72:53 и прасирала се у финале, у ком ће сутра од 21 сат бранити трофеј освојен прошле године.

"Постојала је агресивност да се победи, а ми смо то урадили. Почетак је био не тако добар, било је грешака у оба правца. Нисмо успелавали да уђемо у ритам, Мега је таланетован тим и користила је све то. Били смо свесни да морамо да уложимо напор ако желимо да победимо. Након тога смо подигли ниво одбране, били нападацки бољи и вратили резултат. У другом делу смо дошли до контроле и позције да победимо. Хвала навијачима на подршци", рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Радоњић је упитан и како до одбране трофеја и колико је предност то што су први почели такмичење и играли прво полуфинале.

"Ради се о пар сати, не бих то апострофирао. Покушаћемо да се припремимо и да сутра одиграмо што боље у финалу.

Кошаркаш Никола Ивановић рекао је да је задовољан како је екипа играла.

"Мало лошији и нервознији старт, али морамо бити задовољни како смо одрадили последња два меча. Са Мегом смо недавно играли, знали смо да је то млада и незгодна екипа, али смо од друге четвртине контролисали меч", рекао је Ивановић.

Тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић каже да је скок био пресудан.

"Добро смо отворили меч. Они су величина више, велики су и уколико се не пружи прави интензитет контакта, јако је тешко. У првој четвртини смо успевали, али имали смо краћу ротацију. Ðуришић је имао неких проблема са повредом и зато је мање играо. После смо имали неке брзе и исхитрене шутеве. Највише смо се прибојавали њиховог скока у нападу и то нас је коштало. Задовољан сам што смо Звезду спустили на 72 поена и са тиме сам задовољан. Лоша слободна бацања су недопустива против оваквог ривала", рекао је Јовановић.

Кошаркаш Меге Карло Матковић сматра да је његов тим морао да одигра боље.

"Почели смо добро, имали смо скок и енергију. После смо почели да дивљамо, изгубили смо скок. Морамо да будемо чвршћи у оваквим утакмицама, да имамо скок, трчање током целог меча", рекао је Матковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Suri
Zvezda stalno insistira na agresivnosti, a ipak je ovo sportsko takmičenje. Ta agresivnost im je donela niz poraza u Evroligi, potroše municiju i onda pucaju iz prazme. Borbenost je nešto što bi po meni bio bolji izraz ali i taktika. Finale? Pa neka bude kako reče Želko u znaku košarke.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.