Почетна / Кошарка / Звезда

Звезда после преокрета победила Цедевита Олимпију

Звезда заузима друго место на табели АБА лиге (3/1), док је Цедевита Олимпија на шестом месту са две победе и два пораза
ФОТО: АБА лига

Црвена звезда - Олимпија 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

Београд Дворана: „Алксандар Николић“. Гледалаца: 4345. Судије: Хордов, Кољеншић, Драгојевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазаревић, Волтерс 6, Ускоковић, Давидовац 6, Митровић 13 (5 ск), Калинић 11 (12 ск, 4 ас), Добрић 8, Холинс 13, Симоновић, Ивановић 12 (5 ск, 4 ас), Кузмић 10 (11 ск).

ЦЕДЕВИТА ОЛИМПИЈА: Пулен 3, Еџим 13, Кин 6, Мурић 6 (7 ск), Аугуст 6 (5 ск), Блажич 16 (5 ск), Хоџић, Шћука 2, Димец, Радовановић, Кармајкл 1 (5 ск), Рупник 11 (5 ас).

 

Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас на свом терену екипу Цедевита Олимпије са 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9), у последњем мечу четвртог кола АБА лиге.

Најефикаснији у домаћем тиму имали су Лука Митровић и Остин Холинс са по 13 поена. Митровић је забележио и пет скокова.

Испратили су их Никола Калинић са дабл-дабл учинком од 11 поена и 13 скокова, Никола Ивановић са 12 кошева уз пет ухваћених лопти и четири асистенције, а двофифрен је био и Огњен Кузмић са 10 поена и 11 скокова.

У екипи из Љубљане најефикаснији је био Јака Блажич са 16 поена и пет скокова, Мелвин Ејџим је уписао 13 поена и четири скока, а Лука Рупник је додао 11 поена и пет асистенција.

Бољи ривал у првој четвртини била је словеначка екипа, која је у два наврата имала и двоцифрену предност.

Гости су и на почетку друге деонице увећавали вођство, а највеће је било 19:35. Звезди је припао други део друге четвртине, па је у самом финишу дошла и до предности са којом се отишло на одмор (40:39).

Већи део треће четвртине предност је била на страни гостију, али је Звезда у завршници успела да задржи минималну предност (56:55).

Црвено-бели су успели да одличном игром у последњем делу дођу до убедљиве победе.

Звезда заузима друго место на табели АБА лиге (3/1), док је Цедевита Олимпија на шестом месту са две победе и два пораза.

У следећем колу Звезда гостује Морнару у Бару, а Цедевита Олимпија дочекује Будућност.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nije valjda opet bila sklanjalica
Slagalica za Groopn III i ostale sa crno belim maskama: od -16 do + 15 za kraj meca,normalno u korist Crvene Zvezde. Eh kolko li vam je bilo ludog radovanja na - 16 da bi se na kraju kod + 15 ova saga zavrsila vasim plakanjem, istim onim kao kada dete razbije zvecku.
oprobano
Dok se igra kosarka, fmp-a nema nigde...Onda sudije puste neki drugi sport...
gropn III vs Стари de Lija
znam koliko mi treba (za pocetak za koga navijam) tlm u kome su Rupnik, Blazic, Muric, sigurno nije hrvatskiz nzv zvezda ima svoj rister, roster FMP2 i jos jednu Bg ispostavu, ali mu nije ovo fudbal, pa zbog male sr#ckalice da pomera termine !
Прикажи још одговора
Zoran CZZG
Celu prošlu sezonu pišem da trebamo vratiti Jaku Blažića.Bio je odličan i srčan i prvi put kod nas.Kada smo počeli vraćati igrače koji su igrali nadao sam se i njemu.Šteta,ali ko zna....
Zvezdas
Kuzmic polako pocinje da izgleda kao kosarkas. Previse stresa za jednu utakmicu koju smo trebali lako da dobijemo
алекса
Не уме Куз да игра леђима класичан пик играч који се одлично уклапа у Радоњићеву филозофију. Иначе, "доњи дом" се ено раскокодакао... Судије, "хркљуш" лалалала.... А статистка? Цедевита имала 21 изгубљену лопту, Звезда имала 20+ офназивних скокова.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.