Почетна / Кошарка / Звезда

Холинс: Ово дуго нисмо осетили

Остин Холинс, бек Црвене звезде, против Сплита имао је прилику да осети делић амбијента о коме је толико слушао
ФОТО: КК Црвена звезда

Као и сви странци који задуже дрес Црвене звезде, Остин Холинс  је пре коначне одлуке и потписа доста времена провео на „Јутјуб“ каналима „листајући“ и уживајући у неким од импресивних амбијената у режији Делија.

О истим тим амбијентима слушао је „бајке“ од Билија Берона и Кеј Си Риверса са којима је носио дрес Зенита, а који су имали част и привилегију да их, пре доласка у Санкт Петербург, носи хук црвено-белих присталица.

Сличне приче чуо је и од свог менаџера, због чега је по доласку у Београд истакао да једва чека да истрчи пред навијача који воле и познају кошарку и постане део богате традиције Црвене звезде.

Али, слушати, гледати и нешто осетити две су тотално другачије димензије. А, наговештај како ће ове сезоне, ако пандимија дозволи, изгледати подршка Делија, осетио је већ на премијери против Сплита, уживајући у песми из две и по хиљаде грла.

- Енергија навијача је нешто што већина нас није осетила доста дуго. То је сигурно утицало да се на терену још боље осећамо. Нисам знао шта тачно да очекујем, али могу да кажем да је подршка превазишла све моје прогнозе. Навијачи су стварно били сјајни – не скидајући осмех са лица, причао је Холинс после меча у коме су црвено-бели још у првих 20 минута решили све дилеме око победника.

На питање, да ли је због навијача осетио већи притисак, искусни бек је кратко додао:

- Подршка је увек важна. Али, када изађеш на терен, фокус је на план игре и све оно што треба да урадиш да би победио.

Холинс је на отварању сезоне, уз Калинића, Ивановића и Цирбеса, чинио квартет који је на терену провео више од 20 минута. Убацио је 11 поена, од чега три тројке из седам покушаја, имао два скока и четири асистенције. Украо је две лопте, али изгубио четири што је практично био једини минус у његовом издању.

Све остало, што Радоњић од њега жели, било је на високом нивоу, а то су пре свега, чврстина у одбрани и транзиција. Као што је то био случај у свих седам тест мечева током припремног периода. Али, после доброг почетка, Холинс није ни поменуо свој допринос.

- Победа је увек добра и сигурно да нам прија. Али, пред нама је још увек доста посла. И даље има много ствари које треба да поправимо и спремимо се за оно што следи.

Када се говори о ономе што следи, из угла Црвене звезде то је пре свега гостовање у Истанбулу, где ће у петак вече (19,45), против Фенербахчеа, отворити евролигашки фронт, а затим три дана касније, у дербију кола, дочекати Будућност у Пиониру.

Док броје дане до нових изазова, црвено-бели ће са великим нестрпљењем чекати извештај лекарске комисије по питању чак петорице играча који су за први меч били ван строја (Лазић, Давидовац, Добрић, Вајт и Ускоковић) са надом да ће неко од њих моћи да помогне у скорије време или чак можда против Фенербахчеа. Да ли ће тако бити, остаје да се види. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.