Почетна / Кошарка / Супер лига

Звезда поново славила пред Делијама и дошла до меч лопте за титулу

У маратонскомм мечу, који је трајао готово два и по сата, Црвена звезда је још једном одбранила домаћи терен
ФОТО: И. Веселинов
Црвена звезда – Партизан 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26)
Хала: „Александар Николић”. Гледалаца: 5,634. Судије: Миливоје Јовчић, Марко Јурас и Урош Николић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 7, Кешељ, Давидовац 17, Ненадић, Лазић 8, Фаје 11, Берон 25, Ненадић, Ристић 4, Симанић 5, Риверс 8, Оџо 11.
ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 11, Пејџ 14, Пушица, Маринковић 21, Јарамаз 15, Величковић 5, Танасковић, Загорац, Ренфро 18, С. Јанковић 3, Гагић 3, Николић.

 

Водила је Црвена звезда, уз два изузетка, током читавог меча против Партизана, али меч није успела да преломи ни кад је у последњем кварталу по први пут стекла двоцирену разлику.

Ипак, кад је на 20 секунди пре краја Риверс убацио тројку, постало је извесно да ће црвено-бели славити и доћи до прве меч лопте за одбрану титуле.

Прва четвртина:

Звезда је до стартне предности дошла двојком Давидовца и тројком Фајеа (5:0), недуго потом иза линије 6,75 погодио је и Давидовац (10:4).

Узвратио је на исти начин Маринковић, а после шест минута погодио је исти играч и двојку, те је примакао Партизан на поен минуса (10:9).

Уследила су четири везана поена Партизана, који је преокренуо (13:10), али је брзо трећом тројком за црвено-беле изједначио Симанић (13:13).

До краја првог периода, серијом од пет поена, уз тројку Лазића, Звезда је дошла до четири поена вишка (22:18).

Друга четвртина:

Имали су домаћи поново максималних шест поена вишка, после два од три убачених бацања Симанића (24:18), али се Партизан брзо вратио у игру (24:23).

Имала је снаге Звезда још једном да се одлепи, поново на шест поена вишка, овога пута после тројке Берона (36:30).

ТЗрећом тројком Фајеа, Звезда је минут пре одласка на одмор поново била на шест поена вишка, али је Маринковић узвратуио истом мером, погодио је свој 17. поен (44:41).

До краја другог квартала Берон је постао са два убачена вбацања први двоцифрени код свог тима, али је одмах лаким поенима узвратио Ренфро (46:43).

На 35 секунди пре краја Томић је тражио тајм-аут, после којег је Берон погодио двојку, али је још једном узвратио Ренфро (48:45).

Трећа четвртина:

Трећи квартал настављен је поенима Берона, али је затим Пејџ фаулиран при шуту за три поена, погодио је два од три слободна бацања. Недуго потом, после тројке Величковића, резултат је био изједначен (50:50).

Звездин одговор била је серија од пет поена, а после фантастичне блокаде Фајеа на Загорцу у контри, севнула је Човићева тројка, за тајм-аут Тринкијерија (60:54).

Пејџ је одмах погодио тројку, али је у истом стилу узвратио Риверс. Недуго потом иза линије 6,75 погодио је и Лазић тројку из ћошка (66:60).

Ухватио је Фаје офанзивни скок, изнудио фаул и погодио два бацања за максималних „плус осам” (68:60).

Нестало је тад креације у Звездином нападу, што је Партизан искористио да преполови разлику пред улазак у последњи квартал (68:64).

Четврта четвртина:

Тројком преко руке, уз звук сирене, Давидовац је вратио Звезду на седам поена вишка, а потом је Гагић направио неспортски, уједно свој пети фаул, на Давидовцу. Овај је погодио једно бацање (74:66).

Прву двоцифрену предност Звезда је имала после два убачена бацања Оџа, седам минута пре краја (76:66).

Сјајном тројком одговорио је Пејџ, исти играч је погодио и двојку, у међувремену Били Берон је био прецизан иза линије 6,75 (79:71). Ипак, после поена незадрживог Маринковића, Томић је морао да реагује тајм-аутом (79:73).

Са три од четири убачена бацања Николе Јанковића Партизан је пришао на само три поебна мањка, али је тројком узвратио Давидовац, три минута пре краја (82:76).

Одмах потом, под фаулом, петим Оџа, погодио је Ренфро. Американац је затим убацио и додатно слободно бацање (82:79).

Али, поново је Давидовац био прецизан, овога пута из ћошка, а после четвртог фаула берона, Ренфро је оба пута био прецизан (85:81).

Кад је погодио и Никола Јанковић, Партизан је био још ближи (85:83). Још једном је Звезда била очајна, али је за 1,3 секунде до краја њеног напада, Јанковић направио фаул на Берону, при шуту за три поена.

Звездин Американац је на 86 секунди пре краја погодио сва три пута (88:83). Никола Јанковић је потом промашио оба бацања, а Фаје је после офанзивног скока изнудио и фаул, на 54 секунде пре краја ни он није био прецизан! Одмах је то брзим поенима казнио Ренфро.

Али, тада је медвеђу услугу свом тиму начинио Загорац, који је оправдано зарадио техничку грешку. Берон је убацио бацање (89:85). После тројке Риверса, Тринкијери није имао куд, тражио је тајм-аут (92:85).

Три убачена бацања Јарамаза била су танка нада црно-белима (92:88), али је Берон одбио и последњи атак Партизана (94:88).

Коментари70
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bato
Sex,novac,Davidovac! Cepaj Zvezdo!
Sale
Ne treba da ponude milione, bilione, je...u Partizan ja, a nisam pe...r....na!
Mosquito
Zahvaljujuci sistemu i propisima koji predvidjaju ovakve situacije CZ ce biti prvak Srbije.
rs
Crvena Zvezda je šampion ABA lige, Crvena Zvezda će biti i šampion Srbije zato što je najbolja košarkaška ekipa u ovim takmičenjima!
rs
Klasično mučenje, Zvezda ne može da se sastavi, poslednjih 5 minuta svake utakmice je nevjerovatan pad koncentracije, vjerovatno uslijed umora i smanjene rotacije. Izuzetno teška sezona i fizički i na psihološkom planu. Svi igrači u timu su imali periode velikih padova tokom sezone, najkonstantniji igrači su bili Davidovac i Beron. Samo da se i ova serija završi, neka pobijedi bolji i da se svi više odmorimo od klupske košarke ponajviše igrači ali Bogami i mi navijači, predugo trajeod oktobra maltene bez pauze češće i po dvije utakmice sedmično. A šta nas tek čeka u narednoj sezoni, samo 34 utakmice u EL pa mogućih 30 u ABA pa 20-ak u domaćim takmičenjima kalpo regularna sezona NBA. Ne znam zašto se u EL još čeka sa odobrenjem 14 igrača u rosteru za utakmicu. Zvezda mora proširiti roster mora imati minimalno 12 jednakih i još jednu petorku mladjih koja će moći izniheti minute u ABA ligi tokom sezone.
Луне
Па и ви имате Динамик...
@rs
Pa covece imate dupli roster! Dva fmp-a!
Rale
Nemate vi pojma da vam nije sudija kao u fudbalu bili bi prosek sa ekstra skupo placenim igracima.Tehnicka Zagorcu izmisljena a Beronov sut za trojku promasaj i faul Jnkovica kada je lopta vec bila izbacena.Lopovi odnosno cigani uvek cigani.
rs
Još jedan Zuk!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.