Почетна / Кошарка / Супер лига

Партизан оставио ФМП на -38 и изборио финале са Звездом

Финална серија између Црвене звезде и Партизана почиње 10. јуна, потом се игра 12, 15, 17. и евентуална мајсторица 20. јуна
ФОТО: В. Марковић

Партизан – ФМП 97:59 (21:12, 31:16, 22:17, 23:14)

Београд - Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 3.500. Судије: Илија Белошевић, Урош Обркнежевић, Александар Глишић. Освојене лопте: Партизан 12, ФМП 4. Изгубљене лопте: Партизан 17, ФМП 18. Асистенције: Партизан 30, ФМП 9. Личне грешке: Партизан 24, ФМП 15.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 7, Пејџ 9, Пушица 8, Маринковић 4, Јарамаз 17, Величковић 3, Танасковић, Загорац 4, Ренфро 6, С. Јанковић 21, Гагић 8, Николић 10. Тренер: Андреа Тринкијери.

ФМП: Рет, Пауновић 1, Ускоковић 6, Дилејни 10, Јеремић 6, Момиров 2, Томашевић, Пот 10, Поповић, Бурсаћ 2, Војиновић 3, Ђорђевић 19. Тренер: Владимир Јовановић.

 

Меч је контром и закуцавањем отворио Вања Маринковић (2:0), и то после неколико неуспешних напада на обе стране. Неизвесна битка пред не баш превише гледалаца у Пиониру, на почетку дуела, потрајала је до 8. минута када су црно-бели дошли до +7 (17:10). Са +9 окончали су први квартал (21:12).

Друга четвртина почела је техничком грешком за клупу гостију, директор ФМП-а Владан Митровић је удаљен са клупе, а приликом изласка из дворане је погођен у главу од стране навијача, на кратко се отргнуо обезбеђењу и вратио на клупу, али је после неког времена напустио игралиште, а потом је меч настављен.

Меч је настављен слободним бацањима за Партизан, Николић је погодио оба, домаћин је тада дошао и до двоцифрене предности (23:12).

Убрзо, у 12. минуту, после тројке Јарамаза било је 30:15. Пробао је тајм аутима тренер гостију Јовановић да прене пулене, али није успео.

Разлика је наставила да расте, први пут +20 црно-бели су достигли у 19. минуту (47:27). Стефан Јанковић је тројком за 52:28 ставио тачку на прво полувреме.

У наставку су црно-бели наставили у истом ритму, ишли су и до +40 (90:50). На крају су лакше од очекиваног изборили серију за круну.

Финална серија између Црвене звезде и Партизана почиње 10. јуна, потом се игра 12, 15, 17. и евентуална мајсторица 20. јуна.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Bravo!
zero
Nema sudije Ninkovica, nema ni igre FMP-a.
gropn II
Ninkovic znaci ... onaj mali siljo*uran, sto uci trenera tipa magicni pravilima kosarke ? ko rano leti, brzo odleti
!!!
Vau drzavni projekat kk partizan nis mts hvala predsedniku je dobio FMP veliki uspeh zaista
misa tumbas
dobismo tvoj original a ti navijaj sad za falsifikat
nemam pojma
Rasturili ih ko dete zvečku!
istina
Muke tvoje niko ne zna...
gropn II
a gde su sada divni navijaci zvezde u pokusaju da nahvale ovu divnu decicu iz razvojnog kluba ... kakvo demoliranje, sa pola gasa ... nema svevideceg oka sa tribina, nema mladjanog mladjanog, nema 44 bacanja, nema pobede ...eto sa malo ozbiljnijim pristupom, ne pomaze ni vojna muzika ... a Mitrovic zvani "pogodise me"? to je tek prica ...
misa tumbas
jedna ispravka , pobedili zvezdu . Sledeci je FMP
@ glok
Pobedili smo I sudije. A ovakve sudije u finalu donose prednost Covicevog kluba kome Niko ne moze da zabrani kako ce zvati. A I tebi Niko ne moze da zabrani za koga ces navijati.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.