Почетна / Кошарка / Супер лига

Томић: Дунав или Реал, мени је исто... Покушавамо да старији буду у ритму, а да млади добију мало више шанси

Најгоре би било да се сада опустимо и кажемо, играће они који су мање били оптерећени у АБА лиги, каже стратег црвено-белих
ФОТО: Д. Жарковић

Дупке пуне трибине, тензија, мечеви од којих зависи не само како ће се сезона памтити, већ и како ће се кројити будућност клуба и на крају АБА титула, карта за Евролигу и бескрајна радост. Био је то пут који је Црвена звезда прошла у протеклих месец дана, тачније од 23. марта и првог меча полуфиналне серије против Партизана, па до 22. априла и мајсторице финала против Будућности.

Тачно пет дана касније, док су одјеци освојеног трона и даље били кошаркашка тема број један, црвено-бели су поново истрчали на паркет Пионира и против Дунава отворили последњи фронт ове сезоне. Овога пута двораном је одзвањала шкрипа патика, а и за оно мало навијача што је дошло, поред бесплатног улаза, једна од главних атракција било је сликање са АБА трофејом.

Била је то природна и очекивана слика на старту Суперлиге, слика која ће се мање више понављати све до 2. јуна за када је предвиђено полуфинале плеј-офа. Али амбијент умора и још увек врућа глава после испуњеног циља над циљевима, нису утицали на Црвену звезду и њен приступ. Од првог до последњег секунда није спуштала гас, убацила је 101 поен и закуцала ривала на минус 51.

Милан Томић је гледао да равномерно распореди оптерећење, па је тако Мохамед Фаје са скоро 11 минута био играч са најмањом, а Душан Ристић са 25 и по минута, кошаркаш са највећом минутажом. Што је млади центар максимално искористио и са индексом 32 потписао одлично одрађен посао. Све у свему, шеф струке црвено-белих, имао је доста разлога за задовољство, што је и истакао:

- Озбиљно смо ушли у меч, свих 12 играча изнело је задатке како треба, од почетка до краја. Покушао сам да поделим минутажу. Све у свему, одлична утакмица и озбиљан приступ, баш онакав какав треба да буде.

Шта ће му бити идеја кроз мечеве Суперлиге и шта очекује од својих пулена, Томић је објаснио кроз пример Кеј Си Риверса који је убацио 17 поена, уз само један промашај, на то додао четири скока и имао две украдене лопте.

- Риверс је један од наших најискуснијих играча, који иза себе има дуг стаж у Евролиги, носио је и дрес Реала. Он је против Дунава одиграо једну од најозбиљнијих утакмица за 15 и по минута на паркету. Покушавамо да старији и искуснији играчи буду у ритму, а да млади добију мало више шанси.

Када се подвуче црта, то што се плеј-оф АБА лиге завршио подигнутим трофејем и свиме шта то подразумева, није се рефлектовало на приступ екипе. То је уједно представљало највећу победу Црвене звезде на старту домаћег шампионата.

- После освојене титуле, постоји тај део када се играчи опусте. Дао сам им два дана слободно, мало смо прославили и све то могу да разумем. Али мој посао је да спремим екипу и да будемо на високом нивоу. И за мене је ово нешто ново. До сада нисам имао прилику да играм два првенства. Међутим, тако је и ми морамо да се спремимо да то изнесемо. Морамо да задржимо континуитет и ритам. Најгоре би било да се сада опустимо и да кажемо, играће они који су мање били оптерећени у АБА лиги. Или да одлучимо да се неки играчи не скидају. Али, ја то не желим. Хоћу да мој тим остане у добром ритму и да до краја игра онако како се очекује од Црвене звезде и да освојимо ову лигу.

Испуњен приоритетни циљ и пласман у Евролигу, напумпали су Црвену звезду самопоуздањем и створили амбијент у коме је за Томића лакше да спроводи замисли.

- На почетку сезоне сам рекао да један тим не може стално да иде узлазном путањом и да увек буде на 100 одсто. Знали смо да ће бити победа и пораза. Када су ту порази, нормално да је тренер крв. Свестан сам тога, уосталом тако је у свим екипама и земљама. Посао тренера је да увек буду концентрисан и фокусиран да увек пружи 100 одсто од себе. Без обзира да ли игра против Реала или Дунава. Мени је то све исто - нагласио је шеф струке Црвене звезде.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Falko
Od stranaca bi bas voleo Berona i Perperoglua i naredne godine, moze i Odzo. Stefan Markovic da dodje, da napravi od Ristica zverku.
Real i Dunav...
...ma, isto...Koja izjava...
budimo
Ajde sve ali Keselj koji i dalje igra mi nije jasan uzima nekome mesto koliko god ga gotivimo i Zvezdas je
kkk
Ne znam sto Zvezda ne dovede Miskovica ako im ide Radanov Miskovic je dete bivseg igraca Zvezde
Los penzos 47
To je pravi rezon!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.