Почетна / Кошарка / Супер лига

На Тринкијеријевом списку Стефановић и Тарлаћ

Није тајна да је Андреа Тринкијери од како је дошао, значајно укључен у рад млађих селекција Партизана
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Андреа Тринкијери је тројицу јуниора Партизана одмах прикључио раду првог тима – Душан Танасковић и Урош Трифуновић су чак добијали и минуте на званичним утакмицама првог тима.

За Суперлигу, тиму су прикључени и Лазар Стефановић и Лука Тарлаћ. Стефановић је већ тренирао са првим тимом, има 17 година, игра на позицији крила.

Тарлаћ је ове сезоне играо за кадетски и јуниорски тим Партизана, 20. новембра ће напунити 17 година. Обојица су озбиљни пројекти Партизана за будућност.

На списку лиценцираних играча нема Ђорђа Пажина, који био члан идеалне петорке на недавно одиграном завршном турниру Рода јуниорске лиге у Железнику, где је Партизан стао у финалу против Црвене звезде.

Али, како је 31. марта напунио 18 година, спада у „сениоре”, а Партизан је већ попунио квоту од 15 сениорских играча, колико је дозвољено да региструје према Пропозицијама такмичења КЛС.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

misa tumbas
Pazin je jako dobar igrac. Ne znam dal se radi po principu FK ? "Ako pristanes na nase uslove onda igras "
Sve je to ništa
Igrali su jako malo, i ne verujem da će i u narednoj sezoni bilo koji od njih imati bitnu ulogu. Ne znam da li oni ne rade dovoljno ili prosto nisu potencijali za visok nivo seniorske košarke. U finalu juniorske lige protiv Zvezde bili su očajni. Ako u juniorskoj košarci ne dominiraju, kako će da se nametnu u seniorskoj. Daj bože da grešim ali mislim da je Pecarski izgubio sezonu. On fizički i nije toliko slab, nije mi jasno kako ne može da popravi igru u odbrani. Trifunović je tokom sezone igrao u Mladosti kao i Tanaskovič, nisu bili loši, ali njima fale mišići. Ako ne napravimo nijednog igrača loše nam se piše. S obzirom da je doveden Pušica najverovatnije da sa Jaramazom nećemo produžiti ugovor. Možda će KLS pokazati koliko igrača treba da ostane za narednu sezonu, ali ja lično želim da Pjedz ode što pre.
Dule "Grobar"
Pusica je i doveden zato sto je Jaramaz samo na pozajmici, do kraja ove sezone, pa se vraca u Spaniju - ako se ne varam. Sto sde tice "misica" kod mladih igraca se to ne forsira dok jos rastu. Ovo stoga sto eventualni nesklad izmedju misicne mase i kostura, moze trajno da napravi probleme (narocito kada se preopterete zglobovi (posebno kolena) i kicma, Docice i misici na red. Marinkovic je na pr, kada je usao u 1. tim izgledao k`o stiglic. A sada? Meni se cini da "Ameri" jako forsiraju uvecanje misicne mase igraca, ali to moze da prodje bez posledica smao kod nizih igraca - pozicije 1, 2 i 3. Vec krilni centri i "petice" gotovo redovno imaju probleme sa kolenima i kicmom. Gledam ovog naseg Jokica - nabacio je misice, to se vidi i "golim okom" ali, videcemo kako ce se to odraziti za 2-3 ili 4 godine - bice led na kolenima posle svake utakmice.
Луциано
Лепо је што има младих играча то је будућност приметио сам да међу младима има и двојке о тројке и четворке али праве петице и плејмејкера нема или у траговима .видим да се ботадзе вратио из будућности у мегу требало би да клуб реагује и да њега и Мишковића ангажује као и Мићовића и ђоковића из борца .ако клуб буде могао да доведе Тепића. Милосављевића Лучића и мачвана то би било као кев на десет. Партизан ће оставити гегића Николића Загорца Маринковића .када се склопи мозаик од српских играча онда треба АНГАЖОВАТИ праве странце и направити тим за две сезоне који би био на окупу и онда јуриш на Аба лигу тим треба окупити још у јуну и на време почети са припремама .
Dule "Grobar"
Voleo bih da vidim Pazina u seniorima ali izgleda da nece igrati ovu "super-ligu". Voleo bih zato sto ne verujem da na Zagorca mozemo racunati jos na vise od jjedne sezone i Pazin bi trebalo da bude pravo krilo - trojka, naredne 3-4 godine. Inace, ne mislim da je Djokovic iz Cacka igrac za "velika dela". Kao ni taj Bitadze. Voleo bih, ali ne verujem da mozemo angazovati Miskovica, jer on pripada kategoriji ekstra talenata i Raznatovic s njim bez sumnje ima planove na draftu, za NBA. Daj Boze! Ali, trebalo bi pokusati mozda sa Daliborom Ilicem (krilni igrac iz "Igokee" koji je sada upravo presao u "Megu"). Gledao sam ga, sa 19-20 godina mislim da ima cudesne "fizikalije"" brz k`o zvecarka, ima tzv. eksplozivni skok, vec sada ima vrlo izradjen sut, jak u duel-igri, sa pravom sportskom drskoscu, a cini mi se da je i vrlo inteligentan igrac - bas onako brzomisleci. Po merni, mogao bi da bude vrhunski kombo-igrac i trojka i cetvorka.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.