Почетна / Кошарка / Супер лига

Финале пре финала: Вечити у серији на две победе настављају пут ка титули (понедељак, 18 часова)

Ако у меч уђемо јако, хладне главе, дамо максимум и не гледамо у семафор, сигуран сам да ћемо имати позитиван резултат, каже тренер црвено-белих Миленко Топић
ФОТО: Н. Неговановић

Вечити дерби, меч са посебним набојем, емоцијом, енергијом и притиском. Меч који је увек био и биће прича за себе. Миленко Топић то одлично зна.

У дресу са грбом Црвене звезде био је актер многих судара са комшијама. Осетио је ту драж и као део стручног штаба и имао доста успеха.

Иако ће у понедељак (18) први пут снагу и значај највећег ривалитета српске кошарке, осетити и као шеф струке, мало је тога што може да га изненади. Добро зна шта и како његови играчи морају да ураде како би добили Партизан и на најбољи могући начин отворили полуфиналну серију.

На питање шта би из богатог искуства издвојио као кључни фактор тријумфа и шта је то што је саветовао пуленима, тренер Црвене звезде је истакао:

Целе сезоне, а поготово када су вечити дербији у питању, говорим им да пре свега треба да уживају. Да знају против кога играју, да лична одговорност дође до изражаја. Да у меч уђу јако, али хладне главе. Да дају максимум, да се боре и да не гледају у семафор. Да изгарају 40 минута. Ако се тако буду понашали, сигуран да ћемо имати позитиван резултат.

Изгубљена Жућкова левица, потом и трофеј АБА лиге, повећали су императив Црвене звезде да одбрани трон Србије. По принципу, није битно колико пута паднеш, већ колико брзо устанеш, сада је идеалан тренутак да покаже шампионску црту и веже четврту титулу. И то преко вечитог ривала.

Дошли смо до саме завршнице сезоне. Чека нас полуфинале и то против Партизана. Од наше последње утакмице у финалу Купа прошло је неколико месеци. Нисмо тада успели да сачувамо трофеј, због чега смо сада силно мотивисани. Имамо велику жељу да то остваримо у Суперлиги – нагласио је Топић.

Има та прича... Ненад Чанак је у Партизану увек ишао тежим путем. Чак и када је прошле сезоне у неколико наврата самостално водио црно-беле. И тај тежи пут га никада није уплашио.

Платили смо цех једној катастрофалној четвртини у Железнику, после чега је ФМП заслужено освојио прво место. Ми ћемо неким тежим путем до финала – причао је Чанак, пред старт полуфиналне серије.

Има ту и једно „али”…

Циљ остаје исти, јасно је поручио.

Само је поглед на ствари другачији.

Звезду морамо да победимо да бисмо дошли до онога што желимо. Да ли у полуфиналу или финалу, није битно.

Семафор полуфинала плеј-офа Супер лиге:
Звезда – Партизан
Први меч/понедељак у 18
Други меч/среда у 20,30
Трећи меч*/субота 18
ФМП – Борац
Први меч/уторак у 18
Други меч/четвртак у 18
Трећи меч*/недеља 18
Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Yugo
Nadam se pobedi Partizana, ali pre svega zelim da vidim vitestvo na terenu i posteno sudjenje. Pa neka pobedi bolji na terenu. Ako to posteno uconi i cz istoj cu cestitati na pobedi. Dakle veceras neka pobedi Sport-Kosarka. Pozdrav.
nije "veciti"
"veciti" su Partizan i cz (koja je ugasena), a ne surogat kome niko ne moze da zabrani da se zove kako hoce i prestanite vise da spinujete lazi!
Zikica
@nije "veciti", apsolutno si u pravu zato sto od sezone 1997/98 ne znate za koji klub navijate... ali se zato stalno rugate KKCZ koja nikad u svojoj istoriji nije igrala sa grbom neke imaginarne interesne grupe na dresu poput kkp iz pomenute sezone... na dresovima KKCZ je uvek bio grb iz sportske porodice SDCZ... mislite o tome...
Bato
Pa ovo nije Partizan vec onaj mutant Partizan Igokeja iz 2007/08...
Прикажи још одговора
treba
poceti ovako petorku 1 gos 2 marinkovic 3 pecarski 4 velickovic 5 gagic
@ treba
Druga petorka 1- Von, 2-Aranitovic, 3-Cakarevic, 4-Gavrilovic, 5-Salic. Andric i Si(?) 11 i 12. Medjutim sudije su Belosevic, Obrknezevic i Maricic.
Sima sever
U pobedama 2:1 za nas.
Zikica
Finale pre finala je ona druga strana kostura tj. ona druga polufinalna serija... Borac bolji od KKCZ a FMP bolji od kkp... pametnom dosta a nekome nikad dovoljno...
Zikica
Zato sto je od tri dobio dve... a ti si limitiran ko globus za treci osnovne... kad bi utakmice izmedju borca i KKCZ sudile sudije iz inostranstva ne bi Zvezda dobila ni jednu... i to kazem ja koji navijam za KKCZ...
@Zikica
A po cemu je Borac bolji od Zvezde kada je u 2 utakmice u ukupnoj razlici Zvezda bila bolja i jos je Zvezda zavrsila na 1 a Borac na 2 mestu u grupi...E da jos ste i od Cajetine primili preko 100 komada,komentar ti je glup do bola...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.