Почетна / Кошарка / Супер лига

Стефан Јанковић: Први меч је најбитнији, сетимо се брејка Будућности у Београду

Кључ серије лежи у првом мечу, истиче крилни центар црвено-белих Стефан Јанковић
ФОТО: И. Веселинов

Кад је прошлог лета стигао на Мали Калемегдан, као бивши студент Мизурија и Хаваја, после одрастања у Канади и Америци, Стефан Јанковић је са великом страшћу говорио о вечитом дербију.

Емоције са којима је то чинио, биле су тако упечатљиве да је одавао утисак дерби ветерана. А не играча коме тек следи ватрено крштење.

Од тада до данас, крилни центар црвено-белих сакупио је много искуства. Минутажа и улога су му се мењале, све док се у Супер лиги није усталио као прва четворка.

Али, страст и емоције које га вежу за дерби су остале исте. На највишем могућем нивоу. Видело се то чим се отворила тема сутрашњег (18) првог меча полуфиналне серије са Партизаном.

Ух, једва чекам те утакмице – биле су прве речи аса црвено-белих.

Дерби је најлепши меч за играње. Прати га сјајна атмосфера, велики набој, велика конкуренција. Тако је било и тако ће увек бити. Дерби је дерби. Ту све пуца.

Према речима Јанковића сада. када је на талону наставак пута ка трону Србије, све што прати дерби, сада још више добија на значају.

Остао нам је још тај трофеј да нападнемо и нема потребе да истичем колико нам је то важно. Поготово после свега што се догодило ове сезоне. Изгубили смо АБА лигу што сигурно много боли, али све лоше је кренуло од Купа и тог пораза у финалу. Нећу да кажем да нам је то додатни мотив, пошто већи мотив од вечитог дербија и борбе за титулу не може да постоји. Али сигурно да нам и то стоји негде у подсвести. Нема дилеме, од понедељка и првог меча кренућемо најјаче што можемо. Сви знамо колико нам је ово битно.

Огромна жеља и императив, подразумевају и огроман притисак. Али, то Јанковића ни најмање не оптерећује.

Сигурно да постоји та нека додатна тензија, али једино што ја осећам је велика жеља да што пре истрчим на терен. Ове сезоне смо имали много великих мечева, поготово у Евролиги. Кад играш са Барселоном, Реалом или ЦСКА, мора да постоји та нека тензија. Ипак, вечити дерби носи сасвим неки другачији и посебан осећај. Осећај који мени баш прија.

Уместо у финалу, како су сви очекивали, путеви вечитих ривала су се укрстили у полуфиналу. Односно, даље иде екипа која прва дође до две добијене.

И да се игра на три победе, мислим да је прва утакмица најважнија. Поготово сада. Пример је и Будућност која је направила брејк баш на том првом мечу. Све полази од премијере, почев од анализе, где си грешио, шта си добро урадио, па надаље. Имамо предност домаћег терена и то треба да искористимо.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

C c c
Samo u Srbiji ekipa sa losijim skorom ima prednost domaceg terena.
haha pa ti ne znas ni koje je takmicenje ovo
Ovo nije ABA, vec KLS, proveri malo informacije pre nego sto napises nesto.
Re
Ne lupaj! Zvezda je prva u svojoj grupi KLS plej ofa...i ima bolji plasman u ABA ligi. To što si maliciozan je tvoja stvar.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.