Почетна / Кошарка / Супер лига

Партизан серијама на старту прве три четвртине рутински до победе против Меге

Црно-бели без икаквих проблема оправдали улогу фаворита на старту четвртфинала плеј-офа Супер лиге
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – Мега Бемакс 97:68 (22:20, 22:14, 30:17, 23:17)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 3000.
ПАРТИЗАН: Величковић 13, Си 4, Гагић 16, Вилијамс-Гос 14, Маринковић 15, Јовановић, Чакаревић 1, Вон 8, Андрић 11, Брајма 7, Шалић 4, Пецарски 4.
МЕГА: Марјановић 5, Фундић, Чарапић 2, Мушиди 3, Битадзе 17, Мишковић 4, Самарџиски 2, Јарамаз 14, Копривица 4, Лазић 3, Церовина, Ашћерић 14.

 

На старту прве четвртине Партизан је кренуо серијом 16:4, другу је почео серијом 11:0, трећу са 12:0!

И то је било сасвим довољно да без икаквих проблема црно-бели направе залиху, коју су потом рутински одржавали за први тријумф у четвртфиналу плеј-офа против Меге.

Гости су одиграли егал прву четвртину, заостајали су свега два поена (22:20), али већ до полувремена предност Партизана била је двоцифрена (44:34).

А онда је после те треће, већ поменуте серије, у трећем кварталу отклоњена и последња дилема, ако је она и уопште постојала у вези са победником меча.

Семафор четвртфинала плеј-офа Супер лиге (на две победе)
Уторак:
ФМП – Златибор 102:53 (26:13, 31:14, 27:10, 18:16)
Партизан – Мега Бемакс 97:68 (22:20, 22:14, 30:17, 23:17)
Понедељак:
Црвена звезда – Вршац 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)
Борац – Динамик 83:75 (25:19, 15:26, 23:10, 20:20)
НАПОМЕНА: Други мечеви су на програму 23. и 24. маја, а евентуалне мајсторице играће се 25. или 26. маја.
Ако се све серије заврше у две утакмице, полуфинале ће кренути 28. маја, играће се још 30, евентуално 2. јуна, док би евентуалне мајсторице четвртфинала помериле старт серије за један дан
Финале се игра на три добијене, у терминима 7, 9, 12, 15, евентуално 18. јун.
Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Samo da je sa Sijem prošlo sve u redu...dobra igra gde je baš njegova odbrana prelomila meč, sa mnogim presečenim i osvojenim loptama. Toliko je uneo nesigurnost kod igrača Mege, da su počeli da bacaju prejake i previsoke pasove, najčešće u aut. Ceo tim je odigrao solidno sem Čakarevića. I pored poraza, dopada mi se nekoliko igrača iz Mege. Jaramaz mi je stara želja, voleo bih da se vrati. Zanimljivi su mi Mišković i Ašćerić, pogotovo Bitadze, i pored nesmotrene reakcije okretanja zadnjice prilikom Sijevog pada. Po mom mišljenju, morao je dobiti barem nesportsku grešku za taj potez. Ali, možda je dobro da se navikavamo na kriterijum suđenja protiv KKP, tako će biti do kraja u ovoj čovićevskoj ligi.
srpski talenti i Mega
Da, to jesu najtalentovanija deca u srpskoj kosarci te nije slucajno da su Bitadze,Miskovic i Marjanovic ove godine uzeli juniorsku ABA ligu. Oni su tu u Megi jer su prepoznali da je to najbolje za njihov napredak posto je Dejan Milojevic ubedljivo najiskusniji,najtalentovaniji i najposveceniji covek u srpskoj kosarci koji radi na razvoju mladih igraca od kada je oteran Dule. Tako da ce oni direktno iz Mege ici na NBA draft, to je njihov i Milojevicev cilj i na tome oni rade, Bitadze verovatno ide vec ovog leta, kao sto je bio slucaj i sa Jaramazom, koji proletos nije prosao zbog plucne embolije koja ga je zadesila na letnjem kampu u Njujorku. Tako da Partizan treba da trazi sansu u nesto malo iskusnijim igracima kao sto su Djukan Djukanovic, Ilija Djokovic, Dordje Kaplanovic i slicni talentovani igraci koji trenutno igraju KLS koji su mladi a ne bi puno kostali i imaju sansu da igraju i u repki..mada bih ja rado vratio Cvetkovica iz Estudijantesa i Nikolu Jankvica iz Sakarije.
raduje pristup i energija
Kad se Djoko bacio na parket za loptom to mi je bio vrh. Kad se ovako odigra nema sta da se zameri bez ozbira na rezultat. Solidan broj ofanzivnih skokova i ukradenih lopti, izgaralo se u odbrani, sta reci nego bravo momci

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.