Почетна / Кошарка / Супер лига

Филип Човић: Нико од ових момака није заборавио да игра кошарку

Искрено се надам да ћемо играти све стабилније и да ћемо бити спремни за изазове који нас чекају, каже искусни плеј Филип Човић
ФОТО: В. Марковић

Силно мотивисан и растерећен Златибор, ношен подршком са крцатих трибина, напао је Црвену звезду.

Парирао је десетак минута, а онда се шампион размахао. Филип Човић и Огњен Добрић су сасули канонаду тројки и већ на полувремену епилог је био јасан.

Ипак, дан касније, након сјајног издања, убачених 19 поена, од чега четири тројке које је погодио већ у првих 20 минута, Филип Човић није био потпуно задовољан.

Кад се отворила тема Златибор, прво је истакао осцилације у игри и додао:

Није лако добити ниједну екипу, поготово не у гостима. Био је то добар меч за нас, за нијансу бољи и стабилнији него неколико претходних, али морамо да искоренимо те падове који су плод неке несигурности. Не знам шта је узрок, али сигурно да се још увек осећају последице свега што се до сада догодило.

С обзиром да је ту од почетка Суперлиге, искусни организатор игре је у много бољој позицији да процени тренутни статус екипе, него неко ко је унутра од самог почетка.

Иако нисам био ту, пратио сам шта се дешава. Анализу треба правити не од почетка сезоне, већ од прелазног рока. Сваке године је било промена и одлазака, али овога лета промењен је цео тим и стручни штаб. Било је ту добрих утакмица, па падова, па онда губитак трофеја и на све то промене у екипи и струци. Све то је морало да остави траг, на сваког играча и екипу. То се види и на самим утакмицама. Колико пута нам се десило да уместо да преломимо утакмицу, са пар зицера, она оде у тотално другу страну. Рецимо против Мега нам се то догодило два пута. Те нијансе нас коче и морамо то да решимо.

До краја такмичења по групама остало је још једно коло, а онда након паузе за фајнал-фор Евролиге, четвртфинале плеј-офа креће од 21. маја. Од 28. маја до 3. јуна је предвиђено полуфинале, а финале креће 7.

Не волим превише да гледам напред. Много је боље и паметније да идемо корак по корак. Искрено се надам да ћемо из меча у меч играти све стабилније и да ћемо бити спремни за изазове који нас чекају. Сви знамо шта се све догодило ове сезоне, као што сви знамо да ако не дајемо 100 одсто од себе, да можемо да изгубимо и од, на папиру, много слабијих екипа. Терен је једино мерило и на њему морамо да покажемо снагу.

Према речима Топића, дизање екипе на психолошком плану, представља први корак ка достизању форме потребне да се одбрани трофеј Србије. Човић дели његово мишљење.

Нико од ових момака није заборавио да игра кошарку. Сви они су и ове сезоне напредовали, али после свега што се догодило, психолошки замор је сигурно проблем. Ипак, уверен сам да ћемо то решити и да ћемо успети да испунимо циљ.

Прво место на крају такмичења по групама, као и предност домаћег терена током целог плеј-офу за Црвену звезду су готово подједнако битни на спортском и психолошком плану.

То довољно говори колико је важан меч порив Тамиша, заказан за понедељак од 13 часова, у дворани у Железнику.

Сви знају како смо прошли у првом мечу, на гостовању у Панчеву. Ми смо тај меч практично изгубили. Игром случаја Тамиш је погрешио, Јанковић је дао тројку за победу, али и та утакмица може да се посматра као бека врста пораза. Надам се да ће сада бити тотално другачије. Свесни смо колико нам значи прво место и сигуран сам да нам енергије и мотива неће недостајати. Термин није уобичајен, али не би смело ништа да нас поремети да играмо квалитета меч – истакао је Филип Човић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lazar matić
- Naslov bi mogao biti malo drugačiji : Niko od tih momaka nikada nije ni znao košarku !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.