Почетна / Кошарка / Супер лига

ФМП шокирао Партизан, Пантери на победу од финала, магија Болдена, Човића и Раданова (ВИДЕО)

Узбудљив меч у хали „Александар Николић”, са невероватним бројем фаулова, на крају је припао ФМП-у
ФОТО: В. Марковић
Партизан – ФМП 91:96 (14:18, 26:19, 17:31, 34:28)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 2.000. Судије: Војиновић, Јурас и Николић.
ПАРТИЗАН: Ратковица 2, Врабац 1, Јовановић, Маринковић 10, Величковић 27, Мајсторовић 6, Бирчевић 19, Копривица, Андрић 9, Хечер 11, Пот, Луковић 6.
ФМП: Раданов 16, Човић 23, Давидовац 6, Апић 9, Лазаревић 7, Бурсаћ, Шешлија 8, Кутлешић, Љубичић 4, Радовановић 5, Остин, Болден 18.

 

Водио је ФМП против Партизана све до уласка у последњи минут првог полувремена, кад је Бирчевић изблокирао Апића, а у контри је Хечер донео прво вођство Партизану (38:37).

До тог момента су момци из Железника играли врло добро, изузетно агресивно, уз одличан скок у нападу, на моменте и изузетно атрактивно (уз ретко виђено закуцавање Болдена), али и катастрофалан шут за три поена (10-0).

Ни тајм-аут није помогао Пантерима, Човић је прокоцкао напад, а за три секунде Ратковица је проиграо Бирчевића за „плус три” црно-белих после прве две четвртине (40:37).

Али, после одмора ФМП је био сјајан. Серија од девет поена донела је преокрет и поновно вођство тиму из Железника, недуго потом гости су преко Радовановића погодили и прву тројку, а уз убачено бацање Човића после техничке Ратковици било је до тада највећих плус десет (50:40).

Пред крај трећег квартала тим из Железника је водио и са 14 поена разлике, уз невероватан погодак Раданова и куцање Болдена (65:51).

Ипак, са две тројке Маринковић је покренуо Партизан (65:57), али је једну у последњој секунди са десет метара вратио Човић (68:57).

На нешто више од седам минута до краја Болден је погодио своју другу тројку, ФМП је тада имао максималних 14 поена вишка (76:62). Али, гости су већ тада изашли из бонуса, док Партизан није начинио нити један фаул у прва три минута последње четвртине.

Но, црно-бели су тада промашили четири бацања у низу, по два Хечер и Маринковић. Али, Величковић је тројком вратио наду Партизану (76:67). Недуго потом, домаћи су били на само пет поена мањка (76:71), те је Алемпијевић морао да затражи тајм-аут, пет минута пре краја.

Уродило је плодом, Раданов је по други пут на мечу погодио уз фаул, потом је промашио бацање, али је Бирчевић начинио фаул на Шешлији. Центар Пантера је оба пута промашио (78:71).

Искупио се потом Бирчевић, који је при шуту за три изнудио личну грешку Болдена, а погодио је два бацања (78:73). Но, имао је и Партизан својих проблема, после Ратковице због пет фаулова ван игре је морао и Маринковић.

Имао је ФМП још једном осам поена вишка, на тренутак је са „два плус један” наду Партизану вратио Бирчевић (84:79), али је уследила хладнокрвна тројка Човића, на два минута пре краја (87:79).

Трудио се Партизан, на 46 секунди до краја пришао је на четири поена заостатка (90:86). Али, Раданов је поново погодио под фаулом, ФМП је тада био на прагу победе (93:86)...

Но, Андрић је тројком вратио наду, потом је Давидовац убацио само једно бацање (94:89). На 13 секунди до краја арбитри су судили фаул Бурсаћа на Андрићу, после гледања снимка ипак приликом шута за два поена.

Андрић је погодио једно, а потом је на линији бацања био Човић, 11 секунди пре краја. Искусни плејмејкер је оба пута погодио, за крај узбуђења у хали „Александар Николић” (96:89).

Џикић је тада тражио тајм-аут, али за његов тим је у овом мечу било прекасно. Сада Партизану нема поправног уколико жели пласман у финале.

Семафор полуфинала плеј-офа КЛС:
Партизан – ФМП 91:96 (14:18, 26:19, 17:31, 34:28)
Уторак:
Црвена звезда – Мега Лекс 85:70 (21:21, 25:12, 16:17, 23:20)
Напомена: Мега Лекс и Црвена звезда ће други меч играти у Сремској Митровици у четвртак (21 час), а ФМП и Партизан у Железнику у петак (21 час). Полуфинале се игра до две победе, евентуалне мајсторице играће се 10, односно 11. јуна.
Уколико се полуфиналне серије заврше у две победе, финале ће почети 12. јуна, у супротном борба за титулу креће два дана касније.
Коментари38
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Igor
Ajmo Partizane da ih dobijemo sada dve u Pioniru, pa petu u Zelezniku, da ih naucimo pameti, i podsetimo ih da Partizan nikada ne treba otpisivati. Pa onda Zvezdanu da preslisamo i uzmemo titulu kao u fudbalu.
sale trojka
nemojte nas prerano otpisivati
92
mi ćemo se vratiti
Raúl Marcelo Bobadilla
Али Врабац у последњем нападу, ауууу! Па он је раскошнији таленат од Бориса Далоа.
Raúl Marcelo Bobadilla
Џиле црта акцију како погодити тројку уз намеран фаул при шуту, техничку клупи ФМП-а и још једну техничку Човићу зато што је гледао Новицу како се буса. Онда при извођењу бацања, последње се промашује, Партизан хвата лопту, па затим тројка из аута уз намеран фаул, две техничке ФМП-у и Партизан побеђује седам разлике, онако рутински.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.