Почетна / Кошарка / Супер лига

ФМП узвратио Партизану, одлука ко ће на мегдан Звезди пада у мајсторици

Партизан се вратио после великог минуса, чак и повео тројком Мурића у трећем периоду, а онда је тим из Железника серијом 11:0 одлучио победника
ФОТО: Н. Неговановић

ФМП - Партизан 79:74 (19:20, 24:16, 18:14, 18:24)

Београд - Дворана: Железник. Гледалаца: 500. Судије: Белошевић, Војиновић, Маричић.

ФМП: Човић 16, Давидовац 9, Остојић, Апић 12, Јековић, Ђоковић 4, Лазаревић 9, Бурсаћ 2, Добрић 21, Шешлија 2, Радовановић 2, Тејић 2.

ПАРТИЗАН: Цветковић 10, Аранитовић, Џонс 18, Мурић 7, Маринковић 5, Величковић 4, Витковац 4, Ђумић 4, Милутиновић 9, Вилијамс 8, Врабац 1, Вилсон 4.

 

Неизвесна битка водила се скоро пуне две четвртине, а онда је ФМП преко Добрића и Шешлије дошао до двоцифрене предности (43:33) у финишу првог полувремена.

Средином трећег периода тројком Мурића Партизан је повео 48:47, али су Лазаревић, Давидовац и Човић узвратили серијом 11:0 и поново је ФМП имао двоцифрену предност (58:48) у 29. минуту, а на крају трећег дела имао је и максималних 61:50.

У 34. минуту тим из Железника је стао, везали су неколико изгубљених лопти, па су Величковић и Милутиновић после контри у 35. минуту изједначили на 65:65.

Ушло се у пенал завршницу, ФМП је водио 73:72 када је Вилсон кренуо под кош, завукао се и нагазио линију, да би Добрић потом погодио тројку 33 секунде пре краја за 76:72.

Ипак, дао је ФМП шансу Партизану, направила је клупа техничку, али је слободно бацање, а потом и шут за три поена промашио Цветковић.

Но, Партизан је изборио лопту, а Вилсон је два пута био прецизан са бацања за 74:76. Цветковић је правио фаул, Давидовац је само једном погодио (77:74), али је Ђоковић дошао до лопте и најавио трећи меч.

Звезда и даље чека ривала у финалу. Трећи одлучујући меч игра се у среду у Пиониру.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nula
Ovo nije licilo na Partizan, logicno je da uz takvu igru sledi poraz.
Bojan
U finalu FMP I Crvena Zvezda. To je realnost.
gepard
tako je... ali vas nece biti, to nam je cilj...
Vladimir Grobar
Ono sto bi rekli: sami protiv sebe!
Stari Delija
Bravo, bravo "klinci". Rekoh, pre utakmice, da ste bolji i da možete da ih dobijete. Sad i sami to vidite i u sledećoj utakmici imaćete više samopouzdanja. Kad igraju dva tima od kojih jedan pun talenata a drugi. . . #nemao talenata pa moramo na snagu". . . u normalnim, košarkaškim uslovima, logično je da pobedi talenat. Samo hrabro i sa srečom.
the COMSAT ANGELS
Kao sto rekoh.FMP pojacan sa 4 igraca od toga 3 crnca americka i jedan dobar iz crne gore bio bi prvak i ABA i lige Srbije.Kakav Dzikic kakvi bakraci,...pa to je onaj isti koji nije nista osvojio sa mladom reprezentacijom.Reko sam i ostajem iza tvrdnje da je F.Covic bolji igrac od Micica.A Davidovac i Dobric su biseri koje treba izbrusiti.Davidovac je u Vrscu igrao sa 203 i pleja.Odlican odbrambeni igrac.Dobricu treba samo rad sa vrhunskim trenerom i jaka liga.Mislim da svako vidi da Marinkovicu trebaju utakmice i da bar odigra 30 minuta u svakoj.Ali realno nije neki talenat.Eto kolika je razlika od juniorske lige dje on pokupi 10 skokova,i malo jace lige.Vjerujem da ce Partizan ici dalje.Vidjeli ste i koliko Tejic vrijedi.Samo 2 poena.
gepard
tacno je da je covic doktor za micica...
evrici
Pa dobro, bato, videcemo koji ce od njih da igra za ovaj drugi fmp ili cete opet da promenite desetak stranaca...E, sad, zasto mislis da je to tako?
Mlinar
buducnost srpske kosarke veceras razocarao (wilijems, jones, vilson. muric, vrabac, vitkovac, velickovic). ovi mladi igraci koji igraju u takozvanu instituciju za jogurt i burek praveci sebi karijeu da bi u starije dane igrali u nekoj bogatoj evropskoj ekipi poklekli fmp-u , koja je puna izkusnih stranih igraca i igraju zs evrice ili dolare.......kuda ide srpska kosarka kad u jednoj instituciji prosecni stranci vode kolo

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.