Почетна / Кошарка / Супер лига

Звезда без Кинзија лако до победе против Тамиша у Панчеву

Звезда је без већих проблема решила дуел у Панчеву. Фуриозни почетак гостију, забринуо је навијаче Тамиша, али у последњих десет минута серија постигнутих поена некако је прекинута
ФОТО: В. Марковић
Тамиш – Црвена звезда 57:94 (12:23, 18:25, 11:24, 16:22)
Хала спортова у Панчеву. Гледалаца: 1.500. Судије: Мрдак, Јурас и Пецељ.
ТАМИШ: Хукић 11, Илкић, Манојловић 5, Крушчић 4, Стојадиновић 4, Смиљанић 12, Симић 7, Милошевић 4, Вујовић 2, Пековић 2, Думић 2, Радовић 4.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ребић 17, Дангубић 10, Митровић 14, Лазић 6, Мицић 4, Симоновић 15, Гудурић 4, Јовић, Милер 10, Цирбес 6, Штимац 8.

 

Међутим, до полувремена, Београђани су играли у препознатљивом ритму. На моменте егзибиционо. Митровић се истакао са 12 поена, а по шест су додали Ребић, Симоновић, Милер и Цирбес.

На другој страни домаћи кошаркаши тешко су долазили до коша ривала, а и шут споља није био на потребном нивоу. У наставку утакмице разиграо се Симоновић, крило Звезде, који је поенима изван линије за три, разгалио навијаче у Хали на Стрелишту.

Остали момци у црвено-белом дресу умешно су користили сваку грешку домаћина. Зато и не чуди што је после 30 одиграних минута, на семафору засветлуцао скор 41:72.

У финишу сусрета, настављена је доминација Београђана. Нису одустајали од намере да убедљиво савладају Панчевце, па им је на крају то и пошло за руком. Звезда је оправдала очекивања.

Није наступио ровити Кинзи, али то се није ни осетило на паркету. Овог пута Саша Радовић, млади плеј Тамиша, добио је већу минутажу и оставио сасвим солидан утисак. Штета, што у тиму из Панчева није било Александра Илкића, због стомачног грипа.

Кошаркашки клуб Тамиш је празник спорта у Панчеву организовао на најбољи начин, а многи ће ово вече заувек запамтити.

Семафор четвртог кола Кошаркашке лиге Србије
А група
Уторак:
Константин – Мега Лекс 75:104 (13:24, 18:24, 21:29, 23:27)
Борац – Партизан 83:94 (21:24, 18:18, 24:24, 20:28)
Табела: Партизан 4-0, Мега Лекс 3-1, Константин 1-3, Борац 0-4.
Б група
Тамиш – Црвена звезда 57:94 (12:23, 18:25, 11:24, 16:22)
Четвртак:
21,00: ФМП – Металац
Табела: Црвена звезда 4-0, ФМП (меч мање) 2-1, Металац (меч мање) 1-2, Тамиш 0-4.
Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari Delija
Raduje igra Rebića i vraćanje u formu luke. Dangubiću ti i možeš i moraš još bolje. Guduriću, znam da više razmišljaš o draftu nego o igri. Igraš sa oko 40% mogućnosti. Višestruka greška. Nije fer prema ekipi a i oni koji te prate za draft neće steći povoljan utisak.
private
Navijaci Zvezde, pobedili ste privatni klub na gradskom budzetu.
Zikica
Ova KLS je totalni promasaj, ova cela zavrsna faza sa preplitanjem ABA ligasa i KLS klubova totalno nema smisla... prvo su ovi jadnici iz KLS dva meseca placali sve i svasta drzeci igrace i strucne timove na okupu da bi ih ABA ligasi unistavali (ubijali u pojam) sa 30 i kusur razlike (kad se sazale nanjih)... meni kao navijacu Zvezde smeta sto su u KLS suprotstavljeni timovi ciji budzet je manji nego recimo godisnja primanja Cirbesa ili Milera... Ovo je totalno obesmisljavanje kosarke... ljudi iz KSS treba preko ministarstva sporta da zahtevaju da se sponzorstvo drzavnih monopola razmaze na sve klubove makar iz KLS a preporucljivo iz iz prve lige Srbije gde bi ta finansijska injekcija bila nesto sto bi sprecilo da talentovani klinci sa 15 ili 16 godina odlaze preko i nestaju usled pogresnih procena svojih mogucnosti i eventualnog loseg rada na njihovom napredovanju... BGD blizanci moraju da shvate da ne postoje samo oni u celom tamnom vilajetu zavanom Srbistan...
Klubovi postaju preduzeca
@Zikica - jako je interesantan Aleksa Avramovic iz Borca. Dobric, Lazarevic, Davidovac - iz nase filijale. Sto se rasterivanja igraca tice, kad ti i druga polovina "navijaca" Zvezde budete jednog lepog dana osnovali klub - e onda mozete da dovodite igrace ko na video igricama i mozete da ugasite omladinski pogon kao sto je to uradio partizan. Divac je igrao dve utakmice, Jovo Stanojevic je igrao malo duze u Zvezdi. Ko je zavrbovao Ljubu Vidacica, coveka koji je sa Zvezdom osvojio dve titule da predje u partizan i da vrbuje Tomasevica? Naravno da su bile u pitanju otimacine, pa kako su oteli Radosevica iz Borca, Lukovskog iz Vojvodine, tandem Djokic-Koturovic iz Spartaka ili Misela Lazarevica iz sabacke Ive??? To se desavalo devedesetih, a od dvehiljadite krecu jos brutalnije otimacine, prvo Nadjfejia, zatim Vujanica, Ostojica, Luke Bogdanovica....Svi znamo sta se desavalo...Ali ne, to po njima nisu otimacine, vec su igraci samo imali zarku zelju da igraju Evroligu...
rz brzotrz
zikica@Ne znam budzete drugih klubova, ali budzet Tamisa je 25 miliona dinara. To je za nase uslove ozbiljna cifra. Jedini problem je sto se ne posluje domacinski. Previse igraca sa strane, stanovi, ishrana i slicno. Da imaju svoju skolu imali bi i bolje rezultate. Ovako su vreca za udaranje. P.S. Molim vas da kao ozbiljan list ne objavljujete da je na utakmici bilo 1500 gledalaca. To je nemoguce jer hala Streliste ima kapacitet od 850 mesta i jos stotinjak u parteru. Tribine su bile poluprazne. Znaci da je u hali bilo oko 600 ljudi.
Прикажи још одговора
SVE PJANO
Rebića treba pustiti 25-30 minuta u ovim lakim utakmicama, drugačije nećemo stvoriti igrača od njega.
the COMSAT ANGELS
Fantastican uspjeh Crvene,jedan od najvecih od postojanja.Vazno je sto kaze jedan nebitni Dangubic koji nikada nista ne moze da pogodi.Vratite ga Megi.Velika je stvar biti nadmocan nad Tamisem koji ce vjerovatno za dvije godine biti u vojvodjanskoj ligi.Velika je steta za Hukica sto na vrijeme nije promjenio klub,bar prije 3 godine.Ima i danas potencijala.A super atleta Dangubic je postigo rekord karijere.Najsrecniji bih bio kada bi i on i Mitrovic i Micic i Guduric "pojacali " Megu.Nadam se da Radonjic vec sada odabira pojacanja za sledecu sezonu.Ako budu kao prosla onda bravo za ovog super trenera koji nezna sto ga je snaslo u zivotu.Sramota je ko vodi i kako Zvezdu.Da je preuzeo bilo ko, Zvezda bi imala isto navijaca i njihovu podrsku,ovako znam da ima bar jednog manje.
Menjac
Niko ne prodaje Mitrovica jer prvo niko nece Mitrovica ni da kupi jer niko ne kupuje igrace koji izlaze iz dugtrajnih povreda. Mitrovicu je prosle godine produzen ugovor, prema tome, kapiten ostaje u Zvezdi dok ne ode u NBA jer je draftovan. Drugo, sta ti ocekujes od igraca koji se povredio na samom startu sezone i pre nedelju dve je odigrao prve utakmice? Stranci, stranci, stranci...Po tebi ispada da Zvezda ima 8 stranaca, znaci prva petorka koja kida , trojica koji ih odmore i jos dva domaca igraca da popune rupe? Ovo o Rebicu je jedino sto si tacno napisao jer nikome nije jasno cime je Micic zasluzio poziciju rezervnog pleja? A poznavanje kosarke - pravi poznavalac kosarke bi znao da je Guduric proglasen MVP U/20 evropskog prvenstva i ne bi pisao kojekakve gluposti posle svake Zvezdine utakmice.
THE COMSAT ANGELS
Od Mitrovica se pokusalo napraviti igrac ali vidjeli su da nema taj talenat i sada traze mogucnost da ga prodaju,a Guduric je ista "igracina" kao i Mitrovic.Na silu se ne moze stvoriti igrac.Ja sam napisao da je Crvena postigla i vise sa ovako losim izborom Srpskih kosarkasa.Stranci su ti koji drze kvalitet ovakve Zvezde.Ponekad su tu njima uz rame i Jovic i Simonovic i Stimac.Ostalo je to lose i to je istina.Navijacima se treba klanjati a to su uvidjeli i mediji.Dodatni su impuls u svemu pozitivnom sto je ova ekipa ostvarila.Ode Tejic a njegovim putem bi mogo i talentovani Rebic koji i nije dobio sansu pored "fantasticnog"Micica.Shvati decko da ne poznajes kosarku pa ti preporucujem da citas Masu i Medu.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.